Přijeďte se podívat na novinky Klim z kolekce 2015 (katalog řady Motorcycle) které nám trošku nečekaně dorazily už teď..
Adventure Rallye Air komplet - ultraprodyšné a přitom mimořádně odolné oblečení kompatibilní s NeckBrace krčním chráničem (výměnné límce) s kompletní integrovanou chráničovou "košilí" z kombinace DawCorning a D3O. GTX Overshell bunda a kalhoty určené jako "nepromok" k Rallye Air kompletu (opět kompatibilní s NeckBrace - výměnné límce)
Dámský komplet Altitude 2015 (2-vrstvý GTX laminát)
Bundy Induction určené spíš pro kratší cesty (příměstské ježdění) - superprodyšný kevlarový mesh s vyjímatelnou vložkou pro případ deště nebo chladu.
Džíny K FIFTY 1 (džínovina vyrobená s vlákny Cordura) a kevlarovými panely a sadou chráničů D3O
A spousta drobných výrobků - ponožky, nové batohy...
V květnu má dorazit několik kompletů Badlands 2015 (víceméně stejné jako stávající model ale trošku změna designu panelů, úprava pozic větracích otvorů a užší střih kalhot). Hlavní zásilka (Badlands, Latitude, Torrent, Blade, Apex...) ale dorazí až na přelomu června a července, což je bohužel u Klimu standardní termin pro naskladnění nových zásob. Kolekce Offroad se bude měnit až na podzim.
Nemas Tomasi prosimte info jestli bude kompatibilni zapinani novych kalhot badlands se starou bundou ? A bude i prodlouzena verze kalhot ? Diky
Velikosti normálních jsou od 30 do 42, prodloužené od 32 do 40.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
omar71 napsal:
Ok diky . jeste se zeptam na cenu tech dzin a jaky tam mate vel. Diky
Ještě to není naskladněné ale přišly 32, 34, 36 a 38 a měly by se prodávat asi za 6800Kč (250EUR). Vyrábí se jinak od 30 do 42 ve světlé a tmavší seprané verzi. My máme ty tmavší. Světlé jsme neobjednávali. Dělají se i prodloužené 32-38 a stojí 270EUR.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, omluva za využití tohoto vlákna, ale nějak jsem nenašel a nebo špatně hledal. Mám Interphone F4XT a potřebuji pls stáhnout aktualizaci. Nemáš někde odkaz?
Díky a ještě jednou omluva. H
www.jantruhlar.cz
Mimochodem, na sklad dnes dorazila obří zásilka KLIM s novinkami 2015.. Jsem zvědavý na nový Badlands a další věci...
Dorazily vzorky Badlands 2015/2016 (viděl jsem černé a šedé ale možná tam bude i ta žluto-černá verze) a prakticky všechny kombinace Latitude 2015/2016 co jsme měli objednané. Badlands vypadá jakoby lehčí ale vážili jsme to a je stejně těžký jako předchozí verze (vel. M váží 3.2kg). Je tam spousta drobných změn - jiné zipy, jinak udělané légy, zesílení superfabric atd.
Na hrudníku vedle kapes najdete dva nové ventilační otvory, takže celkový počet ventilačních otvorů je deset (8 vstup, 2 výstup vzduchu). Kryjí je nové 100% vodotěsné zipy.
Tady jsou vidět všechny použité materiály (panely) na vnější straně - GoreTex trilaminát ProShell, kevlarem vetkávaný trilaminát GoreTex Armacor, reflexní plochy Scotchlite Industrial a zesílení kevlarovou látkou s keramickými destičkami Superfabric.
Rukávy mají přes ventilační otvory zajištění popruhy s kovovou přezkou
Dolní přední kapsy mají jinak provedené légy se zipem umístěným tak, aby do kapsy nevnikala vlhkost.
Nová kapsa na doklady/peníze s ochranou proti vodě ale přístupná pod hlavní légou bez nutnosti otevírat hlavní zip
Detailní popis najdete u jednotlivých výrobků na shopu. Dneska jsem dokončil bundy Badlands, zítra bych rád přidal kalhoty a bundy a kalhoty Latitude 2015.
Stručný popis změn oproti modelu 2014:
Modelová řada 2015/2016 má řadu vylepšení oproti předchozí verzi - základní koncepce a střih zůstává ale nový model má mírně sníženou hmotnost (komplet bunda + kalhoty o 750g), rukávy a límeček mají jiný střih (pohodlnější), spodní část rukávů od loktů a ramena jsou zesílena vrstvou kevlarové látky s keramickými destičkami Talisman Superfabric 2015 a vylepšené bylo i větrání (které bylo v této kategorii bezkonkurenční) - kdy přibyly další dva ventilační otvory v rovině hrudníku po stranách (a byly zkrácené zipy pod rukávy). Celkový počet ventilačních otvorů je tedy 10 namísto 8. Dalších změn je spousta - dolní přední kapsy mají vylepšenou ochranu proti vnikání vody (zipy jsou z vnitřní strany légy), některé suché zipy byly doplněné o druky, nadloktí v místě ventilačního otvoru jistí stahovací pásky s kovovou přezkou (v případě pádu s otevřenou ventilací je to bezpečnější), změněné byly pozice a velikosti jednotlivých panelů trilaminátu i kevlarem vetkávaných panelů Armacor. Záda byly ještě trošku prodloužené. Střih vylepšený pro maximální pohodlí. Vstup do prostoru pro hydratační vak byl zjednodušený. Zipy pro spojení s kalhotami byly nahrazeny 40cm standardním modelem, takže je možné spojit bundu s jakýmikoliv kalhotami Klim 2015 a také kalhotami dalších výrobců, kteří používají standardizovaný zip.
Máme vzorky (po pár kusech) od všech běžných velikostí a většinu barevných kombinací skladem. Celkem dost lidí na to čekalo a byli si to tady zkoušet a máme nějaké poznatky a odezvu...
Badlands: nižší váha není cítit, každý postřehne změnu střihu zejména kalhot. Ty už nejsou vůbec plandavé "snowboardové" ale jsou hodně užší a víc tvarované i díky dvojici stahovacích pásků u kolene. Bunda je zásadně předělaná - všechny možné detaily, které by se daly vytknout, jsou upravené - nižší a jinak tvarovaný límeček, jiné řešení ventilací, jiné řešení kapes, jiné zipy, hojné použití superfabricu.. Bohužel jsou lidi, kteří říkají, že jim střih vůbec nesedí, že starý byl lepší (zejména že těsnější střih je táhne přes kolena nebo v předloktí), pak zase další říkají, že jsou nadšení že to není tak plandavé a sedí jim to líp. Prostě je to větší změna než se čekalo, i když na první pohled to vypadá hodně podobně.
Latitude je úplně předělaný, střih je podobný jako starý Badlands Pro, bunda z pár metrů nejde rozeznat jestli to není Badlands 2014. Kalhoty jsou trošku užší ale oboje je výrazně komfortnější na běžné cestování než Badlands 2015, kde je spíš posun k vyšší odolnosti i za cenu vyšší tuhosti. Latitude má kompletní chrániče D3O stejné jako v BadlandsPro ale nemá nosný systém s ledviňákem a nemá hrudní část DownCorning. Modrá barva Latitude je tak šílená, že to nabízet nikomu nechceme. Šedá se v originále jmenuje černá a kalhoty k ní se jmenují "černé", tak jsme to trošku předělali podle reality.
Jinak oboje je vyráběné v nové fabrice Polarisu ve Vietnamu, kam byla přesunutá kompletní výroba ze staré i novější čínské továrny Polaris + Klim.
Hlavní zásilka zboží dorazí koncem měsíce nebo začátkem července. Zatím ale máme všech velikostí a typů dost, minimálně na vyzkoušení velikostí atd.
Radek_S napsal:
Dají se někde najít hmotnosti bund a kalhot Klim? Pro porovnání třeba s Rukkou? U Rukky to k nalezení je, u Klimu jsem nenašel.
dík
R.
Klim to nikde neuvádí (ani online ani v tištěném katalogu). Ale je to v technických specifikacích do kterých mám přístup, takže napiš jaký model nebo modely tě zajímají a jaké velikosti a najdu ti to.
Zajímal by mě Klim Latitude (bunda i kalhoty), velikost cca na 172cm, pas 100cm už asi nezhubnu. Zkrácený velikosti asi nejsou, tak ani nevím, zda by mě vůbec něco padlo.
Zkoušel jsem bundu v geneze Rukka PÄIJÄNNE, ale zdála se mě dost těžká. U vás jsem při nákupu Tomtoma zkoušel bundu Badlands, (Latitude nebyla) ale ta byla taky těžká a ještě moc tuhá.
No, stejně je to otázka asi až tak na přespříští rok. A musela by být méně černá.
Radek_S napsal:
Zajímal by mě Klim Latitude (bunda i kalhoty), velikost cca na 172cm, pas 100cm už asi nezhubnu. Zkrácený velikosti asi nejsou, tak ani nevím, zda by mě vůbec něco padlo.
Zkoušel jsem bundu v geneze Rukka PÄIJÄNNE, ale zdála se mě dost těžká. U vás jsem při nákupu Tomtoma zkoušel bundu Badlands, (Latitude nebyla) ale ta byla taky těžká a ještě moc tuhá.
No, stejně je to otázka asi až tak na přespříští rok. A musela by být méně černá.
Zjistím ti to ale Klim používá chrániče D3O a ty jsou asi nejtěžší na trhu a i když Rukka je používá v některých modelech jako páteřák, tak jsou mnohem užší a tím pádem lehčí.
U Latitude není vnitřní nosný systém s bederním pásem, který váhu přesune do zad z ramen (jako u Badlands). Nicméně Badlands je 50% s kevlarem, teď tam jsou všechny zesílení ze superfabricu (taky kevlar) a to je mnohem těžší laminát a navíc to je trojvrstvý (Latitude je 2 vrstvý) takže zase tužší a těžší.
Letošní Latitude je takový jaký je - i ta šedá je dost tmavá ale lidem se to líbí, pořád je nejprodávanější černá barva...
Nový model na příští rok bude mnohem světlejší - ne tak, jako starý Latitude, který byl fakt až moc (krémově bílý a světle šedý) ale je to výrazné.
Chtělo by to vyzkoušet. Jinak zkrácení kalhot jsme dělali mockrát, je to v servisním středisku GTX, plná záruka a je to hotové obvykle do týdne a ceny jsou docela v pohodě - nejdražší vůbec bylo zkrácení kalhot Badlands o 13cm - 7 pod kolenem a 6 nad kolenem, kde se to muselo rozebrat úplně celé, měnit zipy, légy, přešívat superfabric - prostě fakt náročná práce a stálo to tuším 190EUR vč. dopravy. Takže i tohle se dá zařídit.
Radek_S napsal:
tak nějak bych myslel, že stupeň ochrany je přímo úměrnej váze (a ceně)
ještě se dá uvažovat o alternativě- kvalitní chráničový košili (leatt, Ortema), dresu a lehčí bundě bez chráničů s gtx (třeba traverse). od 16-18 ° se dá jezdit příjemně bez bundy, cenově jseš na tom ale podobně jako s Badlands
říkám si hurikán
TomasTT napsal:
Nový model na příští rok bude mnohem světlejší - ne tak, jako starý Latitude, který byl fakt až moc (krémově bílý a světle šedý) ale je to výrazné.
Kdy bude k dispozici nějaký první obrázek? To vypadá slibně. Starší Badlands byl v šedé moc hezký.