JRM66 napsal:
Ohlidej si max povolenou rychlost, jet 100-kou v dalničnim tempu je vyhra!
T nezalezi na voziku,ja mam vozik otypovany na 130km/h a v nemecku s nim muzu jet nejvic 100km/h,a na slovensku 90km/h.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Pro zemi kde je stan. max. rychlost s přív. vozíkem 80km/h tak je to samozřejmě legálně nevyužitelné, ale někde je 100-110... 130 jsem ještě nepotkal...
TomVS napsal:
Pro zemi kde je stan. max. rychlost s přív. vozíkem 80km/h tak je to samozřejmě legálně nevyužitelné, ale někde je 100-110... 130 jsem ještě nepotkal...
... v Čechách to legálně jde .. podle novelizace silničního zákona
Zákon č. 361/2000 Sb. ve znění pozdější předpisů § 18 odst. 5
(5) Řidič nesmí překročit nejvyšší povolenou rychlost vozidla,2) a jde-li o jízdní soupravu, nejvyšší povolenou rychlost žádného z vozidel soupravy.
Vyhláška MD ČR č. 341/2002 Sb. ve znění pozdější předpisů §14 odst. 11
(11) Pokud ministerstvo při schvalování technické způsobilosti typu přívěsů kategorií O1 a O2 nestanoví jinak, nesmí být nejvyšší rychlost přívěsu vyšší než 80 km.h -1. Přívěsy nesmí být používány k přepravě osob.
to že je vozík otypován na 100 nebo 130 .. znamená, že ministerstvo při schvalování technické způsobilosti stanovilo jinak ...
(ch)stepan
JRM66 napsal:
T nezalezi na voziku,ja mam vozik otypovany na 130km/h a v nemecku s nim muzu jet nejvic 100km/h,a na slovensku 90km/h.
Já mám vozík otypovaný na 80km/h a jezdím s ním již přes 20let ve všech zemích po dálnicích 100 až 120 a nikdy nebyly potíže.
to je podobné, jako by jsi napsal, že jezdíš svým autem ve všech zemím po dálnicích 180km/h i když je tam povolených pouze 130 a nikdy nebyly žádné potíže Vlastimile, Vlastimile
Tom_P napsal:
Neví někdo o nějaký pujičovně? Potřebuji odtáhnout dvě velký GS v půlce dubna do Španělska a za tři týdny zpět.
Díky moc
tahat do Španěl jen dvě motorky, to bych jel raději na nich. Se z té cesty s vozíkem zblázníte a levnější to rozhodně nebude
Já si to myslím taky, kamarád ne
- půjčovné za vozík
- parkovné 3 týdny ve Španělsku
- dálniční poplatky
- spotřeba auta s vozíkem = spotřeba 2 motorek
- nižší rychlost
- problémy a čekání v zácpách
- ...
v čem vidí kamarád výhodu auta s přívěsem? Něco jiného je, když tam vezeš třeba najednou 8 motorek
Tom_P napsal:
Neví někdo o nějaký pujičovně? Potřebuji odtáhnout dvě velký GS v půlce dubna do Španělska a za tři týdny zpět.
Díky moc
tahat do Španěl jen dvě motorky, to bych jel raději na nich. Se z té cesty s vozíkem zblázníte a levnější to rozhodně nebude
Já si to myslím taky, kamarád ne
- půjčovné za vozík
- parkovné 3 týdny ve Španělsku
- dálniční poplatky
- spotřeba auta s vozíkem = spotřeba 2 motorek
- nižší rychlost
- problémy a čekání v zácpách
- ...
v čem vidí kamarád výhodu auta s přívěsem? Něco jiného je, když tam vezeš třeba najednou 8 motorek
kamarád se může za jízdy opít,
což by na motorce nemohl (za jízdy)
tobig
JRM66 napsal:
Cechi pleteš se mám novej motovozík otypovanej na 130 zapsáno v TP a v De dle vyjádření autobáhnpolizei(pokuta 110 eur) můžeš jet pouze 80km/hod,pouze pokud máš vyjímku z Dekry De u nás se to jmenuje tempo 100 můžeš jezdit v De 100km stojí to 3200kč dělají to na stk chodov mám to vše za sebou.
Upravil Bob dne 12.03.2015 09:16