Vím,že sezóna právě začíná a že většina z Vás už má v hlavě jiné věci.
Jen by mě zajímalo jaký názor máte na zavedení eet?
1.Vybere se víc než se utratí?
2.Povede to ke zvýšení nezaměstnanosti?.
3.Bude se zvyšovat cena služeb a zboží?
4.Je toto to pravé k narovnání konkurence?
5.Proč už to nemají všechny vyspělé státy?
A nakonec.Komu slouží kampaň proti živnostníkům ze strany odborů
a vlády?
Díky za názory.
Upravil sadilek dne 24.03.2015 12:04
Je to kampaň soudruha bolševika buzeranta Babiše, aby mohl sledovat a analyzovat potencionální konkurenci a posléze likvidovat drobné podnikatele, aby svůj pos.ranej Agrofert prodal Číňanům co nejdráž.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kamrad co zije a pracuje v Chorvatsku kde je to zavedeny na to nadava jak prase, ma malou hospodu a rikal ze bez te p*srane pokladny nemuze z baru nic vydat
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
No, k něčemu to možná jednou bude, teda až se to vyladí, přesoutěží, až dodavatelé elektronických systémů budou nažraný a nebudou to prodávat za několikanásobek reálné hodnoty.... Ale teď trochu vážně a bez ironie, chápu že například v restauracích a u malých živnostníků, kteří jedou převážně na hotovost občas nějaká ta stvrzenka skončí v koši. Ano, je to daňový únik, ale nebylo by produktivnější řešit a hlavně předcházet kauzám jako např. Blanka, Mastercard, most který "vysoutěžila" SKANSKA, poté zakázku prodala GEOSANu aby jim tu stejnou zakázku postavila o 100mil. levněji atd atd... Tady utíkají státu miliardy, tady je ten zásadní problém.
Nedávno jsem slyšel nějakého komouše v televizi, jak říká že elektronická evidence tržeb je výborný nápad. Aby ne, víte kolik poctivých živnostníků tím Babiš nasere? A komanči se budou smát až se budou za břicho popadat...
Na druhou stranu, politici napravo, nalevo, zelení, puntíkatí a jiní opakovaně dokázali, že na vedení státu nemají nejen odborně, ale hlavně morálně. Bohužel nevidím nikoho jiného než Babiše, kdo to tu může postavit na nohy. Pokud ten ne, dobrovolně se stěhuji i celou rodinou do Banánové republiky někde v Tichomoří...
Upravil Taborak dne 24.03.2015 16:44
sadilek napsal:
a vlády?
Díky za názory.
ad1) ne,bude to pro většinu malých likvidační
ad2) ano
ad3) nebude, není důvod
ad4) trochu to přispěje k vyčištění trhu
ad5) protože mají třeba nižší daňové zatížení nebo účinnější nástroje pro výběr daní
Už jsme o tom povídali a nejen v hospodě. kamaráda hospodského hned napadlo, jak to obejde a já už si svůj způsov také našel. Vůbec se nehodlám zabývat nějakou kasou a podobnejma ptákovinama.
Pro firmy udělám práci na dohodu a lidi si budou moct vybrat Sběratele účtenek pošlu ke konkurenci
Jinak - je to k hovnu, napakuje se na tom několik "spřátelených " firem, fungovat to nikdy naplno nebude a příští vláda to pošle k ledu.
Upravil Medik dne 24.03.2015 13:53
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Taborak napsal:
...Bohužel nevidím nikoho jiného než Babiše, kdo to tu může postavit na nohy. Pokud ten ne, dobrovolně se stěhuji i celou rodinou do Banánové republiky někde v Tichomoří...
Banánová republika je ČR! Tak se nemusíš nikam stěhovat....
A že by to tady dal Babiš do pořádku? Tomu nemůže věřit nikdo se zdravým rozumem...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Mě to přijde jako alibismus. Aby se něco jako udělalo. že bojujeme s šedou ekonomikou
U nás stejně šedá ekonomika vždycky byla a bude. Jsou podnikatelé, kteří ze zásady daně platit nebudou.Popravdě se ani nedivím, když vidím ty státní zakázky.. je to děs, černá díra.
Doplatí na to hlavně zase ti nejslušnější podnikatelé. Budou si muset nakoupit zase další techniku, aby vůbec vytiskli cár papíru.
Nejvíc mě mrzí ten přístup HNED ať to funguje od ledna a problémy budeme řešit za pochodu.
Četl jsem rozhovor, že v chorvatsku je registrovaných podnikatelů cca 80000. U nás se očekává až 600000 připojených podnikatelů... A v Chorvatsku právě v této době analyzují data z roku 2013...
Tož to chci vidět, jak to bude vypadat u nás. Přibere se zase X set (nebo tisíc) úředníků, kteří budou zase placeni z našich daní, takže stát co vybere navíc dá zase do platů úředníků...
Spousta podnikatelů, co to mají jako přivýdělek to zabalí, bo kupovat nějakou pokladnu/program za 2÷5tisíc může být jejich půlroční výdělek... A teď si vemte, že někteří podnikatelé mohou mít více provozoven (třeba doktoři, maséři apod.) to si budou tu pokladnu tahat s sebou, nebo budou muset mít dvě-tři-čtyři? A co když tam není mobilní, nebo internetové připojení? Kdyby to aspoň šlo ukládat do paměti a odesílat třeba jednou denně/týdně/měsíčně, protože silně pochybuji, že se na to někdo bude dívat hned druhý den ráno...
Navíc stejně ten kdo šidí daně, kličku si zase najde. Asi to nepůjde u všeho, ale u služeb určitě.
Taky v tom vidím lobbing prodejců těchto zařízení, kteří se tímto docela napakují a i z toho odvedou daně, takže se napakuje i stát.
Jsem zastáncem názoru, že kdyby státní úřednici dělali svou práci tak, jak mají, tak eet se zavádět nemusí. Český národ je takový jaký je, a nějaká evidence to nezmění. Navíc jestli chtějí, aby se podnikatelé začali chovat svědomitěji, měli by začít u sebe, aby byl nějaký vzor. Ušetřených pár tisícovek na daních podnikatele nenahradí miliardové úniky státu. nakonec to dopadne jako registr vozidel a fungovat to začne až po roce 2020 :-D
Když je vůle, cesta se najde
Thymallus napsal:
Četl jsem rozhovor, že v chorvatsku je registrovaných podnikatelů cca 80000. U nás se očekává až 600000 připojených podnikatelů... A v Chorvatsku právě v této době analyzují data z roku 2013...
Tož to chci vidět, jak to bude vypadat u nás. Přibere se zase X set (nebo tisíc) úředníků, kteří budou zase placeni z našich daní, takže stát co vybere navíc dá zase do platů úředníků...
Spousta podnikatelů, co to mají jako přivýdělek to zabalí, bo kupovat nějakou pokladnu/program za 2÷5tisíc může být jejich půlroční výdělek... A teď si vemte, že někteří podnikatelé mohou mít více provozoven (třeba doktoři, maséři apod.) to si budou tu pokladnu tahat s sebou, nebo budou muset mít dvě-tři-čtyři? A co když tam není mobilní, nebo internetové připojení? Kdyby to aspoň šlo ukládat do paměti a odesílat třeba jednou denně/týdně/měsíčně, protože silně pochybuji, že se na to někdo bude dívat hned druhý den ráno...
Navíc stejně ten kdo šidí daně, kličku si zase najde. Asi to nepůjde u všeho, ale u služeb určitě.
Taky v tom vidím lobbing prodejců těchto zařízení, kteří se tímto docela napakují a i z toho odvedou daně, takže se napakuje i stát.
Jsem zastáncem názoru, že kdyby státní úřednici dělali svou práci tak, jak mají, tak eet se zavádět nemusí. Český národ je takový jaký je, a nějaká evidence to nezmění. Navíc jestli chtějí, aby se podnikatelé začali chovat svědomitěji, měli by začít u sebe, aby byl nějaký vzor. Ušetřených pár tisícovek na daních podnikatele nenahradí miliardové úniky státu. nakonec to dopadne jako registr vozidel a fungovat to začne až po roce 2020 :-D
nejlepší je ten, co návrh zákona ani neviděl, ale má tisíc výhrad
ale v jednom s tebou souhlasím, ten online systém bude generovat jenom problémy a je zbytečně pro stát finančně náročný a zvýšený výběr daní vynaložené prostředky nemusí ani přinést
Okresní přebor - Vezmu to z pohledu Pepka, kterej při nedělním zápase sousedních vesnic Horní a Dolní točí píívo. Už teď (po rumovej aféře) musí mít od státu povolení na prodej tvrdýho chlastu. Za stánkem pro sebe mobilní TOITOI****ík, jinak by mu živnosťák nepovolil business. A teď každýmu Lojzoj, kterej si přijde pro točený a velkýho ruma připlácne na čelo online účtenku. Když si ji Lojza nevezme (což bude povinost), tak ho Pepek nahlásí MF a Babiš s Lojzou podle novýho občanskýho zákoníku pěkně zatočí. Když Pepek Lojzoj tu účtenku na čelo nepřiplácne, má průser. Starej Šítek, kterej na nedělní fotbálek jezdí jen proto, aby nefandil domácím ale hostům a nasral tak půlku vesnice, bonzne na MF Pepka. A Babiš pěkně zatočí s Pepkem. Takže tady máme pekně rozesranou vesnici (vlastně celej stát) plnou nasraných bonzáků. Kdepak to pan ministr vokouk? Že by za totáče?
Upravil Zdenek 1150 dne 24.03.2015 15:58
Zdenek 1150 napsal:
Okresní přebor - Vezmu to z pohledu Pepka, kterej při nedělním zápase sousedních vesnic Horní a Dolní točí píívo. Už teď (po rumovej aféře) musí mít od státu povolení na prodej tvrdýho chlastu. Za stánkem pro sebe mobilní TOITOI****ík, jinak by mu živnosťák nepovolil business. A teď každýmu Lojzoj, kterej si přijde pro točený a velkýho ruma připlácne na čelo online účtenku. Když si ji Lojza nevezme (což bude povinost), tak ho Pepek nahlásí MF a Babiš s Lojzou podle novýho občanskýho zákoníku pěkně zatočí. Když Pepek Lojzoj tu účtenku na čelo nepřiplácne, má průser. Starej Šítek, kterej na nedělní fotbálek jezdí jen proto, aby nefandil domácím ale hostům a nasral tak půlku vesnice, bonzne na MF Pepka. A Babiš pěkně zatočí s Pepkem. Takže tady máme pekně rozesranou vesnici (vlastně celej stát) plnou nasraných bonzáků. Kdepak to pan ministr vokouk? Že by za totáče?
povinnost zákazníka odebrat si účtenku je již z návrhu zákona odstraněna. Co máš dál?
Zdenek 1150 napsal:
povinnost zákazníka odebrat si účtenku je již z návrhu zákona odstraněna. Co máš dál?
nějakou jinou historku?
Člověče, podle reakce usuzuju, že jsi vysoutěžil monopol na dodávky pokladen.
Člověče, podle reakce usuzuju, že jsi vysoutěžil monopol na dodávky pokladen.
bohužel ne, jsem na stejné straně, jako sadílek a podobní
Jen podobné názory a náměty lidí, co neví o co jde mi přijdou málo hrdinské
Bohužel. Mám takovej dojem, že nejmíň 24 let nevím o co jde. Od roku 1992 mám v obchodě kasu a na servisní práce vystavuju účtenky. Ale jsem přesvědčen, že jde jen o další tunel z rozpočtu státu. Jak funguje registr vozidel a jak bude fungovat toto u 600000 firem. Ale tej povinnosti odebrat účtenku je škoda. Já se na tu komedii fakt těšil.
Upravil Zdenek 1150 dne 24.03.2015 17:02
Zase z toho vyleze kočkopes... národu je předhazováno, jak všichni OSVČ šidí a okrádají tím stát, Sobotka neví, co to je vydělat si korunu, bo žije v politickém teráriu z nezdaněných náhrad a nemá ponětí co tahle činnost(živit se sám!) obnáší -vyděláš 100,- a 55 vrátíš do eráru, kde se s tím pečlivě a racionálně hospodaří...ale hlavní je získat voliče, kteří nechtějí, aby náš stát ti zlí podnikatelé-parazité, okrádali.... a mají zajištěné zase další 4 roky nezdaněné náhrady....ale to JIM nevadí
my jsme nepoučitelný národ, je tak těžké důkladně analyzovat tento systém v zemích, kde už funguje a poučit se z toho??stačí jen přebrat to, co už někde funguje a nedělat experimenty R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Babiš se projevuje jako zarytej komouš lačnej po vládě jedné strany. Za chvíli bychom zase mohli volit Národní Frontu. Chce se mi z něj blejt.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Bohužel v ČR spoustu lidé jen přemýšlí jak s něčím vydrbat a kde obejít zákony, v jiných vyspělých státech je to naopak. O tom to celé je. Ruku na srdce, kolik podnikatelů řádně a poctivě zaplatí co má? Osobně neznám jediného.
sadilek napsal:
a vlády?
Díky za názory.
1/ možná, je to nejisté
2/ ano, myslím, že to bude dost podnikatelů štvát a radši půjdou na pracák, (nebo naopak přijmou pomocné pokladní?)
3/ nemusela by, ale myslím, že bude. Svede se to na větší náklady.
4/ myslím, že ne
5/ tak už asi vědí, že by to přineslo víc problémů, než užitku
Kampaň slouží pořád odborářům, levičákům a těm, co by odvahu podnikat nikdy neměli. Jo a taky asi závistivcům.