Zdravím,
brácha, který tu funguje pod přezdívkou Tom_P, je teď v Maroku, ve Fesu. Má problém se zadním kolem...moc hučí...prý asi ložisko nebo něco v kardanu (R1200GS, r.v. tuším 2010). Potřeboval by poradit nějakej servis nebo garáž v okolí Fesu nebo Meknese. Oficiální servis BMW jsem mu našel v Rabatu, ale míří z Fesu na jih a nechtějí takovou zajížďku. Prý by tu mohli místní cestovatelé o něčem vědět.
Díky za vaše tipy.
V Meknesu je speciální prodejna ND na německá auta a dá se tam pořídit SKF ložisko do hrušky. Adresu si musíš vyguglit. Tu bohužel neznám. Kupoval mi to tam nějaký policajt a posílal autobusem do Mideltu. Další možnost koupit toto ložisko je až v Casablance. Potom stačí najít garáž, kde mají obyčejný stahovák a plynovou bombu. Gufera a olej se dají obstarat i v menším městě. V Meknesu budou 100%
Ještě mě napadla jedna možnost. Před 14dny jsem se bavil v Maroku s partičkou Němců, co jeli na Sahara camp. Je to 1.ročník akce německého BMW klubu, nedaleko Guelminu. Mají tam i servisní zázemí ofic.BMW. Akce tam probíhá celý duben. Info a souřadnice najdeš na netu. Je to sice daleko, ale na jihu. Nicméně v Maroku je každá informace dobrá.
To vjetrník - zapouzdřené ložisko tohoto typu sehnat tam je trochu problém. Když ho máš, vyměníš to s trochou štěstí a nářadí i na náměstí.
Nevím jak Tomáš Gregor ale my jsme tam řešili ložiska, kříž do kardanu... a vím že po nás tam byl Honza Žlábek a taky mu vytáhli to správné ložisko ze šuplíku (měl tam nějaké lidi s R100GS).
Jinak dopoledne volal, vím že náhradní ložiska na 1200GS má nakoupený i kamarád co bydlí u Risani ale to je pro ně nanic - jsou u Rabatu. V Rabatu je BMW, teoreticky by mohli mít správný hypoidní olej a možná i to ložisko. Každopádně je to velké město, dostal označení toho ložiska i oleje a měl by to někde sehnat. Teče mu to ven, to je blbost posílat ho na cestu 700km do Zagory nebo 600km do Risani s ne 100% jistotou že to tam mít budou. Na podzim někomu posílali z Rabatu ložisko do Merzougy do nějakého servisu, takže určitě to v Rabatu seženou.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Pánové, díky za tipy, nakonec jsme se dostali z Rabatu, kde v oficiálním BMW zastoupení nepomohli (dodací lhůta ložisek cca 14 dní) až do Algecirasu, kde nám v Moto ElVenta pomohli a v úterý jedeme dál - přijdou ložiska z Madridu. Dnes jsem to viděl stažený a rozebraný a tak "dojebaný" ložisko jsem dlouho neviděl - naštěstí odešlo fakt jen ložisko a gufera ...... No dovolená, když se daří, tak se daří )
Tom_P přiložený následující obrázek:
[126.98Kb]
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
No .... popravdě se horko těžko s nima domlouvá, v Rabatu v servisu ochota nulová, že by to objednávali z německa, že to potrvá 14 dní a bla bl bla .... sám sem to rozhozený nikdy neměl, tak nevím co s tím a představa, že to nějakej týpek rozhodí na koleni a ůpak nebude vědět co s tím mě děsila snad ještě víc
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i