Jakožto silniční gumy, když se jedu projet třeba do Alp, mám nazutou už druhou sadu Conti Trail Attack 2 - jsem s nimi navýsost spokojen (jak na suchu, tak na vodě). Najíždím na nich okolo 6000km na zadku a okolo 8000km na předku. Tempo mám spíše "svižnější".
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mám teď Anakee3, vlastnosti řekl bych průměr (jsem celkem spokojen), co vybočuje je velice dobrý nájezd (po 10kkm odhaduju 50% opotřebení) a vysoká hlučnost (až mě donutily měnit ložiska v kole - beze změny). Anakee2 byly o poznání tišší. Musím vyzkoušet ty Nextky.....
Zkoušel někdo na velkém enduru mitasky 08? teď jezdím 07 (hokejky ) a drží na asfaltu parádně, tak pokud je to stejná směs, tak nevidím důvod proč dávat dvojnásobek za Tourancky. Tourancky mám sjeté 3 sady a samozřejmě bez problémů...
Upravil Fogy dne 09.09.2015 13:09
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
Fogy napsal:
Zkoušel někdo na velkém enduru mitasky 08? teď jezdím 07 (hokejky ) a drží na asfaltu parádně, tak pokud je to stejná směs, tak nevidím důvod proč dávat dvojnásobek za Tourancky. Tourancky mám sjeté 3 sady a samozřejmě bez problémů...
ja som mal E8 na 1150gs,na suchu drzali dobre,v zakrutach az na stupacky,ale na mokru dost utekali.
Fogy napsal:
ja som mal E8 na 1150gs,na suchu drzali dobre,v zakrutach az na stupacky,ale na mokru dost utekali.
Stejna zkusenost az na to mokro... u me na mokru dobry.
Za sucha to jde klopit az na "ucho" a kdyz je mokro tak nejedu kudlu. To je jasny. Nezdalo se mi, ze by nejak extra klouzaly.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
VÝBORNÁ JE PIRELLI. HORŠÍ ŠMEJD JSEM V ŽIVOTĚ NEJEZDIL. MOTORKA PLAVE AŽ SE JEDEN LEKNE. A TO TAHLE SKVĚLÁ PRYŽOVÁ OBRUČ VYHRÁLA TEST V MOTOCYKLU.SICE TO MÁM NA LC ALE NEMYSLÍM, ŽE NA VZDUCHÁČE NEBUDE LEPŠÍ.UŽ SE TĚŠÍM AŽ SE SJEDE, TA POLETÍ. RADŠI ANAKEE 3 NEŽ TAHLE ŽVEJKA.
Fogy napsal:
Stejna zkusenost az na to mokro... u me na mokru dobry.
Za sucha to jde klopit az na "ucho" a kdyz je mokro tak nejedu kudlu. To je jasny. Nezdalo se mi, ze by nejak extra klouzaly.
tak to je výzva... možná je zkusím.... nicméně 07 na mokru taky klouže jako namydlená
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
Mnou ježděná a cca před rokem nazutá E-07. Za mne GENIALNI guma.
Aktuálně je na té sadě najeto cca 11000km (+-) Vzorek nezměřím Gasai Yuno je na pravidelné prohlídce. Ale takových 6000km ještě dá a bude v pohodě v zákonném limitu. Předek je mírně oskákanej, ale to není gumou ale řidičem. Neb jezdím jako vždy = jako Dement…
Splnila přesně mé očekávání. Kdo mne zná tak ví, že jezdím CELOROČNĚ. A jediné co mne zastaví je ten marast co tu silničáři nadělaj ze sněhu. Ale jak to sleze tak už zase jezdím. Takže ozkoušeno jak v letošních tropech kdy tekl asfalt. Tak v zimě 2014/15 a to včetně několika náhlých námraz na silnici se kterejma jsem nepočítal. Tak v podzimním i jarním sychravu.
Za sucha jsem nezaznamenal jedinej problém. Dálnici jezdím okolo 135km/h a při předjetí do těch 150-160km/h. A neděje se nic co by mne vyvádělo z klidu. Pokud jedu s bráchou (v-Storm1000 na E-08) Tak jsou to dálnice cestovní kolem 150km/h a předjetí holt o trochu víc -))
V zatáčkách mne jedinkrát nevyděsila. Vždy poslušně držela a ani necekla.
Suchej pevnej terén dá s přehledem. Ale MOKREJ nebo BAHNITEJ teren je už na ní trochu moc. A začne po Mokré trávě nebo rozbahněné polňačce tancovat… Na druhou stranu to ustojí s o malinko větší grácií jak čistě silniční guma.
Jak s Bráchou tak s kolegou jsme pojezdili ČR a nějaké ty lesní cesty/polňačky. Tam už je vidět, že E-08 je rozhodně víc na silnici jak E-07 která tyhle kratochvíle brala s přehledem.
Za deště jezdím pomalu a hodně opatrně. Už jsem se něco v dešti napadal Tak mám respekt/strach. Prostě kutálet se po silnici s Gasai Yuno nebo se tam válet se Šmejdíkem je prostě cca 100kg rozdíl…A to už je znát a to už bolí…
E-07 mi za tu dobu co je mám v mokru uklouzli JEDNOU !!! A to při oslintané silnici po celodenním mrholení mlhypadání a jiných podzimních radovánkách při cca +04stupní (+-) možná 8mi+-. Jsem se chtěl na poslední chvíli ještě vejít Z vedlejší NA hlavní. A vedlejší byla z kočičích hlav. No a Dost neopatrně jsem Gasai Yuno přitopil a na hlavní jsem ani tak nevjel jako VPLACHTIL -)) To bylo jediné podklouznutí za mokra. A vzhledem k podmínkám a teplotě se ani není čemu divit.
E-07 je pro mne DOKONALOU volbou při požadavku na vysoký nájezd Dobrou cenu A možnost všestranného použití 80/20 asfalt/polňačky. Je to Bezkonkurenční DĚLNÍK. Ano není to Premium Papučka.. Je to obyčejná lopata a špína od soustruhu. Ale svojí práci si odvede a na nic si nehraje. Odveze tě z ČR do Kazachu a zpět. A ty se o ní nebudeš muset starat.
Brácha (V-Storm 1000) od jara ježděné E-08 a odmítá cokoliv jiného. A není to zrovna klidnej jezdec-))
Kolega (V-Storm 650) Letos na začátku léta nazuté E-08. Plná spokojenost. Odježděné dovolené jak za sucha tak za mokra.
Nějak nechápu co na těch 07čkách pořád máte. Já jezdim klasický Tourancky, jednou jsem 07čku - už tu novou zkusil taky a za mokra to bylo fakt strašný! Na suchu super ale dost hučela. Kámoš obul celou sadu 07 na TA650 - je začátečník, takže s tim podle toho taky jezdil a na zadku natrhaný figury (nahuštěná byla správně). Další známej jel teď na 1150 do Gruzie - obul Scouty a kluci co jedou s nim mají 07, tak jsem zvědavej na srovnání. Za mě tedy 07 fakt ne, ale každýmu holt vyhovuje něco jinýho.
Upravil MALI dne 09.09.2015 19:43
No tak já taky něco. Jezdim už druhou sadu E08, na GS 12. Za mě super guma, na první nájezd 15000, ještě by něco dala, ale před Albánií šla pryč. Na mokru to občas ustřelí, ale zase se vždy chytne. Občas svižný svezení, občas polňačka, šotolina, vše ok. Pudu do ní zas, nebo dám E07, jezděj jí kámoši, a taky ok.
Mám E07 nazuty od jara, najeto cca 8000, na vzorku to skoro není poznat. Za sucha drží hezky, ale hučí jak trolejbus. Za mokra to do první najeté tisícovky bylo jak na ledě, ale potom už si buďto "sedly" nebo jsem na mokru výrazně zvolnil, každopádně mi na nich voda nevadí. Suchá šotolina a kamenité cesty (Theti-Kir) bez ztráty kytičky, do bahna to pochopitelně není, ale tam jsou větším limitem moje (ne)schopnosti než gumy.
Jedu uz 2 zadni 08. Predni da jeste kousek treti zadni gumy. Daval jsem novej zadek pred cernou horou. Najeto 3600 prez glockner, montenegro a zpet. Zadny dalnice, nalozeny a ve dvou a zadek je tak v pulce. Pri normalnim jezdenim ten zadek da prez 8000. Hluk je spis prumerny. Ja jsem naprosto spokojen. a pri myslence ze mas celou sadu za min nez jen anakee 2 na zadek je to parada. Kdyby mi mitas dal za reklamu tak napisu ze doporucuju.
Jen bych se pozeptal majitelů 07 na úbytek tlaku. Mám je taky nahozené a pořád musím kontrolovat tlak v pneu. U Anakee nebo Continental jsem tuto činnost nepotřeboval řešit.