Zdravím, chtěl bych si co nevidět pořídit R 1100 GS, koukám na mobile.de, umím anglicky, Němci taky většinou jo... ale přecejen kdyby byl někdo (Bob?), kdo papírování atd. zařídí za mě a navíc tyhle motorky zná, takže může provést osobní kontrolu, byl bych rači.
Nicméně nelíbilo by se mi, kdyby někdo na mobile.de sebral moto za 80000,- , uviděl že je v super stavu a mi ho pak prodal za 130000,-
Moje představa je tak max 15000,- pro dovozce; jinak bych si to fakt zařídil raději sám. Nejvíc by mi vyhovovalo, kdyby jasně uvedli, za kolik ji koupili a kolik si účtují pro sebe.
Ale proc by ti to nekdo rikal? Proste tady mas motorku za tolik a za tolik, jestli se ti libi, tak si ji koupis. Proc by Ti mel nekdo rikat kolik na tom videlava? To bys jako pak tu motorku nekoupil kdybys vedel ze na ni vydela 50tis, nebo po nem pozadoval slevu protoze uz prece vydela hodne i tak? Ja nevim, ale tohle Ti jak zakosovi presne nikdo nerekne...
Ja mam treba jasne ve smlouve napsano, ze o svem platu nesmim mluvit. To jen jako priklad samozrejme.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Nevidím nic špatného na tom, když dovozce uvede, že si bere x + 15% z ceny motorky pro sebe. Co je na tom? To je fér jednání.
A proč by to měl někdo říkat? Mezi dovozcem, který to uvede a tím, který ne - si jednuše vyberu toho, který to uvádí. Vím na čem jsem.
Upravil JurassBm dne 19.03.2015 17:08
s takovym dotazem Te kazdej dovozce posle k certu
Urcite Ti budou rikat kolik zaberou na jedny motorce...
To je to stejny jako kdybych se ptal Aldy kolik si prihodil na televizi kterou ma v jeho Elektru na prodej
Upravil Kubrt dne 19.03.2015 17:29
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Dobře, když se teď vyhnem takovému teoretizování o šampónu a platech: vám by nevadilo, kdybyste si dali poptávku dovozci na zachovalé r1150gs v cenové relaci 170000-200000,- a on vám pak automaticky doveze kus který někdo prodával za 120000,- a vám ho dá za 180000? To nemůže vadit leda tak někomu kdo je totálně ve vatě.
Já tedy nevím ale jestli si najdu v Německu motorku a požádám někoho kdo motorky vozí jestli by ji přivezl tak si myslím že buď mě pošle někam a nebo mi řekne že chce za to tolik a tolik a buď na to kejvnu nebo ne. Když někomu položím konkrétní otázku, čekám taky konkretní odpověď. J.C.
JurassBm napsal:
Dobře, když se teď vyhnem takovému teoretizování o šampónu a platech: vám by nevadilo, kdybyste si dali poptávku dovozci na zachovalé r1150gs v cenové relaci 170000-200000,- a on vám pak automaticky doveze kus který někdo prodával za 120000,- a vám ho dá za 180000? To nemůže vadit leda tak někomu kdo je totálně ve vatě.
nevim proc by me to melo vadit. Byl lepsi ze ji objevil driv nez ja. Tohle vlakno nechapu.
Upravil omar71 dne 19.03.2015 17:33
Kdyz si das poptavku na urcitej typ motorky a cenu, tak sis jasne nastavil za kolik ji chces koupit, ne? A je pak na dovozci za kolik ji sezene, aby z toho mel zisk. Za chleba s medem to asi tahat nebudou... zamysli se
Upravil Kubrt dne 19.03.2015 17:36
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
myslim,ze je spatne polozena otazka,proto tyhle odpovedi, myslim ze mela znit: mam vyhlidnutou motorku na mobile.de, zavolam bobovi,ukazu mu inzerat, vzdalenost a bob rekne: ano,za 10 nebo 15 tis tam dojedu, vyhovuje? co je na tom tezkyho...
JurassBm napsal:
Já teda myslím, že se ti žádný dovozce nepřizná, že to koupil za těch 120.000. Platí nabídka vs poptávka.
Něco jiného je, když přijdeš za dovozcem, řekneš mu, že sis na mobile.de vybral moto za tolik a zda by ti ji nedovezl a nezařídil veškeré doklady. Takto si nasadí určitě nižší provizi, protože zákazník už je jasný.
JurassBm napsal:
Já teda myslím, že se ti žádný dovozce nepřizná, že to koupil za těch 120.000. Platí nabídka vs poptávka.
Něco jiného je, když přijdeš za dovozcem, řekneš mu, že sis na mobile.de vybral moto za tolik a zda by ti ji nedovezl a nezařídil veškeré doklady. Takto si nasadí určitě nižší provizi, protože zákazník už je jasný.
[quote]jpbmw napsal:
myslim,ze je spatne polozena otazka,proto tyhle odpovedi, myslim ze mela znit: mam vyhlidnutou motorku na mobile.de, zavolam bobovi,ukazu mu inzerat, vzdalenost a bob rekne: ano,za 10 nebo 15 tis tam dojedu, vyhovuje? co je na tom tezkyho...[/quote
Ale k čemu mi to pak bude? To si můžu do toho Německa zajet rovnou sám. Tady jde o to, že snad očekáváš, aby se na tu mašinu podíval odborník ne? A ne že někoho pošleš za inzerentem ať ti tu mašinu doveze.
Upravil JurassBm dne 19.03.2015 17:44
Moje představa je tak max 15000,- pro dovozce; jinak bych si to fakt zařídil raději sám.
Tak si to zařiď sám a pak nám napiš,jak to dopadlo a kolik tě to stálo...jestli tě teda netrefí šlak,až upadneš do reality
Upravil Mr GS dne 19.03.2015 17:46
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jinak samozřejmě není problém v tom, že si dovozce naúčtuje mnohem víc za motorku než za kolik ji kupoval; o to zase tak nejde. Jde o to, pokud si naúčtuje pálku jak sfiňa a pak odmítne za to, co prodává, garantovat. A to, že někdo bude chtít motorku v cenové relaci okolo 150000,- určitě zájemce nedává pro srandu králíkům - bude za to chtít odpovídající stav. Jestli mu prodejce střelí šunku, kterou bude těsně po koupi čekat servis za několik desítek tisíc, tak se zde jedná skoro o podvod.
Čili závěrem, od dovozce bych očekával, že kromě toho, že jen něco nakoupí a pak to zde s provizí prodá, je také odborník na danou motorku; že ji projede než ji koupí; že ví co si má u té mašiny pohlídat; atp. V takovém případě pak samozřejmě není problém motorku za odpovídající cenu prodat, ikdyby mu ji Němec dal za flašku slivovice.
JurassBm napsal:
Jinak samozřejmě není problém v tom, že si dovozce naúčtuje mnohem víc za motorku než za kolik ji kupoval; o to zase tak nejde. Jde o to, pokud si naúčtuje pálku jak sfiňa a pak odmítne za to, co prodává, garantovat. A to, že někdo bude chtít motorku v cenové relaci okolo 150000,- určitě zájemce nedává pro srandu králíkům - bude za to chtít odpovídající stav. Jestli mu prodejce střelí šunku, kterou bude těsně po koupi čekat servis za několik desítek tisíc, tak se zde jedná skoro o podvod.
Čili závěrem, od dovozce bych očekával, že kromě toho, že jen něco nakoupí a pak to zde s provizí prodá, je také odborník na danou motorku; že ji projede než ji koupí; že ví co si má u té mašiny pohlídat; atp. V takovém případě pak samozřejmě není problém motorku za odpovídající cenu prodat, ikdyby mu ji Němec dal za flašku slivovice.
A myslíš že je reálně aby ti někdo u minimálně 16 let staré motorky tohle dokázal garantovat?