Zdravím, jen se chci podělit o zkušenost, může to někomu ušetřit peníze.
- delší dobu mě zlobil mikrospínač na páčce přední brzdy, vždy, když jsem ho vyčistil, rozchodil, tak to vydrželo několik jízd a opět přestal chodit. Tak jsem zavolal do BMW a poptal tento mokrospinač. Docela mě zarazila cena, běžný japonec má tento spinač za cca 500Kč, no nic laciného, ale cena cca 1400,-Kč za mikrospinač na R 1150 GSA mě zarazil do židle. Poděkoval jsem a začal shánět náhradu a hle, jeden kamarád to již vyřešil, koupil mikrospinač v HK v GM Eletroniku, tak jsem tam zajel a koupil rovnou dva, jeden stál 20,- Kč. Pravda, není prachotěsný, ale až zazlobí, čemuž moc nevěřím, tak dám ten druhý.
Prostřední kontakt na polohu zapnuto při stlačení uskřípnout a napájet kabely na dva krajní. Funguje perfektně.
Samozřejmě zkrátit plíšek a upravit tvar plíšku.
bmwivo přiložený následující obrázek:
[79.45Kb]
Upravil bmwivo dne 05.05.2015 22:21
Ivoš.
muzu potvrdit bezprobemu makaji - leta sem tak tunil nefunkcni spinani na jawách a do suzin pasuji ty maly dokonce bez uprav - jen at primo na ne neprsi - kousek plastu na odstineni nebo motorka s kryty rukou - a vyrdrzi leta
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Ještě mám jednu takovou zkušenost a to pro změnu pro majitele origo kufru 1150 GS Adventure.
Při otevřeném kufru jsem si drcnul do víka, nevěřil jsem tomu, že bych mohl být tak neopatrný a neudělal si pojistná lanka proti vyvrácení. Prostě se víko vyvrátilo a ty slavné panty se rozpadly, ještě že jsem měl v kufru kurty, stahl jsem víko a naštvaný pokračoval v krasojízdě.
Po dotazu na nové panty jsem opět padl na zadek, dva panty v BMW stály cca 2150,- Kč.
Opět jeden kamarád mě poslal do Bauhausu, kde jsem koupil panty mnohem fortelnější za cca 140 Kč kus.
Jak říkám, může se to někomu hodit.
( nechci od někoho slyšet, jako že BMW není pro socky )
bmwivo přiložený následující obrázek:
Se spínačem mám taky zkušenost. Nejdříve jsem koupil obyč, ale ten moc dlouho nevydržel, stačilo pár dešťů. Tak jsem objednal vodotěsnej Omron a dva roky mám klid...
kdysi jsem si šel koupit ložiska do své suzuki,na prodejně v suzuki borec po mě chtěl za jedno ložisko 2000 kč,tak jsem couvnul a šel se zeptat do skf prodejny,tam to samý ložisko 150 kč,když jsem se dotazoval,jak je to možný,že je tam takový cenový skok,majitel mi řekl,že on neví ,naco to ložisko mám.a votom to je.
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bmwivo napsal:
Ještě mám jednu takovou zkušenost a to pro změnu pro majitele origo kufru 1150 GS Adventure.
Při otevřeném kufru jsem si drcnul do víka, nevěřil jsem tomu, že bych mohl být tak neopatrný a neudělal si pojistná lanka proti vyvrácení. Prostě se víko vyvrátilo a ty slavné panty se rozpadly, ještě že jsem měl v kufru kurty, stahl jsem víko a naštvaný pokračoval v krasojízdě.
Po dotazu na nové panty jsem opět padl na zadek, dva panty v BMW stály cca 2150,- Kč.
Opět jeden kamarád mě poslal do Bauhausu, kde jsem koupil panty mnohem fortelnější za cca 140 Kč kus.
Ty panty jsou fakt z Bauhausu? Ja patral po kovove variante i mimo, ale bez uspechu v podobne velikosti. Zato jsem si nasel firmu co je ma pod sebou v CZ a nebyl problem. Jeden stal tusim kolem 250,-
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ja jsem mel motorku a ukradli mi ji. Tak jsem zavolal do BMW a padl jsem na zadek kdyz mi rekli kolik stoji. Tak jsem sel do Yuki a koupil jsem si motorku za zlomek ceny. Nesmi na ni primo prset ale verim ze vydrzi leta.. treba to nekomu pomuze..
ADV ONE napsal:
myslím, že první a čtvrtý příspěvek je trochu zavádějící..
spínač nestojí 1.400 ale 1.149,- Kč
stejně tak panty nestojí dva kusy 2.150,- Kč když jeden stojí 755,- Kč.. Wink
není to samozřejmě málo, ale zas není potřeba ceny nějak zveličovat.. Upřímně: můžeš si slepit celou motorku z nějakých "podobných" dílů. Pak gratulujeme k tvé kreativitě.. Smile Když urazím celý fufr, můžu ho nahradit jiným.. Levným..
Že se na to na nevyse.rete. Potrefená husa snad nejste a nejsem sám, kdo se nechce cejtit hloupě, že koupil něco levnějšího, co bude fungovat stejně dobře a není to "originál"...
VojtechPolicky napsal:
kdo je hloupí koupí kdo je chytrý ušetří !
Promiň, ale jak chceš o tom někoho přesvědčit, když v tom máš gramatickou chybu?
Jinak - rád ušetřím kde to považuju na místě. Spínač, který má u většiny motorek neomezenou životnost, dám originální, protože už na něj nejspíš nikdy nebudu muset sáhnout. Něco čistit, mazat a vozit v kapse další levný za 20,- nehodlám, přišlo by mi to jako kdybych krmil psa nejlevnějšími granulemi. Panty na kufr jsem koupil originální, ale tady souhlasím s Ivošem, ty z Bauhausu udělají stejnou službu, tak proč neušetřit. Ale někdo má naleštěné enduro a panty z Bauhausu mu nevadí, já bych měl divný pocit, ale zase mám motorku špinavou (vždycky, když vidím Ivošovu, mu závidím) a ano, i v terénu ji svezu. Je ale v dobrém stavu a vždy jednou za pár let ji dám ověřeným odborníkům ať ji prolezou a udělají vše co je třeba. Jako zrovna nedávno. A mimochodem jsem ušetřil, byla potřeba baterka, nedal jsem originál BMW, která už nevydrží 8 let jako baterky z prvovýroby, ale dal jsem tam Vartu, na kterou mám slevu a vydrží podobně jako ND od BMW. A vloni jsem také ušetřil a čekám, jestli rozumně nebo ne - startér jsem nekupoval Valeo, ale jiný, levnější, který se ukázal být čínský což jsem předem nevěděl. Nakonec jsem si ho nechal, je na něj záruka a už rok funguje a točí motorem víc než originální:-).
PS ke slintání na Ivošovu motorku - pak si dám facku a řeknu si "naleštěné enduro je protimluv, hlupáku, tak neblbni...".
V tomhle případě nechápu proč se navážíte do někoho kdo vyymslel funkční a dobré řešení za lepší peníze....
Kdo do průmyslu automotive trošku vidí tak moc dobře ví jaká je cenová politika náhradních dílů, jaké jsou marže a jak to funguje....
Neříkám, že je dobré vše nahrazovat, ale upřímně u brzdového spínače, který maká a pantu na kufr který může být ještě bytelnější než origo nechápu co je na tom špatného....???
Samozřejmě pokud by šel koupit čínský ložiska do motoru a jásal jak ušetřil tak tomu rozumím, že ho tady drbete, ale za tohle fakt nevím....
Také souhlasím s levnější variantou, ale s rozumem. Možná bychom jen mohli zkusit najít takového prodejce, který je schopný sehnat a dodat originální díly levněji, než třeba ADV ONE. Máte někdo takovou zkušenost?
liborGS napsal:
Také souhlasím s levnější variantou, ale s rozumem. Možná bychom jen mohli zkusit najít takového prodejce, který je schopný sehnat a dodat originální díly levněji, než třeba ADV ONE. Máte někdo takovou zkušenost?
Nemáš šanci BMW nedává slevy jako ostatní prodejci 40-50 % tam musíš brát hodně zboží aby jsi dosáhl třeba jen blbých 10%. Vím o čem mluvím nějaké origo díly objednávám na firmu v které pracuji a ta sleva je tam řádově v jednotkách %.
Mám srovnání takže ti můžu říct že Ježkovi ceny jsou velmi dobré. Tím nechci říci že bych měl na motorce vše origo např. spínač přední brzdy mám taky nahrazen ale podařilo jse mě sehnat uplně ten samý dokonce stejná značka.
Já vím...BMW je BMW a náhradní díly jsou pro ně zlatým dolem! Nějaký kluk z Brna mi nabízel nové originální díly levněji, ale musel jsem poslat zálohu... koho neznám a přijet si pro něj. Nakonec jsem zvolil pohodlnější cestu. Musí to jít! Nevěřím, že sehnat originální nové díly levněji nejde!
Jojo BMW to dělá ze strany oficiálního dealera dobře a neposkytuje velké rabatové slevy na koncové zákazníky a tím si pod sebou nepodřezává větev jako jiní výrobci....
I proto proč nenahradit díl,který lze adekvátně ve stejné nebo dostačující kvalitě použít durho-výrobou nebo náhradou...u většiny se stejně zjistí, že to druho-výrobce dodává přímo do linky pro BMW,Mercedes apod....
Ivoši nerozčiluj se. Nejsi v tom sám. Dopadl jsem úplně stejně. Nejsou všichni nafoukaní, já tedy rozhodně ne. Ani se neptej, kolik jsem do náhradních dílů vrazil peněz já! Na druhou stranu ti řeknu, z bohatých zkušeností co mám, že jsem se tak dobře nepovozil na žádné jiné značce! Tolik pohodlí a ty jízdní vlastnosti, ty jsou prostě báseň.
[url]nakonec nám i napsal mail, ve kterém byl seznam dílů s cenami z těchto stránek, s cenami od nás a s textem v tom smyslu, aby jsme mu dali slevu na ceny německého prodejce nebo dá odkaz na tyto stránky veřejně[/url]
Přesně tak...pokud chcete levnější díly...našel jsem tuto možnost (se kterou jsem váhal do vyzkoušení) při brouzdání po netu.
https://www.partacus.de/ersatzteile/
Momentálně potřebuji další díly za cca 11 tis a úspora je skutečně jen cca 700 Kč, ale 700 na cestě nikde nenajdu. Kdo platí přes Pay pal tak to má ještě rychlejší. Převod peněz do DE poplatek 250 Kč. Převod 2-3 dny, pošta DHL 2-3 dny. Do šesti dní to mám doma. Vzhledem k tomu, že potřebuji víko ventilů, kde je úspora dalších 1000 Kč se to opravdu vyplatí.
bmwivo napsal:
Tak to skoda, ze jsi o tech pantech nenapsal driv. Renovuju vsechny tri kufry a za panty sem vysolil raketu!!! Me jebne!!!