Ahoj všichni,chtěl jsem se zeptat,jestli někdo má zkušenosti s léčbou brnění-mravenčení rukou.Mě to bohužel postihlo a při jízdě na motorce to dost omezuje(citlivost na plynu,spojce...).Pravděpodobně se jedná o RSI,syndrom karpálního tunelu.Kdyby někdo věděl o řešení problému,budu vděčný za rady.Pár lidí co byli s tímto na operaci znám,ale je to cca 50/50 s úspěšností..
Nemusí to být karpály stačí když proděláš nějakou větší infekci třeba mononukleózu a tím může dojít k odumření nervů zkus zajít za tvoji obvoďačkou ať ti napíše doporučení na vyšetření pustí do tebe trochu proudu a zjistí ti kde je problém
To tě prostě musí bavit
Nevím čím se živíš, ale znám dost zedníků kteří tím dnes trpí. Studené věci bez rukavic. Prostě držet ruce co nejvíce v teple a hlavně si je masírovat, dělat cvičení.
Dokonce vím že jeden začal hrát na klavír a dost se mu to zlepšilo - netrpí brněním či necitlivostí.
Ale kdo ví.. tohle je jen příklad z mého okolí. Můj táta s tím má v poslední době taky problém ale za půl roku jde do důchodu tak snad se to zlepší....
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Chladem ruce netrpí,dělám interiéry.Vzhledem k tomu,že hraju na kytaru,k tomu hokej,tenis...tak ruce netrpí jednostranným zatížením.Uvidím jak se vyjádří neurolog.
Před několika lety jsem měl podobné problémy. Jezdil jsem v té době amatérské okruhové závody ("CECky") a jednou v Mostě se málem opravdu hnusně rozbil, protože mi v podstatě "odumřely" obě ruce. Absolvoval jsem neurologické vyšetření (byly to ony karpální tunely) a potom laserovou terapii. Od té doby mám pokoj. Ale vřele doporučuji nepodceňovat, protože jsem znal člověka, který kvůli tomuhle problému musel odejít do invalidního důchodu.
Upravil Forman dne 01.02.2015 21:05
Nazdar chlape, to je dost nahouby, u me se to projevilo po urazu prave ruky, po delsi dobe v sedle popripade po kratsi jizde v terenu me ruka mravenci teda pouze ta prava, ale na vysetreni se ukazalo mensi pozkozeni centralniho nervu, ale vse pry v norme. Rukame boli treba i rano, kdyz si blbe lehnu.
Jelikoz sedim celej den u komplu je to i tim, ze delam s mysi, trochu se to upravilo , kdyz sem si koupil mys "na stojaka" a u neurolozky se zjistilo, ze to mam i od krcni patere takze cvicim a je to lepsi, ale rikala , ze uz se to nazpatek nevrati.
Rozhodne projdi vsema vysetrenima a pokdu mas znamy tak toho jen vyuzij. Drzim palce.
Ji dost mi pomohlo posilovani svalu a to horolezeckyma krouzkama
Upravil schrek dne 01.02.2015 21:17
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Honzo.. zlomil jsem si člunkovou kost v pravém zápěstí a šroubovali mi to...ruka mě taky bolí - hlavně při změně počasí a nebo celodenním klikáním - je to moje práce.
Je to naprd, ale prostě někdy nezbývá nic jiného než nic nedělat.... Nic jiného na to nefunguje ani prášky proti bolesti.... Poradíš?
Jinak co jako je blbý tak z estetického hlediska se mi klepe ruka při jídle třeba polévka je docela sranda než strčím lžíci do huby tak ji vycejprám
Ja si na to necham napsat rehabku vcetne krcni paterea dost to pomohlo. a Ted cvicim s tema krouzkama: Yate posilovací kroužek, jsou tri tuhosti cervena, modra , cerna
Chlapi,tak zjišťuju,že nás je tady "zrasovaných" dost.Trochu cvičím s Powerballem a pružinama,každopádně až potkáte maníka na 12-tce jak si protřepává ruce,tak to jsem já
Vojto,člunkovou kost jsem si zlomil při hokeji loni po Novém roce,sice mi to nešroubovali,ale ještě v srpnu me to dost bolelo,je to dle doktora nejdůležitější kost v zápěstí a musí se dobře doléčit.
Bahas napsal:
Chlapi,tak zjišťuju,že nás je tady "zrasovaných" dost.Trochu cvičím s Powerballem a pružinama,každopádně až potkáte maníka na 12-tce jak si protřepává ruce,tak to jsem já
Tak to jsme dva co protřepáváme :-D
Bahas napsal:
Vojto,člunkovou kost jsem si zlomil při hokeji loni po Novém roce,sice mi to nešroubovali,ale ještě v srpnu me to dost bolelo,je to dle doktora nejdůležitější kost v zápěstí a musí se dobře doléčit.
Jojo taky mi to říkal, je to prý Alfa a omega zápěstí, a prostě zlomit jí je nebezpečné, má vliv na funkci ( potravináře sice ne) ale zápěstí a pohybu - síla atp.
Řekl jsem mu že chci jezdit na motorce tak se na mě podíval...bylo mi 17.. a řekl ok tak jedině šroubovat... no hele co si budeme povídat, je to ok sice ten pohyb není jak býval a síla v ruce taky ne ale lepší jak nic
Prostě někdy ta ruka vypne a neudržím ani blbej hrnek kafe.