Nemate nekdo trik jak sundat olej filtr z gs 1200 bez klice? Nejaka finta trebas.
Nejak se mi to nedari vymyslet a klic proste k dispozici nemam :-(
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
propichnout na dvou místech durch.. a vytočit to klíčem na flexu .. a nebo pomocí čroubováku Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Na sundání je to běžný způsob v domácích podmínkách a pokud vím, tak se nový utahuje jen rukou, žádnou extra sílou... a nebo opravdu jak řiká jarys, kobercovka něco zvládne
Upravil Brko dne 26.10.2014 15:04
Do it my way...
Brko napsal:
Na sundání je to běžný způsob v domácích podmínkách a pokud vím, tak se nový utahuje jen rukou, žádnou extra sílou... a nebo opravdu jak řiká jarys, kobercovka něco zvládne
Ale když je celý schovaný v díře, tak jej těžko dotáhneš rukou...
Dik za rady a napady, nakonec jsem tam proste narval sroubovak a povolil.
Jinak si myslim ze utahnout staci rukou, zabrat jde. Motor jsem pak nechal nejakou dobu bezet a neteklo to. Pak jsem se i trochu projel a porad netece, tak snad to je dobry. Na priste si klic snad poridim ;-)
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Já vím, že mám mlčet a šoupat nohama...
Ale co stará dobrá klasika s plochým drážkovým řemenem a sponou ?
Funguje to u aut tak pokud tam máte dost místa kolem Oil f. tak proč né u Moto ?
Já vím, že mám mlčet a šoupat nohama...
Ale co stará dobrá klasika s plochým drážkovým řemenem a sponou ?
Funguje to u aut tak pokud tam máte dost místa kolem Oil f. tak proč né u Moto ?
Ale jak říkám. Už mlčím.. už mlčím
Wan-Chuan
KRLESS!!!
no právěže tam skoro žádné místo není a navíc je filtr celý zapuštěný
ale někdo je šikovný a dotáhne to i tak, my ostatní si na to kupujem klíče
Přesně tak, moc místa tma není.. ale na utažení rukou to stačí. Hlavní je, trochu nalít oleje do filtru a namazat i tu těsnící gumu. Ono to pak lépe klouže, lépe se to dotahuje, a hlavně ji neskřípneš a neztrhneš ...
Ano je na to klíč a nebo je řešení koupit filtr právě s již udělaným výčnělkem na 17 ctku bo 21 klíč
Jinka to s tou novodurovou trubkou jde taky.. ale nevím kolikatku přesně musíš koupit :-) myslím rozměr Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Hele víš jak byly kdysi ,,s" pásky? Dnes to jsou klasické stahovací pásky na hadice. Nasadit stáhnout závlačkou a točit. Defakto můžeš použít cokoli podobného. Nebo rolka hrubého smirku co je do brusek, ať to má z druhé strany plátno. Ale investice do klíče cca 270kč je lepší. Dolů to jde i tím univerzálem s třema nožkama co se stahuje, ale ten je jen na demontáž.
Jara Cimrman napsal:
Dávám na motorku filtr K-N 163 a ten má dole navařený šestihran na 17 klíč. Jak prosté když výrobce přemýšlí. J.C.
by si neveril ale cenovy rozdiel medzi KN s navarenou skrutkou a olejovym filtrom inej znacky kt. taku skrutku nema je pre niektorych zasadny rozdiel v rozhodovani
live fast, die young be wild, have fun
Presne tak, za ten priblblej sroub navic das 150Kc navrch! 2x vymena oleja a investice do klice na filtry je z5... :-P
Upravil BURE dne 27.10.2014 10:44
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
presne ako pisem
.. a potom zasa ked niekomu poviem 10-12 € za kluc na olejovy filter tak to zasa nepotrebuje lebo sak neni servis BMW
idealna kombinacia prepichnut srobovakom a tak vytocit stary a rukou natocit novy...
p.s. stary olej + filter treba samozrejme hodit do kontajnera pre komunalny odpad
Upravil raptor dne 27.10.2014 11:36
live fast, die young be wild, have fun
p.s. stary olej + filter treba samozrejme hodit do kontajnera pre komunalny odpad
Janse, alebo vyliat do kanala Som bol prekvapeny nedavno ked som isiel k rodicom, normalne zberne suroviny mi zobrali olej zadarmo! T oje v porovnani s nemeckom fakt komfort - tu maju sice povinnost ti zobrat stary olej v mnozstve rovnakom ako si kupil novy, ale komu sa chce lietat s kazdymi 5 litrami, ze? Tak by som t odal do zbernych surovin, lenze chcu za to 3 eura za liter. Takto som si nazhromazdil asi 20 litrov a odviezol pri prilezitosti jednej navstevy rodicov naraz. Fakt super.