Ja nevim, tak misto v padesati lehnes az v 80. Je to vyhra? Ja si nejsem uplne jisty.
Ale ja nemam rad ani abs v aute. Na motorce mi uz nefunguje: -)
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Ja nevim, tak misto v padesati lehnes az v 80. Je to vyhra? Ja si nejsem uplne jisty.
Ale ja nemam rad ani abs v aute. Na motorce mi uz nefunguje: -)
Já taky nejsem příznivcem těhle sraček ale doporučuji se na téhle KTM svézt.Ten podvozek je skvělý..
Další elektronika,co se může p.o.s.r.a.t. A navíc falešný pocit bezpečí jen začátečníkům přichystá nemilé překvapení až to nebudou čekat... Elelktronika není všemocná a o to větší je pak průšvih,až selže,nebo to už nezvládne. Mozek se nahradit nedá. Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
ADV ONE napsal:
navíc tenhle "objevný" článek už proběhl někdy tuším vloni tiskem.. asi někdo nemá o čem psát tak vytahuje starý články a jen jim dává "novou" fazonu..
presne taak, uz to tu bolo. mne to pripomenuli tie simulacne obrazky a cervena motorka = padá
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
BIGR napsal:
Další elektronika,co se může p.o.s.r.a.t. A navíc falešný pocit bezpečí jen začátečníkům přichystá nemilé překvapení až to nebudou čekat... Elelktronika není všemocná a o to větší je pak průšvih,až selže,nebo to už nezvládne. Mozek se nahradit nedá.
Mě by spíše zajímala reakce členů kdyby stím přišlo první BMW ...zřejmě by to bylo revoluční prostě originál z Německa.
Dnes už je jasné ,že KTM pomalu BMW poráží i co se týče el. srač. doplňků
smazak73 napsal:
Mě by spíše zajímala reakce členů kdyby stím přišlo první BMW ...zřejmě by to bylo revoluční prostě originál z Německa.
Dnes už je jasné ,že KTM pomalu BMW poráží i co se týče el. srač. doplňků
To je nesmysl, podívej se jak tady lidí nadávají na elektroniku v BMW typu ASC, kontrola tlaku v pneumatikách a podobný věci..
Já si teda myslím že je to dobrá vychytávka. A kdo to nechce tak si to nechá odinstalovat. Je to vlastně jenom softwarová věc. Mě by to teda vůbec nevadilo však když člověk nechce může jezdit tak aby to vůbec nikdy nezasáhlo a v krizovce to může zachránit prdel. Technika jde do předu a komu to vadí tak si může koupit třeba 1150 nebo když by i ta byla moc moderní tak třeba řemenovou Laurin&klement.
Já nevím, ve svý podstatě nejsem proti, když to pomůže tak proč ne, ale bohužel to vytváří falešnej pocit bezpečí. Klidně bych to přirovnal k ESP v autě. Když jedu tam kde to klouže a auto samo přibržďuje kola, řidič si toho většinou ani nevšimne, ale v momentě kdy to ustřelí tak, že už to ani elektronika neudrží je většinou pozdě. Kdežto když ESP vypnu, jsem schopnej mnohem dřív rozpoznat, že přijde smyk a tím ho podchytit nebo ještě líp, se mu vyvarovat. U motorky ten dopad bude bohužel ještě horší. Až to ta elektronika jednou neudrží tak se řidič nestihne ani pomodlit. Spolehlivost neřeším, bez většiny elektronických vy*ebávek se dá v pohodě dojet (ESA, ASC, atd..) takže to je to poslední.
EDIT: Sorry teď jsem si všiml, že skoro to stejný napsal už BIGR..
Upravil Paul dne 18.11.2014 22:50
Mira1150 napsal:
Já si teda myslím že je to dobrá vychytávka. A kdo to nechce tak si to nechá odinstalovat. Je to vlastně jenom softwarová věc. Mě by to teda vůbec nevadilo však když člověk nechce může jezdit tak aby to vůbec nikdy nezasáhlo a v krizovce to může zachránit prdel. Technika jde do předu a komu to vadí tak si může koupit třeba 1150 nebo když by i ta byla moc moderní tak třeba řemenovou Laurin&klement.
vono třeba kdyby to měla mladá na motorce byl bych rád- teda nejdřív by jí musela mýt
Paul > nesuhlasim uplne. Ja ked soferujem auto s ESP, tak som zatial vzdy vedel, kedy mi do toho uz ESP zasahovalo. V podstate skusenejsi vodic caka moment, kedy elektronika zasiahne... v standardnej situacii, ked ma auto pod kontrolou. Ked uz auto/motorku z akehokolvek dovodu nema pod kontrolou, tak bude vdacny za kazdu pomoc.
Co sa tyka motorky, mam r1200gs lc, full vybavu = kopec elektroniky. Trakcnu kontrolu citis hned. Ci uz pri rozbehu, alebo v naklone, ked ti na nerovnosti uskoci zadne koleso. Tam som bol az prekvapeny ako rychlo (a mozno trochu zbytocne) zareagovala elektronika.
Problem moze nastat v dlhodobejsom horizonte. Ked uz budu vsetky auta a motorky prespikovane eletronikou a bezny vodic naozaj nebude mat sajn, co by sa stalo, ak by elektronika nezasiahla. Vtedy ten falosny pocit bezpecia, ako pises, moze znamenat pruser.
Predpokladam ale, ze nejaky pozitivny vplyv na umrtnost a tazke havarky vsetka ta elektronika ma, takze vo svojej podstate je to spravny trend.