Ahoj všem ,chtěl bych se podělit se svou zkušeností
Mimo GSA mám ještě Suzuki 1200 badit,a protože se občas rád svezu i na naháči podle nálady atd.Sháněl jsem poviné ruč. takzvané sezóní.To znamená na 3 měsíce.Dojdu teda na pobočku a ptám se na cenu a bába po kalkulaci říká 1100 Kč ano slovy tisicsto kč za tři měsíce (mám 50% bonus) .No odešel jsem nasranej ale nedalo mi to a tak volám do té samé pojištovny na jejich linku a žádám kalkulaci na Sůzu.Slečna mi to spočítala na 700kč,samo že jsem byl překvapený slečna to asi poznala a povídá --Vám se ta cena nějak nezdá tak jakou byste měl představu no a já na ní no vzhledem k mým bonusům a na 3 měsíce tak kolem 400kč(zkusil jsem jí)Slečna na to- musím se poradit se svou šéfkou a zachvíli zavolám.No za 10 minut volá a povídá nabízím vám pojistku za 443 kč --Tak jsem teda pojišten.Vše se stalo během cca 1 hodiny. Já jsem nakonec spokojený je mi to připadá jako bych si kupoval na trhu kilo jablek. Robert
doporučuji kontrolu zda je pojištění dobře sjednáno aneb kovářova kobila chodí bosá
mladá mě taky dělala pojistku na sezonu, jenom s tím, že se spletla a měl jsem
pojištěnou motorku v zimě Během sezony jsem byl v Bosně a zjistil až po příjezdu
Pokud si sám neřekneš o levnější pojistné, tak Ti automaticky napálej největší sazbu, to je jasný...
To mě spíš dokázalo vyloženě NAS.RAT když jsem si při koupi jiného auta zařizoval povinnko a ku.nda v pojišťovně na mě, že budu platit 5300,- že nemám bonusy a že jsem v rizikové věkovce.
Tak jí říkám, že od 21ti let jezdím z nadrozměrem a od 17ti si platím povinn. na motorce a ona mě řekla že jí to nezajímá a že bonusy z motorky se nevztahujou na auta. Jako kdybych kur.va s tou motorkou lítal ve vzduchu a neplatila pro mě stejná silniční pravidla...
Je to svoloč
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
boby: sezoni na 3 mesice a co ten zbytek mas znacky v depozitu, nebo je to takova ta pojistka jak platis jen 3 mesice a zbytek nejsi pojisten ,ale pro CKP se tvaris byt pojiteny
jak pise strndy okontroluj si to , sice CKP uz nemuze posilat pokuty za nepojistene vozidlo , ale ono to zas nejak bude
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Kubrt napsal:
Pokud si sám neřekneš o levnější pojistné, tak Ti automaticky napálej největší sazbu, to je jasný...
To mě spíš dokázalo vyloženě NAS.RAT když jsem si při koupi jiného auta zařizoval povinnko a ku.nda v pojišťovně na mě, že budu platit 5300,- že nemám bonusy a že jsem v rizikové věkovce.
Tak jí říkám, že od 21ti let jezdím z nadrozměrem a od 17ti si platím povinn. na motorce a ona mě řekla že jí to nezajímá a že bonusy z motorky se nevztahujou na auta. Jako kdybych kur.va s tou motorkou lítal ve vzduchu a neplatila pro mě stejná silniční pravidla...
Je to svoloč
Je to tak...mám na motorce bonus už 90% ,ale na auto nějakých 40,protože se to nepřevádí V podstatě je to ale pochopitelný.Bonus vlastně znamená úroveň praxe,se kterou se snižuje šance nehody.Jasný,že když někdo hnípne po 10ti letech z auta na motorku,tak z něj dobrej řidič automaticky nebude.Zase je to výhoda,že když někoho pocucháš v autě,tak ti neseberou bonus i na moto a opačně...aspoň teda předpokládám
Na druhou stranu je fakt,že nadrozměr nebo i C+E by se mělo zohledňovat dost jinak,ale to by jim nepřišlo vhod
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Kubrt napsal:
Je to svoloč
Jenže já si na pobočce o slevu řekl a ta kráva mi řekla že toto je to nejlevnější co mi múže dát .Potom začala povídat kecy o to že se na moto hodně bourá že mám vysoký obsah, a podobný ho- na
boby napsal:
... No za 10 minut volá a povídá nabízím vám pojistku za 443 kč --Tak jsem teda pojišten.Vše se stalo během cca 1 hodiny. Já jsem nakonec spokojený je mi to připadá jako bych si kupoval na trhu kilo jablek. Robert
nejnižší cena znamená nejnižší zákonný limit pojištění a někdy může být těch 35mil plnění hodně málo
3X: v dnesni dobe je to sakra malo, minimalni limit co sem schopen akceptovat je 50, ale vse mam na 100 a vys
boby: jo tak to je v klidu
Mr GS: je to tak, bonus se mezi kategoriemi vozidel prevadet nemuze, ALE cas od casu maji pojistovny akce , kde ti ty bonusy prevedou mezi sebou, ja mam treba bonus ma motorce z vozejku svyho Tatika , jinak co vim tak vetsina pojistoven ma bonus maximalne 55% to ostatni mas asi jako akcni slevu do tech 90%, jinak kdyby nebyl bonus omezenej tak mas v roce 2015 maximalni bonus 70%, jelikoz system bonusu je od roku 2000, za kazdej ukonceny rok bez nehody 5%
Čeština můj koníček
boby napsal:
Schreku pojistka je uzavřená na celý rok jen sezónu si určíš sám na 3,4,5,6 měsíců jak chceš ty.Značky do depozitu nedáváš
To funguje u akej poistovne? Shreku to chceš z motorkou burať do jadroveho reaktoru že sa ti plnenie 500mel zda malo, neverim že niekedy dali poistovne nejakemu smrtelikovy pripadne pozostalim za umrtie viac ako 1 melo a za škody ani nehovorim, skôr je to taky marketingovi trik. Až sa stane niekedy udalosť tak poistovne hladaju aj 100 dôvodov aby ti nič nemuseli platiť.
Upravil JRM66 dne 19.02.2015 20:29
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
boby napsal:
Schreku pojistka je uzavřená na celý rok jen sezónu si určíš sám na 3,4,5,6 měsíců jak chceš ty.Značky do depozitu nedáváš
To funguje u akej poistovne? Shreku to chceš z motorkou burať do jadroveho reaktoru že sa ti plnenie 500mel zda malo, neverim že niekedy dali poistovne nejakemu smrtelikovy pripadne pozostalim za umrtie viac ako 1 melo a za škody ani nehovorim, skôr je to taky marketingovi trik. Až sa stane niekedy udalosť tak poistovne hladaju aj 100 dôvodov aby ti nič nemuseli platiť.
jednak psal o 50ti mil. a max je 100mil.
A nemusíš bourat do jaderné elektrárny.
Stačí způsobit hromadnou nehodu, do které se připletou kamiony s drahým nákladem k tomu se připočte odškodnění za léčení zraněných a jsi do konce života pouze dlužník a nebo ještě jednodušší příklad, na přechodu srazíš člověka, který bude mít doživotní následky a to tě pojišťovny stáhnou i z kůže
JRM66 Může se to stát, ale je to málo pravděpodobný, máš primadony /fotbalisty apod/, co mají pojistku na haxny ještě vyšší a pak to z tebe právník vyždíme.
Ale těch 90 procent spoluúčasti si dáš jen na měsíce kdy nejezdíš-jestli jsem to dobře pochopil.
samozřejmě horní hranice limitu není a je to pouze o nabídce pojišťoven.
Co se hradí z povinného ručení
Škody na zdraví
Škody na věci a majetku
Platby zdravotní pojišťovně
Ztížení společenského uplatnění
Bolestné
Náhrada ušlého výdělku
Příspěvek na zdravotní pomůcky
Příspěvek na pečovatelku nebo jinou výpomoc v domácnosti
Jenže zákonný 35milionový limit stačit nemusí. Projíždějící auto nestihlo zabrzdit u Anděla v Praze 5 před přechodem pro chodce a ve snaze zabránit nehodě řidič strhl volant a vjel na chodník. V ten moment tam procházel úspěšný 29letý regionální obchodní ředitel významné společnosti. Ze svých zranění se léčil téměř rok a přes veškerou snahu lékařů zůstane do konce života ochrnutý na dolní polovinu těla. Česká pojišťovna, u které byl viník nehody pojištěn, vyplácí Jiřímu rentu 52 tisíc korun měsíčně plus dalších 10 tisíc korun jako příspěvek na výpomoc v domácnosti. Celkové náklady na pojistné plnění dosáhnou zhruba 82 milionů korun, napsal nám reálný příklad Václav Bálek z České pojišťovny.
co k tomu dodat? Pojištění se usmlouvat dá, ale ...
3X- i u hramadných havárek se to rozděluje. jekmile již někdo zastaví je vina na dalším kdo do tebe napálí.
Řidič je povinen jet jen takovou rychlostí aby byl schopen zastavit na vzdálenost na kterou vidí.
arone, těch příkladů může být mnoho, nemusíme tu vypisovat všechny varianty. Vždy je to o náhodě a když jsi ve špatný čas na špatném místě máš ze života peklo až do konce
jedno je jisté, že nízká pojistka neznamená maximální plnění
Za totáče to bylo na objem motoru bez limitu plnění. Dnes do toho zahrnou i věk řidiče a místo tvého pobytu,... Pro mě je nelogické, že když bydlíš na vesnici máš stejnou pojistku o 300,- levnější než když jsi z "velko"města
Paradoxne ked som skúsil inú poistovnu okrem koop... tak mi vo viacerých ako zakladnú taxu na moto vyrubali cenu okolo 500-700eur. To že v zime, daždi a tme nejazdim ich vôbec ani najmenej neinteresovalo, celoročna švagrova fobka je za 60euro a občasne vykendove pomotenie 70,-é! V globale som minuli rok dal na PZP-čku viac dukatov ako na benzin v motorke!
Upravil JRM66 dne 19.02.2015 21:13
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Chlapíci na svoje 1150 gs 2003 mě vyšla pojistka s havarijním na 5500,-/rok, samotný pov-ko je za 1200,- na celý rok. Co myslíte, je to ok?
WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017
Fanous: ano je to oki, jeste zalezi na jaky limit a co vse mas v ramci HAV-ka
Čeština můj koníček