Nějakou dobu už projíždím fóra. Nasbíral jsem dost informací a názorů, a bohužel dohromady z nich vychází celkem změť všech možných pravd a mýtů.
Moderních výrobců motohader je bezpočet: Macna, Nazran, Rockway....
Já do teď jezdil vyšší řady Nazranu, svoje odsloužila, ale pravdou je že v létě je v ní pařák, takže i přes xx otevřených ventilací vevnitř nic necirkuluje, a promoká, ani v zimě už to není ono.
Je tady i dost názorů na materiály, Goretex, Cordura, nylon, kevlar... Zajímavá byla ůvaha nad nízkou teplotou tání některých materiálů od TomášeTT, a jejich nevhodnosti na silnici. S kůží nemám dobré zkušenosti co se pohodlí týče.
Abych to shrnul: Jezdím v teplotách od cca 5 do 35 stupňů. Primární je pro mne komfort a zachování slušné míry bezpečí. Cca cena, která je pro mě schůdná je do 12000kč za kalhoty a bundu, ale není to ultimativní. V téhle cenové relaci by bylo fajn mít i nějakou dobrou kombinaci materiálů.
Na základě tohoto, doporučíte výrobce? Nebo mi klidně řekněte: je to málo, za tyhle peníze dostaneš max tohle, přitlač tolik atd.. Prostě kvalifikovanou radu bych prosil
Je to dlouhé, omlouvám se, ale pro mě to jsou věci na půl dekády, tak chci rozhodnout dobře,a debaty na tohle téma za moc nestojí.
Rockway má,jako jeden z mála,oblečení komplet z cordury.Teda ne jen na exponovanejch místech,jako většina výrobců,co se chlubí oblečením z cordury a přitom jsou tím vyztuženy jenom ramena,lokty a kolena.Tady je to komplet,což je možná až zbytečný,ale o bezpečí se teoreticky můžeš bát nejmíň.
S větráním je to zatím trochu horší,ale pořád je to lepší průměr.
Celkově poměr cena/výkon bezkonkurenční.
Na druhou stranu...pokud jsi byl spokojenej s naSranem,tak ti bude všechno dobrý
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
A je Rockway nějak srovnatelný s Revitem? koukal jsem právě na tyhle dvě značky, Revit má vyšší řadu o poznání dražší, je to v materiálech a kvalitě?
Miluju bublinky
jako za 12 litrů nečekej žádný zázraky, v té cenové kategorii seženeš oblečení blízkovýchodní provenience, goretex nepřichází v úvahu.
ale jezdit v tom půjde
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Určitě i záleží jak jezdíš..jestli i v terénu nebo jen silnice..Ono potit se na dálnici v 35 st. Jde ale třeba v terénu by jsi v běžném "univerzálním" oblečení pošel..
per aspera ad astra
kubas napsal:
Určitě i záleží jak jezdíš..jestli i v terénu nebo jen silnice..Ono potit se na dálnici v 35 st. Jde ale třeba v terénu by jsi v běžném "univerzálním" oblečení pošel..
Chtěl jsem něco napsat,ale radši jdu házet hrách na stěnu a vysvětlovat psovi ať mi nechčije na kola...to mám aspoň nějakou šanci na úspěch
Za 12000 komplet nebude docela určitě s goretexem, kevlarem apod.
Cordura by neměla být problém ale to mi přijde dneska jako úplný minimum.
My jsme měli třeba ve výprodeji komplety s GoreTex vložkou, velmi nadstandardní větrání (lepší než R2P) a 100% cordura za trošku vyšší cenu - tuším to bylo za 15 tisíc. Takže když je štěstí, dá se to tak pořídit. Ale to byl výprodej pár posledních kusů. Normální cena u takového kompletu je cca 900EUR a výš podle toho, co to je za značku a jakou dává záruku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TombaRider napsal:
Moderních výrobců motohader je bezpočet: Macna, Nazran, Rockway....
...pod pojmem moderní si představím něco jiného než Pákistanskou konfekci...
Na skůtru jezdím celý rok v džínovém kevlarovém kompletu, jen doplňuji tu o teplou vestu, tu o nějaké to teplejší prádlo, tu o nepromok a do 12-ti se to vejde .
Třeba v dnešních +5 se v tom dalo, jen u letiště mne ten vítr odfoukl přes dva pruhy...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
kubas napsal:
Chtěl jsem něco napsat,ale radši jdu házet hrách na stěnu a vysvětlovat psovi ať mi nechčije na kola...to mám aspoň nějakou šanci na úspěch
kubas napsal:
mě pes taky chčije na kola. Můžeš mi poradit, jak mu vysvětlit aby to nedělal ?
TombaRider: já mam taky levný hadry, navíc pěkných pár let stary, ale nemam potřebu je měnit. Nepotřebuju kevlar ani korduru a 50 ruznych vložek. Když začne víc a houšť pršet vemu nepromok. Nebojim se v tom upadnout, nebo si to pokydat kečupem. Rockway měl jeden pán s námi na dovolenej a nadával za deště, za zimy, i za horka Já mam Hein Gericke a celkem to funguje. Po 7 letech jen už nedrží vodu. tak dobře vyber, hlavně at se v tom dobře cejtíš
hlavně, že je pivo ftlamě
kubas napsal:
mě pes taky chčije na kola. Můžeš mi poradit, jak mu vysvětlit aby to nedělal ?
TombaRider: já mam taky levný hadry, navíc pěkných pár let stary, ale nemam potřebu je měnit. Nepotřebuju kevlar ani korduru a 50 ruznych vložek. Když začne víc a houšť pršet vemu nepromok. Nebojim se v tom upadnout, nebo si to pokydat kečupem. Rockway měl jeden pán s námi na dovolenej a nadával za deště, za zimy, i za horka Já mam Hein Gericke a celkem to funguje. Po 7 letech jen už nedrží vodu. tak dobře vyber, hlavně at se v tom dobře cejtíš
Já mám ROLEFF ... nic drahýho nepotřebuju, semtam to vezmu sprejem na goretex - spíš než mít všechno v jednom, většinou drahém a pak stejně k ničemu tak si radši skládám vrstvy jak potřebuju. Letní a zimní vojenský termo, nějakou bavlnu na to, pak třeba fleecovou mikinu, pak bundu s chraničema - teplý vložky tam jsou vetsinou naprd. Když prší klidně jedu v maskáčovým goretexu, českej je drahej ale kačky jsem za něj nedal tak ho používám, kdybych musel kupovat tak US nebo GB jsou zapakatel. Nepromok až v nejhorším případě. Nejsem žádnej rozmazlenec a nejezdím přes pouště a ledové pláně na jeden zátah ...
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Mr GS napsal:
Rockway má,jako jeden z mála,oblečení komplet z cordury.Teda ne jen na exponovanejch místech,jako většina výrobců,co se chlubí oblečením z cordury a přitom jsou tím vyztuženy jenom ramena,lokty a kolena.Tady je to komplet,což je možná až zbytečný,ale o bezpečí se teoreticky můžeš bát nejmíň.
Na druhou stranu...pokud jsi byl spokojenej s naSranem,tak ti bude všechno dobrý
Mám od Rockway Adventure kalhoty gray a to bude snad první co vyhodím dřív než to obnosím ... zipy odešly skoro hned a vložky nedrží tam kde mají - drží je jen poutko na knoflíku takže dostat se do nich a pak zase ven chce fakt cvik. Kapsy na chrániče třeba na kolena každá jinak ušitá, jsou různě vysoko atd. Označení velikostí velice zvláštní - nikde to nejde vyzkoušet a posílat to poštou pořád tam a zpět ...
Za ty prachy příště určitě něco od Louise ve slevě ...
Upravil Netvor dne 12.01.2015 18:47
Mr GS napsal:
Mám od Rockway Adventure kalhoty gray a to bude snad první co vyhodím dřív než to obnosím ... zipy odešly skoro hned a vložky nedrží tam kde mají - drží je jen poutko na knoflíku takže dostat se do nich a pak zase ven chce fakt cvik. Kapsy na chrániče třeba na kolena každá jinak ušitá, jsou různě vysoko atd. Označení velikostí velice zvláštní - nikde to nejde vyzkoušet a posílat to poštou pořád tam a zpět ...
Mluvíš o něčem jiným.Já mluvím o posledním modelu Loner.Tam je snad všechno jiný...a že to nejde nikde vyzkoušet jsou keci... já jsem si to zkoušel...nejsem padlej na hlavu,abych si kupoval věci/boty/helmu...bez vyzkoušení
Když to tak někdo dělá a pak mu něco nesedí(jako třeba divný velikosti ) tak si pak může stěžovat leda na svoji lenost...a od určitýho věku je to už i blbost...asi tak od 14ti
Navíc na špatně ušitý věci jsou třeba reklamace a ne kňourání po x letech na webu...to mi příjde taky svým způsobem zvláštní...hlavně na člověka,co testuje nože v ostrým nasazení
Mr GS napsal:
Mluvíš o něčem jiným.Já mluvím o posledním modelu Loner.Tam je snad všechno jiný...a že to nejde nikde vyzkoušet jsou keci... já jsem si to zkoušel...nejsem padlej na hlavu,abych si kupoval věci/boty/helmu...bez vyzkoušení
Když to tak někdo dělá a pak mu něco nesedí(jako třeba divný velikosti ) tak si pak může stěžovat leda na svoji lenost...a od určitýho věku je to už i blbost...asi tak od 14ti
Navíc na špatně ušitý věci jsou třeba reklamace a ne kňourání po x letech na webu...to mi příjde taky svým způsobem zvláštní...hlavně na člověka,co testuje nože v ostrým nasazení
To už je zase to stejný jak s těma gumama - reklamace? Psal jsem o nový zipy a prej jak budou tak pošlou a nic ... Myslíš vyzkoušet na jednom místě v republice někde v čechách jo? Co to má společnýho s testováním nože? ...to jsou zase argumenty ...
Rady a informace o nicem
Resim obdobny problem . .taky vybiram neco noveho. Rozpocet nejak psychologicky obdobny, ale samozrejme nic pres co by nejel vlak. Zaroven vim ze nemam a nedam za obleceni 40koliku
Dokaze tady nekdo dat tip na neco dobreho pripadne rict na co si dat pozor?
Je jasny ze kazdymu vyhovuje neco jinyho a neco jineho od toho ceka.
Verim ze ja i Tomba ocenime tip na konkretni produkty ..
To nejsou rady o ničem.Koupit dobré oblečení za pár kaček by chtěl asi každý,jenže to nejde.Možná by bylo lepší vyměnit moto za kolo.Ty trenýrky s vycpanou prde.lí vyjdou levěji.Někde je tu o tom celé vlákno.
No jasne ze by to chtel kazdy .. a stejne tak kazdy vi, ze s oblecenim na kolo je to stejne .. ale nekdo je schopen jezdit v tricku z Lidlu a staci mu to .. (a tim nerikam ze veci v Lidlu jsou spatne!)
Ja bych se docela rad dozvedel co treba koupit .. protoze to ze me to bude v krame sedet jeste neznamena ze to bude dobry pri pouzivani