Tady by mohl poradit někdo kdo už tam byl kolik dní je ideální a co je tam zajímavé a stojí to za návštěvu..
Upravil kubas dne 18.03.2015 21:40
per aspera ad astra
aron napsal:
Rád se přidám, ale chce to hodit alespoň zhruba plánovanou trasu a počet dní
OK, první dotaz, první odpověď: určitě si udělejte čas alespoň na celý týden a oba víkendy, tedy 9 dní. Málokdo zvládne TAM dojet za jeden den, z praxe jsou to spíš plné 2 dny na cestě. To samé pro cestu zpátky, takže jen 5 dní čistého času na průjezd hor, a to je fakt minimum, aby člověka nemrzelo, že něco zbytečně nestihl. Ve vlákně Šotolina v Alpách je toho kromě map a gps tracků poměrně dost
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Letos vzhledem k rodinnym povinostem mam jen 5 dni. Takze budu muset presun muset zvladnout za den. Otrava po dalnici, ale bohuzel.
Minule jsme byli na 9dni a to je fakt akorad. Bohuzel letos mam fakt jen 5 dni ale i tak si myslim, ze tri dny v horach to utrpeni vynahradi.
Splněný sen moje 1100GS
Ještě se neví kdy.Ale nejspíš se to bude odvíjet od průjezdnisti. Podle toho kolik tam bude sněhu aby se dalo co nejvíce projet.A jak dlouho to se bude odvíjet od dohody kdo jak bude moct.Zatím je to v začátcích..
per aspera ad astra
ja bych jel tak na 4 - 6dnu, dle toho jak to vyjde. Proste kdyz bude dobra predpoved, tak si vzit volno na vikend plus par dnu v tydnu a vyrazit.
petr
R1200GS LC '13
Čistě můj názor: chtělo by to spíš anketu, kdo kdy může a na jak dlouho a co chce vidět. pak je možný, že se třeba vytvoří i více skupin. Já jsem na PS analfabet a navíc je to spíš na tom kdo založil vlákno. jinak se tu nahlásí X zájemců o v konečné fázi bude problém se dohodnout.
anketa bude, neboj ;-) ale chtel bych nejdriv mit nejakou konkretnejsi predstavu, cca kam na jak dlouho, terminy apod.. tak zatim spis jen otukavam kdo na to ma jaky nazor. jeste je na to dost casu...
petr
R1200GS LC '13
aron napsal:
Čistě můj názor: chtělo by to spíš anketu, kdo kdy může a na jak dlouho a co chce vidět. pak je možný, že se třeba vytvoří i více skupin. Já jsem na PS analfabet a navíc je to spíš na tom kdo založil vlákno. jinak se tu nahlásí X zájemců o v konečné fázi bude problém se dohodnout.
Jojo nahlásí se spousta zájemců a ve finále pojede stejně jen pár lidí jako vždy...
U mě je to asi jasné. Vyrážím 5.7. z GAPA, návrat domů 12.7..
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Byli jsme kolem desátého července 2013 a sníh nás zastavil kolem dvou tisíc na několika místech, i na otevřenější a jižní straně v Itálii. Např. Somajler ani Parpajón jsme vůbec nezkoušeli, všude bylo plno sněhu. Vloni (2014) jsme jeli kolem desátého srpna a všude v pohodě, byl tedy sušší rok a teplý červenec, ale dokonce v tunelu nebyl souvislý led, jen nějaké zbytečky pod krustou ze štěrku a kamenů. Pokud chcete na ty fakt zajímavý cesty, tak první půlka července je ještě brzy, imho.
Uvidime. Byl jsem tam ve stejnem terminu v roce 2013 a zadna snehova nadilka tam kde jsem byl nebyla. Extremy nejezdim.Pocasi bez mracku. Neprojel jsem vsechno. Zradilo me zdravi - jel jsem tam nemocnej - blbej napad. Duvod se tam vratit
Upravil Ivanhoe dne 20.03.2015 23:29
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000