Ahoj všem,
drobnosti lze opravit (anténa imobilizéru, poškozené pneu, svíčka,. atd.), ale co když je porucha, která vás odstaví třeba v Albánii a servis široko daleko žádný. Existuje nějaké pojištění, kde se dá zajistit odtah odkudkoliv v Evropě do nejbližšího BMW servisu? Pokud existuje, tak u jaké organizace a kolik to stojí?
V ramci pojisteni POV+HAV je asistence odtahu pri poruse, kazda pojistovna to ma trochu jinak rozmezi 50-500km nebo financni limit odtahu, ale chce to overit kam to plati v "civilizaci " je to vpohode ale "divocina" jako Albanie, Ukrajina atd . muze byt vyloucena
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tak sem procetl pojistny podminky toho Europe Asistence,
takze
1. uzemni rozsah je proste tam kde plati Povine ruceni sjednane v CR
Pojištění se vztahuje na škodné události nastalé na území České republiky a v
zahraničí v zemích, které jsou součástí mezinárodní dohody o vzájemném
uznání pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového
vozidla, přičemž členství těchto zemí není ke dni škodné události
pozastaveno.
2. dal bych si bacha na tuhle vyluku: nebude plněno při události, kdy její vznik mohl pojištěný s ohledem na okolnosti očekávat - takže, aby neřekli , že při jízde v terénu si mohl problémy očekávat
3. to nejdulezitejsi je tato vyluka
pojištění se nevztahuje na pojistné události, které se staly mimo pozemní komunikaci, popř. v terénu, který brání kvalitnímu a včasnému poskytnutí služeb;
Upravil schrek dne 17.02.2015 20:32
Čeština můj koníček
2. Asistenční služby je možné využívat na území Evropy včetně Turecka s výjimkou Běloruska, Moldavska, Ruska a Ukrajiny
Jo a pokud se ti pokazi motorka nebo bude odcizena nemas narok na nahradni vozidlo, jelikoz tato asistence je jen pri poruse osobniho nebo nakladniho auta do 3,5t. Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já mám (bohužel) výbornou zkušenost s Europe Asistance. Zaplatil jsem ji už druhý rok a tentokrát jsem ji i potřeboval a to dokonce dvakrát v průběhu tří dnů. Poprvé zjistili kde seženu náhradní díl poblíž místa kde jsem zrovna byl a podruhé za tři hodiny od zavolání na českou pobočku přijel odtah a dopravil mne i moto tam kam jsem chtěl. Všechno na Sardínii loni v září.
Doplním ještě schreka - mají tam mj. odvoz moto z místa případné nehody nebo závady až do místa bydliště limitované do výše 35 000 Kč. To jsem naštěstí nepotřeboval, ale já už bez téhle pojistky nikam nepojedu. Pokud mi ji po tom loňském roce neodmítnou prodloužit :-) Obecně nemám vlastně vůbec rád pojišťovny, ale v tomto případě nemůžu prostě říci křivé slovo.
Mám taky to od Allianz cca za litr na rok (pozor na hodně pojišťoven co tam nemají země mimo EU) - tuším že tam mám i nějaké ubytování v případě té poruchy nebo i letenku domů (ikdyž možná to mám v cestovním, teď nevím, ale je tam i např. defekt pneu atd...)...
Ale vím, že Albánie tam byla a hlavně když ukážeš kdekoliv že máš pojištění od Allianz tak to bez problémů udělají... vysvětlovat co je ČSOB v Albánii, kde zrovna nerozumí většině světových jazyků, může být problém
Ten pojišťovák (jsem jeho dlouhodobý klient) mi říkal, že měl právě jednoho klienta co si toto radši zřídil, že jel na FARO asi 20km od Fara ho sestřelilo auto, jemu se nic moc nestalo, moto byla ale prakticky totálka, odtah do ČR stál cca 120 000 Kč neplatil nic...
To zní zajímavě. Ale zase spoléhám na to, že kravský povoz s vozíkem se najde i v té Albánii a s místním důchodcem zemědělcem se domluvím na odvozu levněji než s nějakou pojišťovnou. Pravda, domů na Moravu by mě asi netáhl, ale do nějakého města k opravně určitě.
Potok - ten odvoz neplatíš... je v tom cca litru ročně co platíš pojišťovně... a ono když je to na nějaké opuštěné silnici kde projedou dvě auta za den, tak není špatné mít kam zavolat a už to moc neřešit...
No na ty opusteny silnice nevim nevim , je tam tahle vyluka : pojištění se nevztahuje na pojistné události, které se staly mimo pozemní komunikaci, popř. v terénu, který brání kvalitnímu a včasnému poskytnutí služeb;
Čeština můj koníček
Mimo pozemní komunikace plnění od MotoCare skutečně nelze očekávat.
Viz. Obchodní podmínky Článek 4 – Výluky a omezení bod e) "Pojištění a pojistné plnění se nevztahuje na pojistné události, které se staly mimo pozemní komunikaci".
Jsem rád, že tady mkcz napsal svoji zkušenost. Obdobné zprávy máme i od dalších klientů MotoCare.
Každopádně Vám přeji, aby jste si službu nemuseli vyzkoušet na vlastní kůži...