Máte někdo praktické zkušenosti s tímhle autem?Vybírám něco na delších pérech a tohle auto se mi ze všech kanditátů,které jsem naskládal do výběru,zamlouvá nejvíc...... Má cenu se o něj dál zajímat,nebo to je spíš požehnání pro servisy?
Mrkni na jeepforum.cz tam nějaký info jsou a nebo ti tam i pár lidí poradí, já osobně bych spíš šel po 2,8CRD ten se dával do wranglerů a nikdo zatím nepsal že by s ním měl potíže. Jinak pokud nemáš nějak velký ofroad. ambice tak KJ nebude špatná volba, nemá vepředu tuhou nápravu a lift nad 2" je už problém.
Upravil white dne 09.03.2015 17:31
Ty naftový motory jsou celkem v pohodě. Akorát tam cpou od dvou výrobců. Ty 2,5 a 2,8 jsou Iveco/Fiat/ 2,7 a 3,2 jsou Mercedes. Jinak Cherokee vypadá jak Niva po Faceliftu. Grand je lepší.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Je to malinko jinak italský motory jsou od VM-motory starý 2,5TD a 3,1TD kterým dost často praskaj hlavy ty se dávaly do XJ, ZJ a WJ, teď se používaj od tohoto výrobce 2.5CRD, 2,8CRD a poslední gen. granda WKII 3,0CRD který jsou už vpohodě.
Od mercedesu byly motory jen pro garanda WJ 2,7CRD a WK 3,0CRD
white napsal:
Mrkni na jeepforum.cz tam nějaký info jsou a nebo ti tam i pár lidí poradí, já osobně bych spíš šel po 2,8CRD ten se dával do wranglerů a nikdo zatím nepsal že by s ním měl potíže. Jinak pokud nemáš nějak velký ofroad. ambice tak KJ nebude špatná volba, nemá vepředu tuhou nápravu a lift nad 2" je už problém.
Koukal jsem,dokonce je tam i podobný dotaz,ale celá diskuze se zvrhla v tlaching o ničem,takže informační hodnota klesla k nule... .Do nějakých zásadních off akcí se nehodlám pouštět.Chci to k cestování za rybama,na hory v zimě,v létě a podobné akce...O motoru 2.8,jsem uvažoval,ale nejsem si jistý,jestli to není víc,než využiju.
ten 2,5 co chceš měl kamarád. Co si pamatuju, tak to mělo najeto asi 180 000 a žádný velký problémy s ním neměl, ikdyž v tutěch km by to asi teprve začalo...
On to pořád zvyšoval - za pár peněz, až to jednou v zatáčce převrátil a jaká byla Jeebka
Labus01 napsal:
ten 2,5 co chceš měl kamarád. Co si pamatuju, tak to mělo najeto asi 180 000 a žádný velký problémy s ním neměl, ikdyž v tutěch km by to asi teprve začalo...
On to pořád zvyšoval - za pár peněz, až to jednou v zatáčce převrátil a jaká byla Jeebka
pavelgs napsal:
Máte někdo praktické zkušenosti s tímhle autem?Vybírám něco na delších pérech a tohle auto se mi ze všech kanditátů,které jsem naskládal do výběru,zamlouvá nejvíc...... Má cenu se o něj dál zajímat,nebo to je spíš požehnání pro servisy?
Ahoj Pavle ten starší 3.1 crd měl problémy s hlavama,jezdím wranglery nyní už druhé 2.8 CRD jak psal kolega dávaj tam taliáni WM-motory Iveco a ty jsou dle mého dvorního mechanika ok 180PS,rozvody ve 180k spotřeba na 2.5t auto cca 10l,zatím bez problémů.Máš PM s kontaktem na nejlepší jeep servis v čr,porad se s majitelem určitě ti dá rady k nezaplacení
Ohledně zvýšení dávám 2palce 5cm tlumiče + péra trailmaster.
Bob přiložený následující obrázek:
pavelgs napsal:
Ahoj Pavle ten starší 3.1 crd měl problémy s hlavama,jezdím wranglery nyní už druhé 2.8 CRD jak psal kolega dávaj tam taliáni WM-motory Iveco a ty jsou dle mého dvorního mechanika ok 180PS,rozvody ve 180k spotřeba na 2.5t auto cca 10l,zatím bez problémů.Máš PM s kontaktem na nejlepší jeep servis v čr,porad se s majitelem určitě ti dá rady k nezaplacení
Ohledně zvýšení dávám 2palce 5cm tlumiče + péra trailmaster.
Ahoj.
PM mi nedošla...Někde je chybka..... Do zvyšování podvozku bych asi opravdu moc nehrnul.I když........ Ne.Nic.Žena by mě zabila.....
....a je doma... Bylo to dlouhé hledání.......První dojmy?No paráda.Není to sice dálniční stíhač,i když teda pelášit umí taky,ale pohodlné a hodně charizmatické auto pro pohodovou jízdu.Naprostá spokojenost...No a taky je to tak trochu endůro....
buboGS napsal:
Oživím toto téma. Taky se koukám po nějakém Jeepu, přemýšlím o Cherokee KJ 2,8 CRD nebo Grand Cherokee 2,7 CRD. Nějaké rady, tipy?
pavelgs: máš ještě Jeepa? Jaké s ním máš zkušenosti?
Ahoj.Jeepa pořád mám a zkušenosti jen ty nejlepší.Od koupi mám ujeto cca 70 tis a krom pravidelných výměn kapalin,filtrů a věcí typu řemen a rozvody se nic neopravovalo.Není co.Díly v pohodě dostupné a kupodivu za velice příznivé ceny.Motoricky je varianta 2.5CRD na ten americký ingot tak na hraně snesitelnosti a dneska bych šel asi do motoru 2.8.Motor 2.7 u Granda je pokud se nepletu od Mercedesu a nemá moc dobrou pověst.
U mě je převodovka manuální,redukce a pohon 4x4 se připíná mechanicky pákou-absence jakýchkoliv elektrických kurvítek.
Pokud bys kupoval tak ideálně v zahraničí.Tady jsou dost předražené a historie taky nebývá zrovna křišťálově čistá.Já hledal dost dlouho a nakonec koupil čerstvý dovoz z Itálie-takže naprosto bez rzi,a navíc s poctivě vedenou serviskou,což jsem si ještě následně ověřil u dealera JeepuVše sedělo.
Jízdní vlastnosti podvozku u KJ jsou někde mezi hrůzou čistých offroadů a pohodičkou čistě silničních SUV.Takže takový kompromis.Ale zábavný kompromis a to mě baví...
Pokud chceš vědět ještě něco víc, tak se ptej.