Měl jsem rukavice Kore,na superbajka a po roce jsem je vyhodil.Levné,ale shit.
Po této zkušenosti bych o botech ani neuvažoval.
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
Na rezani mezi sutrama asi lepsi motokrosove boty. Sidi mam asi 4 roky, za sebou maji maroko,, tunis, kavkaz, od + 40 do minus 5 s jednou ponozkou, x hodin jizda v desti, noha stale v suchu a v pohode. Pro me osobne naprosta spicka .
bluesbery napsal:
Na rezani mezi sutrama asi lepsi motokrosove boty. Sidi mam asi 4 roky, za sebou maji maroko,, tunis, kavkaz, od + 40 do minus 5 s jednou ponozkou, x hodin jizda v desti, noha stale v suchu a v pohode. Pro me osobne naprosta spicka .
Prece nebudu na dovoleny vozit dvoje boty. Potrbuju nejakej kompromis
hlavně, že je pivo ftlamě
a jak se na 230kg + motorce řeže mezi šutrama? jakože vytáhneš pilku a řežeš? A koukáš při tom na ten náklad co většina ""OFF"" cestovatelů vozí?? Na hliníkový kufry, nádherný rolky a doplňky různých firem...?
Pokud jedu off tak samo že v motokrosových botech a s co nejlehčí motkou, pokud cestuju s naloženou a chci se třeba i někde projít mám Sidi Adventure.. všude dobře, s kávou nejlíp
Sidi Adventure jsou už podle názvu "adventure" určené na cestování s podílem jízdy po nezpevněných cestách ale ne na sport. Jsou to boty, ve kterých se dá chodit celý den, celý týden, celý měsíc nebo klidně půl roku. Pipo je měl v Jižní Americe tuším 7 měsíců a přesně na takové cestování jsou určené.
Okovanou špičku nemají úmyslně, protože právě okovaná špička způsobuje pády lidí s naloženou motorkou na kostkách nebo na asfaltu někde ve městech, prořízne sedlo ve vteřině apod.
Já používám tuhle "kategorii" bot už spoustu let - měl jsem MX Sidi - model Crossfire ale komfort "adventure" bot je prostě neporovnatelný. Na rozdíl od mých předchozích BMW Kalahari a BMW Santiago, mají Sidi Adventure lepší ochranu kotníků. Všechny tyhle boty byly goretexový a na cestování v podmínkách, kdy se může stát, že člověk bude stát ve vodě, jsou fajn.
Sidi (jako každý výrobce) občas má problémy s kvalitou - ke konci roku jsme prodávali dva páry některým účastníkům M-C-N, kterým se shodně odlepila podrážka od těla boty. Bota jako taková zůstala vodotěsná, jen se prostě odlepilo to lepidlo, kterým byla podrážka nalepená k vlastní botě. Stane se.
Ale jinak reklamací je na ten počet, který prodáváme, minimum.
Nikomu rozhodně nechci vymlouvat MX boty - když to někomu vyhovuje, tak proč ne. Pro dlouhou jízdu ve stupačkách jsou obvykle lepší, protože mají tužší podrážku. Ale z mého subjektivního pohledu rozhodně nejsou tak pohodlné na cestování (kde se třeba i někam jde něco fotit, někam se podívat...) jako ta kategorie "adventure".
Jinak s touhle kategorií bot jde určitě jezdit i docela sportovně - tady je příklad, kde polovina motorkářů má právě tyhle boty a druhá polovina MX boty. Dámy na záběru mají obuv značky "Sidi-Abdel-Ilah" prodávaný na tržišti v nejbližší vesnici
TCX Infinity nemají tolik ochrany kotníků - jsou víc "silniční" - připomínají BMW Kalahari nebo Savana. Sidi Adventure jsou v tomhle lepší volbou ale někomu se ty plastové části nelíbí. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já mám Daytona Trans Open Gtx a jsem zpokojenej, ale že bych je vychvaloval, že mám nohu jak v peřince to asi né. Prostě normál s poměrně tvrdou patou. Proto mě zaráží jak Infinity a sidi jsou v tomto takhle vychvalovaný. Musím to aspoň vyzkoušet abych vám dal za pravdu.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...