Čau, mám 1200 GS 2004, stává se mi, že při hodně zahřátém motoru, v nižších otáčkách při vrkání plynem pocvakává nebo cinká něco jako ventily, ale ty jsou naprosto ok ve všech směrech. Scénař je většinou stejný, po delším rychlém přesunu vjedu do města, tam chvilku popojíždění a začne to dělat. Když jezdim vesnice tak je to OK. Proto jsem pojal podezření na napínáky rozvodů, kdy řidký olej nedostatečně dotlačuje na řetěz.
Otázka je, a nikde jsem se toho pořádně nedopátral jak velká rozborka se musí konat pro výměnu hydroštelů řetězů a za kolik se prodávají. Je to moc práce? Kde jsou na motoru, co se musí rozebrat?
Upravil Junkrs dne 09.01.2015 21:18
Tak nevrkej plynem a mas klid. A pokud se ptas kde jsou na motoru napinaky tak to radsi nedelej. O o natom nic neni jsou okem viditelne na levem valci je za klapkou a na pravem zespod na valci. Kolik mas najeto ze chces menit napinaky.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
U tech prvnich dvanactek semtam blbnou leve napinaky,jsou jeste bez zpetneho ventilu(stejne jak u 1150),prave jsou vetsinou bezproblemove.Koupit se daji bud u BMW a nebo treba ja je kupuju u Motorworks.co.uk.Prace to moc neni,zalezi jak jsi sikovny,jak psal Milan,k levemu je trosku horsi pristup,ale jestli jsi sikovny tak za 15min nemas co delat.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
servisak napsal:
Tak nevrkej plynem a mas klid. A pokud se ptas kde jsou na motoru napinaky tak to radsi nedelej. O o natom nic neni jsou okem viditelne na levem valci je za klapkou a na pravem zespod na valci. Kolik mas najeto ze chces menit napinaky.
To jsem mohl čekat, že nemám vrkat . Jinak díky za souřadnice a odhadem cenu nevíš? Je to vrána (2004), dovezená, kolik má ví bůh. Na tacho je 20tis, serviska vedená, koupená na gumách z roku 2004 a neskutečně zachovalý stav, takže možná opravdu 20 a nebo nenormálně udržovaná. Ale že by si někdo dal tu práci např. aby nasadil pneu odpovídající r.v. a ojetí odpovídající 20tis? No, chtěl jsem říct, že asi napínáky vydrží víc, že.
cechi napsal:
U tech prvnich dvanactek semtam blbnou leve napinaky,jsou jeste bez zpetneho ventilu(stejne jak u 1150),prave jsou vetsinou bezproblemove.Koupit se daji bud u BMW a nebo treba ja je kupuju u Motorworks.co.uk.Prace to moc neni,zalezi jak jsi sikovny,jak psal Milan,k levemu je trosku horsi pristup,ale jestli jsi sikovny tak za 15min nemas co delat.
Právě o problémech na 1150 jsem četl, z toho jsem vycházel. Popravdě mi ale připadá, že volný řetěz bude dělat zvuk jako vytahané rozvody na felicii a ne jasné cinkání, moc mi to k tomu nesedí ale nemám s kým srovnat. Jak bys popsal ten zvuk slabého napínáku ty?
servisak napsal:
A myslis ze to nedelaji axialni vule?
Mám ji rok, první jsem udělal kompletní servis, vůle na vahadlech ok, a pak jsem se dočetl o axiální, tak jsem znovu sundal víka, přeměřil a nebylo co seřizovat, jsem si jistej, že ventily jsou ok.
servisak napsal:
Hlavne by to chtelo slyset jakej je to zvuk.
Já bych si ho taky někdy rád poslech dýl, ale udělá to při mém ježdění třeba co 100km a třeba jen minutu. Možná sem exot, řešim ****vinu . Mám motorku rád v top stavu, nemám stejně příliš času jezdt, najel jsem za rok 3tis, a to je dost, protože jí mám nově . Měl jsem afriku a to byl proti syrovému vzducháči šepot. Auta ani motorky jsem nikdy nikomu opravit nedal a snad ani nebudu muset. Byl bych docela rád, kdyby jsi našel čas jí poslechnout i tak. Když bude lepší počasí stavil bych se
Ty vo.e to jsou služby, servisákovi všechna čest,tak vstřícných lidí je dneska teda hodně málo !!! A to nemluvím kolika lidem tady v poctatě každý den dává rady vlastně zdarma! Hej fakt nemůžu jinak,ale klobouk dolů ....
Čau hoši,mám ten samý problém,GS 1200,04 najeto 45tis,kolem 3000 otaček cinkání jak rozhašeny ventily ale ty jsem kontroloval snad 3krát po sobě,vše tak jak má být.Dával jsem nový pravý napínák,protože mi přišlo že to cinkání mohl dělat,ale je to pořád stejné.Asi zkusím vyměnit i levý a pak se uvidí.
Docela dost mě to štve,kdyby vás ještě něco napadlo tak sem s tím
Dííík.
Super. Nez vymenis i druhej napinak kterej se dela hur tak vyjed nadrz a natankuj nejakou 100 a dej motorce sodu. A poslouchej. Nekdy to dela i blby spalovani
... servis a diagnostika BMW Motorrad