Ahoj, plánuju si v květnu výlet na sever Rumunska.Pojedu sám a tak nevím čeho všeho se mám obávat. Západní a jižní Evropu jezdíl sám každý rok ale v Rumunsku se možná mohu setka s něčím co v Itálii nebo Francii nepotkám.
Co kempy nebo jiné ubytování? CO bezpečnost? máte nějaké doporučení.
diky
Martin
martinh678 napsal:
Ahoj, plánuju si v květnu výlet na sever Rumunska.Pojedu sám a tak nevím čeho všeho se mám obávat. Západní a jižní Evropu jezdíl sám každý rok ale v Rumunsku se možná mohu setka s něčím co v Itálii nebo Francii nepotkám.
diky
Martin
Na pohodu a je toho tady plno.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Do Rumunska nejezdi, jeli ti život milý. Je tam dravá zvěř a hlavně dravý hmyz. Loupežníci lačnící po tvém životě a jmění. Nesjízdné silnice a řeky, které nikdo nepřemostil. Kdo se vrátil, děkuje bohu a chodí zapalovat svíčky do sv. Víta.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Do Rumunska nejezdi, jeli ti život milý. Je tam dravá zvěř a hlavně dravý hmyz. Loupežníci lačnící po tvém životě a jmění. Nesjízdné silnice a řeky, které nikdo nepřemostil. Kdo se vrátil, děkuje bohu a chodí zapalovat svíčky do sv. Víta.
Kasak napsal:
martinh678 napsal:
diky
Martin
Pokud by Tě to zaujalo, tak pořádáme:
http://www.triumph-tiger.cz/srazy-vylety/klubove-akce/muntenia-moto-travel
Není to sraz Triumph fóra, jen to zatím visí tam, pracujeme na tom.
Chci, aby to byla akce zajímavá jak pro ty, co už v Rumunsku byli, tak pro ty, kteří by chtěli, ale třeba si netroufají, ....
Máme najeté trasy různých obtížností, různé cíle a bude na každém, co si vybere.......
Ale ne, pokud budeš mít zájem, pošlu Ti fotky z dnešního rána.
Na tom, co bylo, se nedá stavět.
Je pravda, že v noci z 1. na 2. 12. 2014 napadl metr sněhu,ale za týden byl pryč a od té doby nic.
Teď je 5 st.C (odpo 12) a žádný sníh, samo, že v únoru ještě něco přijde, ale to už bude slunce vysoko a sníh určitě nevydrží.
Případně bláto nám přece nevadí,nebo jo? Opalovat se jezdíme jinam.
Termín jsem řešil i s domorodci, s ohledem i na předešlé zimy a všichni věříme, že je to tak správně.
Taky ten termín. Jsou tam dva volné pátky, tak se to snad těm,co nejsou na volné noze, může hodit.
Všechny horské trasy týden před akcí znovu projedeme.
Tak tuhle větu si zopakuj v květnu s fotkama z dnešního rána v ruce
Ale pravda je,že stát se může cokoliv...ovšem žádnou svoji dovolenou bych na tohle nevsadil
Jednou se taky stalo,že v Atacamě 3 dny v kuse pršelo a v Anglii ne
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
JJ, je to tak, Karpaty a květen je hodně nejistý průjezd. Než jsme se tam vloni vydali, taky jsem sondoval kdy je to relativně jisté že projedem.
V cca polovině června jsme sice krásně projeli ale taky krásně zmokli.
V loni jsem jel sám z BG přes RO a HU domů a bylo to moc příjemné.
Lidi v pohodě, silnice v pohodě, jídlo v pohodě, ubytování co si vybereš. Spal jsem v penzionech středoevropské kvality s teplou kuchyní za pár korun včetně wifi, ručníků, ... .
Jediné, co mě zaskočilo, že jsem v Rumunsku nesehnal housky a musel vždy kupovat celý chleba. Prý nic menšího neprodávají.
Je pravda, že v noci z 1. na 2. 12. 2014 napadl metr sněhu,ale za týden byl pryč a od té doby nic.
Teď je 5 st.C (odpo 12) a žádný sníh, samo, že v únoru ještě něco přijde, ale to už bude slunce vysoko a sníh určitě nevydrží.
Případně bláto nám přece nevadí,nebo jo? Opalovat se jezdíme jinam.
Termín jsem řešil i s domorodci, s ohledem i na předešlé zimy a všichni věříme, že je to tak správně.
Taky ten termín. Jsou tam dva volné pátky, tak se to snad těm,co nejsou na volné noze, může hodit.
Všechny horské trasy týden před akcí znovu projedeme.
Povídal mi o tom Ivan66
Já myslel, že najedete trasy, uděláte itíky , případně nějaké záchytné body GPS + bude mapa oblasti
Prostě adventure ježdění
Koukal jsem na to na mapě a ta oblast (ostatně jako mnohé jiné v RO) vypadá zajímavě
Peťo, to víš že budou itiky.
Počítám s Tebou, že se zapojíš.
Na jaře před akcí budeme vše najíždět a mapovat.
Zatím jsou tratě najety autem a čtyřkolkama.
Do Rumunska chodím každý rok, niekedy aj dva krát. Prevažne spávame na divoko pri potokoch, jazerách, ale aj pri ceste. Nikdy žiaden problém. Skôr naopak, napr. ranné vstávanie a pri stanoch chlapec z čerstvým mliekom čo nás vydeľ večer ako sa tu rozkladáme. Alebo spanie u deda na lúke vedľa domu, keď som sa ho bol spýtať či si môžme urobiť oheň, prišiel s motorovou pílou a popílil prvý suchí strom čo bol najbližšie. Keď sa túlam po Slovensku, nachádzam tiež pekné miesta pri cestách na spanie, no nikdy som nemal odvahu zastaviť a prespať. V Rumunsku mi to príde také prirodzené, bol to kočovný národ.
siso napsal:
Do Rumunska chodím každý rok, niekedy aj dva krát. Prevažne spávame na divoko pri potokoch, jazerách, ale aj pri ceste. Nikdy žiaden problém. Skôr naopak, napr. ranné vstávanie a pri stanoch chlapec z čerstvým mliekom čo nás vydeľ večer ako sa tu rozkladáme. Alebo spanie u deda na lúke vedľa domu, keď som sa ho bol spýtať či si môžme urobiť oheň, prišiel s motorovou pílou a popílil prvý suchí strom čo bol najbližšie. Keď sa túlam po Slovensku, nachádzam tiež pekné miesta pri cestách na spanie, no nikdy som nemal odvahu zastaviť a prespať. V Rumunsku mi to príde také prirodzené, bol to kočovný národ.
Rumunsko je super.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Loni jsme tam jeli v pěti lidech. Pro jistotu jsme měli i stany. Ale ubytování jsme našli vždy tak do 45 minut. Celkem velké rozdíly v kvalitě, takže jsme i někdy jeli dál. Ceny ale vždy kolem 300Kč na osobu. Hlavní cesty slušné, vedlejší jak kde.
Kasak napsal:
Jo a jeste tam sidli hrabe Drakula..
Jinak Rumunsko je pecka a hlavne je na dostrel, takze si tam muzes udelat i vylet na prodlouzeny vikend. Je ale fakt, ze v kvetnu budou na Fagarasi apod. asi problemy. Uytovani sezenes skoro vsude za rozumny peniz. Nebezpeci hrozi spis ve mestech, , na vysocine lupici moc nejsou. I kdyz previti se muzou najit taky, bacha hlavne na benzinkach.