Zdravim, bliži se zima že??a v garaži se zrovna netopi takže tam bude asi mrznout.a proto se ptam nalit nemrznouci kapalinu a do chladiciho okruhu???Diky za odpovedi
Životní filozofie.........GS
Podle mě ho tam máš pokud si ho nevypouštel. Pro jistotu si to nech někde změřit do kolika -°C je. No a pokud ho tam máš dýl než dva roky, tak rovnou vyměň celou náplň. Protože nemrznouci kapalina neslouží jen proti zamrznutí, ale i proti korozi v motoru! A to po pár letech ztrácí učinnost
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
no jo jenže ja nevim jestli to předchozi majitel nalil nebo ne.....když to budu chtit nalit sam tak kolik??to bude asi napsane na lahvi a podle objemu nadržky že???kolik vlastne je objem??
Životní filozofie.........GS
Kuna já mám uš taki vodu f káčku. Jinak v mototechně kůpíš origo vodu do motorky vot kastrólu modrá voda do -25 litr za cca 190 .
Kupredu spatki ni krok...
Lukin napsal:
no jo jenže ja nevim jestli to předchozi majitel nalil nebo ne.....když to budu chtit nalit sam tak kolik??to bude asi napsane na lahvi a podle objemu nadržky že???kolik vlastne je objem??
to je blbý, protože ty kapaliny by se neměli správně ředit s jinou. Takže pokud neznáš značku , tak je lepší to vyměnit celý než dolejvat. Zajdi do do prodejny na dily na auta a kup si nějakej testr na nemrznoucí kapalinu. Myslim, že se prodávaj i nějaký papírový za pár kaček. Pokud ho neseženeš nebo ti vyjde test blbě, tak to vyměn. To ti dyštak pak popíšu. Mě to čeká taky letos v zimě, preventyvně Jo a jinak pokud v nádržece je chladici kapalina nějak zabarvená (modrá, růžova... ), tak je skoro jistý že tam něco nalitýho je.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
no uplně nejjednoduší je vypustit a nalejt novou,tim niic nezkazíš a zase toluk peněz to není,a navíc když nevíš co vtom máš tak bychneváhal,v práci používáme taky CASTROL a ten je už naředěnej a nijak se neředí
podle mě se nic neodvzdušnuje. Prostě naleješ co s vejde. Natočíš to a pak dolejváš. Sice sem to na dakaru nikdy nedělal, ale u uata to tak aspon je. Přimlouvam se k výmeně. Je to práce na pul hodiny a mužeš v klidu spát...
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
no vždyť jsi to odvzdušnil tak jak se má,motorky nemaj žádný jiný odvzdušnění a tak prostě naleješ co se vejde a potom protočíš a doleješ a potom to chce ještě po nějaký krátký projížďce zkontrolovat,sem tamse nějaká ta bublina zatoulá,jinak jsi to udělal správně a máš klid
Jinak v mém manuálu se píše 1.3 litru do Dakar '00.
Spíš bych se chtěl zeptat jestli ty kapaliny nějak barvíte nebo mám použít pouze barvenou (červeně) od výroby? Kdo zná dakar ví jaký je problém rozeznat zelenou nebo modrou kapalinu od baňky v tom malém průhledu na "left cover"... V nějakém FAQ na netu (už to tady jednou letělo) jsem četl, že se to dá barvit třeba potravinářským barvivem, ale zároveň tam psal, že to nikdy nezkoušel. Zkoušeli jste to vy?
Upravil JanVan dne 11.11.2008 06:51
tím, že to vyměníš, nic nezkazíš Jinak se tam obyč voda snad ani nelije a je tam vždy nemrznoučka Ale s tou životností to je fakt, tak si ji proměř, do kolika ji máš, případně pro klid v duši nali novou - na nádržce máš risky Jinak co se týče barev, tak se prý modrá a zelená může mýchat s ostatníma, ale červená ne
na prave strane motoru je odvzdusnovak...
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
No pánové, dnes ke mě dolétla hláška, že ta nerznoucí směs se dělí, podle toho z jakého materiálu je
hlava a ne všude může jít Fridex....
Napište se prosím někdo konkrétní označení výrobku,kterej
tam nalít aby se to nepotento....
Díky moc
To je trochu hloupý ne? Vždyť i mnohem starší motorky maj buďto šroub nebo něco podobnýho na vypuštění chladiče nevěřim že BMW něco podobnýho taky nemá.... Dneska jsem to obhlížel v garáži ale jelikož už byla docela tma tak jsem nic nenašel. Ví to někdo?