v minulosi sa tu niektory vyjadrovali ku kontrole koncoviek v rakusku/nemecku a bolo napisane ze zazili kontrolu:
policajti odstavili motorky bokom a odmerali hluk na konci výfukov
Pýtam sa:
-aka je hranicna hodnota, do kolko dB, je hluk oki a policajt Vas neriesi
-kontroluju to len tymto sposobom, alebo ziadaju aj/len homologizaciu/atest/certifikat .... co ja viem co este
Prosim o fundovane / na vlastnej kozi zazite / aktualne informacie.
hlasky typu, moj kamos/mojmu kamosovi hovorili, ze niekedy davno niekde v nemecku/rakusku sa mu stalo ...... - to sem prosim ani nedavajte
za prinosne info Ďakujem!
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Koncovky (výfuky), ich kontrola v Rakusku a Nemecku
Přidané 14.10.2014 21:38
Co řešíš?Pokud máš koncovku výfuku schválenou pro typ motocyklu,tak problém mít nemůžeš.Samozřejmě je k tomuto nezbytnou součástí ABE..tzn.průkazka nebo knížka se schválením k modelu motocyklu.
To se týká i třeba i plexištítu.
Ale že bych narazil na kontrolu u motorky to ne.Ale u auta po mě chtěli ABE na hliníková kola,ale to jsem měl,takže pohoda.ROK 1999 v německu:-)
Přidané 14.10.2014 21:52
ved prave, koncovku mam zn.: creptus. - nemam ziadne schvalenie pre moj typ motocyklu, nemam ziaden TUV certifikat, ziadnu homologizaciu, nemam ziaden "papier"
co riesim? Riesim to, ze za predpokladu ze to prioritne kontroluju sposobom priameho merania (vychadzam aj z tyhto info, ktore padli aj tu) tak mi staci pohlidat, aby mi to s pouzitim tlumitka nehucalo viac ako je stanovene. Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Přidané 14.10.2014 22:10
Dej tam tlumivku, neobtěžuj nikoho hlukem a zbytečným arogantním chováním a vrkáním a nebudeš mít nejmenší problém. Tím jsem si jistej. Takhle to funguje všude. Za chvíli se tu objeví pár příspěvků že to je blbost, že ...bla bla bla, ale takhle to prostě je
Přidané 14.10.2014 22:16
to Gagarin: mas recht a na toto sa takpovediac spolieham (jasne ze sa budem chovat/jazdit ako pises)
ALE: su pripady kedy "vraj" nemecky pocajti zastavili grupu 8-10 ceskych motoriek a okrem ineho urobili i kontrolu meranim na vyfucky a niektory sa "smiechu nezdrzali"
preto sa pytam na ofiko informacie
P.S. taktiez som bol ucastnikom vacsej tlupy ktora viac dni jazdila po rakusku a pri stretnuti policajtov sa nik po nas a nasich vyfukoch nevrhal kontrolovat ich - lebo sme jazdili normalne
Přidané 14.10.2014 22:30
vlk napsal:
to Gagarin: mas recht a na toto sa takpovediac spolieham (jasne ze sa budem chovat/jazdit ako pises)
ALE: su pripady kedy "vraj" nemecky pocajti zastavili grupu 8-10 ceskych motoriek a okrem ineho urobili i kontrolu meranim na vyfucky a niektory sa "smiechu nezdrzali"
P.S. taktiez som bol ucastnikom vacsej tlupy ktora viac dni jazdila po rakusku a pri stretnuti policajtov sa nik po nas a nasich vyfukoch nevrhal kontrolovat ich - lebo sme jazdili normalne
Nám taky přišel "manuál" popisující relevantní kontrolu motorek, ale věř tomu že to zastavení německých polizei bylo porávněný. Taky by ses neudržel smíchy s čím sem někteří najdou odvahu přijet. Neboj se.
Navíc na 100% vím že nejde měřit hluk jen ta z prdele někde na silnici. Musí k tomu být spousta jistých podmínek, včetně plochy schválený k měření hluku. U nás je totiž jen jedna jediná, v Rakousku taky jedna a v Německu dvě.
Přidané 14.10.2014 22:38
Gagarin napsal:
vlk napsal:
Nám taky přišel "manuál" popisující relevantní kontrolu motorek, ale věř tomu že to zastavení německých polizei bylo porávněný. Taky by ses neudržel smíchy s čím sem někteří najdou odvahu přijet. Neboj se.
Navíc na 100% vím že nejde měřit hluk jen ta z prdele někde na silnici. Musí k tomu být spousta jistých podmínek, včetně plochy schválený k měření hluku. U nás je totiž jen jedna jediná, v Rakousku taky jedna a v Německu dvě.
ne ne, ja sa nebojim a o tych podmienkam tiez uz co to viem, preto je mi zatim zahadou jak to mozu "fundovane" odmerat, ale tak nejak si odpoved naznacil - ze su na to vyhradene miesta
inak povedane, bolo by pre mna najjednoduchsie (ano aj najvyčúranejšie) ze by som mal v cajku hodnotu hluku a nemusim mat obavy z postihu koli nasadenej nehomo... a neurcenej koncovky, ale len za predpokladu ze kontrolu robia primarne len meranim
a mohol by som sa vyprdnut nasadzat origo koncovku ked idem do šprechzemi
Přidané 14.10.2014 22:50
vlk napsal:
Gagarin napsal:
vlk napsal:
ne ne, ja sa nebojim a o tych podmienkam tiez uz co to viem, preto je mi zatim zahadou jak to mozu "fundovane" odmerat, ale tak nejak si odpoved naznacil - ze su na to vyhradene miesta
inak povedane, bolo by pre mna najjednoduchsie (ano aj najvyčúranejšie) ze by som mal v cajku hodnotu hluku a nemusim mat obavy z postihu koli nasadenej nehomo... a neurcenej koncovky, ale len za predpokladu ze kontrolu robia primarne len meranim
a mohol by som sa vyprdnut nasadzat origo koncovku ked idem do šprechzemi
V těch podmínkách hraje roli i to že se neměří na místě, ale za jízdy při určité rychlosti, navíc povrch vozovky musí být přesně definován, okolí taktéž. nadmořská výška, případně její koeficient a spousta dalších faktorů. Měření DB bych se rozhodně nebál. Je to tak snadno napadnutelný údaj, že s ním proti Tobě nikdo ani argumentovat nebude. Ani u nás, ani nikde jinde.
Přidané 14.10.2014 23:01
sak to pisem hned v prvom prispevku:
Prosim o fundovane / na vlastnej kozi zazite / aktualne informacie.
teda bláboly nepište
ja to z dostupnych informacii (mozna take blaboly) pochopil ze meranie sa robi, odstavena moto-na volnobeh. meracie zariadenie - snimac je cca 10 cm od konca vyfuku a tu staci aby nebol pritomny neziaduci hluk z okolia.
Meranie za jizdy si newim predstavit ako by bolo realizovatelne v terene. to fakt musia byt speci miesta Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Přidané 14.10.2014 23:39
Gagarin napsal:
Proč by ti měli na silnici měřít hluk? Na to jim stačí pár sekund, aby zjistili, jestli ten výfuk tam může nebo nemůže být.
Vlk napsal:
-kontroluju to len tymto sposobom, alebo ziadaju aj/len homologizaciu/atest/certifikat .... co ja viem co este
Nic žádat nemusí, na výfuku je homologace označená. Buď jí tam máš a nebo ne.
...a nebo sfalšovanou:-)
Ale když jsem viděl, s čím jezdí na srazu hárlejů ve Villachu a policie ani nehne brvou, tak si myslím, že když človek neprovokuje, je to více než polovina úspěchu.
Jestli tě to trápí, dej si na cesty na západ origo a budeš mít klid.
Upravil paulik78 dne 14.10.2014 23:46
Přidané 15.10.2014 07:17
Mohu pridat akorat svou zkusenost z CH. Pri zastaveni byla prvni cesta k vyfuku a pouze vizualni kontrola, zda-li je nainstalovanej dB-killer. Zadny doklady, homologace - einfach weiter fahren.
Gagarin ma v zasade pravdu - nedelat bordel, nemachrovat, mit tlumivku a bude to OK. V opacnym pripade jsou schopni motorku zabavit, prepravit na to presne definovany mereni a to je pak raketa :-)
Přidané 15.10.2014 08:38
lebi napsal:
Mohu pridat akorat svou zkusenost z CH. Pri zastaveni byla prvni cesta k vyfuku a pouze vizualni kontrola, zda-li je nainstalovanej dB-killer. Zadny doklady, homologace - einfach weiter fahren.
vdaka za tuto tvoju skusenost
Přidané 15.10.2014 08:47
homologacia nemusi byt vzdy zaruka toho ze problemy nebudu akrapovic homologovany a vyrobeny priamo pre BMW bez dB killera prekracuje hranicu hluku.. opravte ma ak sa mylim
takisto kamos mal na SV 1000N seriove tlmice ale vykuchane.... na obale vyfuku svieti krasne E ale hranica hluku je davno niekde inde
a kedze vlk nechce skusenosti inych nenapisem co sa stalo kamosovi na ZZR vo Svajci
live fast, die young be wild, have fun
Přidané 15.10.2014 09:55
vlk napsal:
lebi napsal:
vdaka za tuto tvoju skusenost
Zapomnel jsem dodat - mel jsem na motorce CH SPZku. Mozna, ze k cizincum budou malinko prisnejsi. Ale to uz jsou ty dohady
Upravil lebi dne 15.10.2014 09:56
Přidané 15.10.2014 15:16
Raptor: vlk v prvom príspevku jasne píše čo xce vedieť, a aj si to načal vo svojom príspevku. Tá hladina hluku má zaujíma. Plodné skúsenosti si rád prečítam, ale je to druhoradé. Ja xcu tú hodnotu čo ma fakt neza sú už vyššie spomínané žvasty a plky.
Zrozumiteľnejsie to už fakt newim napisat.
Vieš tu hodnotu?
Upravil vlk dne 15.10.2014 15:24