Ahoj, ulehcim trochu Petrovi praci a beru si taky na starost par vlaken.
Tímto Vás žádám o ještě jednu pomoc se sběrem hodnotných dat.
Kdo máte tip na zajímavou trasu(on i off) nebo zajímavé místo v Gruzii,tak sem s ním.
Já na oplátku budu toto vlákno "spravovat" a všechny Vaše tipy vkládat do prvního příspěvku,aby vlákno zůstalo trvale přehledné.
S Vaším tipem vždy uvedu i číslo příspěvku,aby bylo možné lehce dohledat autora a popřípadě další podrobnosti či fotky.
Napište aspoň stručný popis místa,GPS souřadnice,odkaz na google maps.
případně číslo silnice a místa/obce odkud a kam je trasa zajímavá
Nebude-li vše,nevadí...vše se hodí a počítá
Díky za spolupráci
Doporucuju si u kazdeho odkazu zapnout fotky tema dvouma sipkama uplne vpravo dole, abyste si udelali predstavu jak to tam vypada.
Cesta trajektem z Varny do Batumi - prispevek #27
Tři dny, 100 euro za jednu osobu a 100 euro za motocykl. V ceně tri jídla denne.
Kontakt-
Plamen Tanev
Agent
Omalo
Tohle znaji snad vsichni, krasny vyjezd do vesnicky Omalo a jeste dal na Dartlo. Vyjezd si naplanujte na cely den, neni kam spechat. Sice je to "jen" 75km, ale myslim ze za jeden den nahoru a dolu by bylo zbytecne. https://www.googl...!1e1?hl=cs
poměrně náročnější off pro GS,ale je to výzva tongue
Cesta ze Sairme (lázeňské město) do Abastumani přes národní park Borjomi. Za deště jen pro fajnšmejkry Grin https://www.googl...,12z?hl=cs
cesta do Shatili je opravdu skvělá minimální provoz, příjemná šotolina, ještě je dobré zajet si dál až do vesnice Mutso. Cestou z Shatili do Mutsa po levé straně na skalním výběžku jsou k vidění Anatorské krypty. https://www.googl...19!1m0!3e0
Borjomi
Male mesto, staci se tu nejznamejsi Gruzinska mineralka stejneho jmena. Za projiti take stoji prilehl prirodni rezervace. https://www.googl...1706?hl=cs
Stepantsminda Sameba
Notoricky znamy kostelik ze vsech cestopisu po Gruzii. Cesta nahoru sice horsi, o to lepsi vsak odmena nahore. Nahore se da v klidu i prespat, je tam nadherna louka. Vzhledem k turisticnosti mista a nalezitym cenam za ubytko, doporucuji spat venku, ten vyhled je k nezaplaceni. https://www.googl...!1e1?hl=cs
poměrně náročnější off pro GS,ale je to výzva
Cesta ze Sairme (lázeňské město) do Abastumani přes národní park Borjomi. Za deště jen pro fajnšmejkry https://www.googl...,12z?hl=csServis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
snad mi nevynadáte, že sem nedám žádné trasy, ale také by mne zajímalo, jak se do Gruzie dostat. Zrovna tento týden jsem si zjišťoval a odvoz motorky do Gruzie přepravní společností vyjde na 660 EUR, nakládka z Olomouce do Tbilisi. Plus letenka 7 tisíc. Nebo to umí někdo levněji? Děkuji
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Pokud budes resit jen cenu tak se nikam nedostanes. CESTA JE CIL . I kdyz musis nekdy pretrpet dlouhe presuny. Nekdy se jim holt nevyhnes, je fakt ze zvlast pres Turecko kde stoji litr 60 kc , to trochu zneprijemni. Ale je stale co videt..
hlavně mi jde o cestu strávenou na cestě, chtěl bych dát letos Gruzii a vypadá to, že cesta tam a zpět je odhadem 12 dní cesty. Já si z pracovních důvodů můžu vzít dovču pouze 14 dní, tak proto řeším, jak dostat motorku do Gruzie. Radši bych těch 12 dní strávil v Gruzii, než na dálnici.
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
mjaklovsky napsal:
hlavně mi jde o cestu strávenou na cestě, chtěl bych dát letos Gruzii a vypadá to, že cesta tam a zpět je odhadem 12 dní cesty. Já si z pracovních důvodů můžu vzít dovču pouze 14 dní, tak proto řeším, jak dostat motorku do Gruzie. Radši bych těch 12 dní strávil v Gruzii, než na dálnici.
hele 3X, to jsi fakt dal 1000 km denně? To musel být přeci masakr, ne . Já počítal 6 dní a ty to dáš za půlku . To teda čumím.
V Gruzínsku som bol teraz na týždeň lietadlom a je to tam zaujímavé. Mali sme požičané Pajero, takže sme sa dostali aj do hôr - Mestia a Ushguli. Okrem nás neboli v Ushguli skoro žiadny turisti. Keď som sa miestneho baču pýtal, kedy je tam sezóna, tak že hlavne cez prázdniny. Sneh je tam vraj 6 mesiacov a býva ho cez 2 metre. Tiež sa podivoval, že každý rok tam jazdí viac a viac ****ov pozerať na tie ich rozpadnuté veže. Na to, že je to Unesco pamiatka, tak všade hnoj a blato. Inak z ďalších vecí sa mi páčila Chiatura - lanovky a Prometheova jaskyňa. Dobré bolo tiež Tbilisi, za deň sme tam nachodili asi 20km. Nad mestom je televízny vysielač a pod ním je zábavný park. Za návštevu stojí ruské koleso a horská dráha. Mám doma mapy z miestneho info centra, pokiaľ bude záujem, tak môžem nafotiť. Keď preberiem fotky, môžem poslať odkaz.
mjaklovsky napsal:
hele 3X, to jsi fakt dal 1000 km denně? To musel být přeci masakr, ne . Já počítal 6 dní a ty to dáš za půlku . To teda čumím.
1000 km za den po dalnici neni zadny problem, osobne mam rekord z Esfahanu domu ( 5000 km) za 3 dny...
Ale k veci : Gruzii jsme dali s Tomem za 17 dni( bohuzel jsme byli taky limitovani casem) a ty tri dny na cestu se daji zvladnout i kdyz je to desny vopruz. A navic kdyz turci nesetri pokutama za rychlost..
Regis napsal:
V Gruzínsku som bol teraz na týždeň lietadlom a je to tam zaujímavé. Mali sme požičané Pajero, takže sme sa dostali aj do hôr - Mestia a Ushguli. Okrem nás neboli v Ushguli skoro žiadny turisti. Keď som sa miestneho baču pýtal, kedy je tam sezóna, tak že hlavne cez prázdniny. Sneh je tam vraj 6 mesiacov a býva ho cez 2 metre. Tiež sa podivoval, že každý rok tam jazdí viac a viac ****ov pozerať na tie ich rozpadnuté veže. Na to, že je to Unesco pamiatka, tak všade hnoj a blato. Inak z ďalších vecí sa mi páčila Chiatura - lanovky a Prometheova jaskyňa. Dobré bolo tiež Tbilisi, za deň sme tam nachodili asi 20km. Nad mestom je televízny vysielač a pod ním je zábavný park. Za návštevu stojí ruské koleso a horská dráha. Mám doma mapy z miestneho info centra, pokiaľ bude záujem, tak môžem nafotiť. Keď preberiem fotky, môžem poslať odkaz.
Vidíš to,to je řešení
Teď už jenom najít fórum "cestování Airbusem" a stěžovat si na hovna v Ushguli jinde,když už sis tam dolít s kreditkou na prdeli a ušpinil si polotopánky od hnoje
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Regis napsal:
Vidíš to,to je řešení
Teď už jenom najít fórum "cestování Airbusem" a stěžovat si na hovna v Ushguli jinde,když už sis tam dolít s kreditkou na prdeli a ušpinil si polotopánky od hnoje
Jen me s.re, ze jsem vynechal ten zabavny park, zkazilo mi to dojem z celeho Kavkazu..
Upravil bluesbery dne 13.06.2015 20:23
Mr GS napsal:
Vidíš to,to je řešení
V pohode, ja si nesťažujem. Proste ma prekvapilo, že im tam chodia ľudia a miestni na to kašlú. Keď to porovnám so západom (USA, UK, Írsko), tam sa veľakrát robí humbug okolo ničoho a snažia sa z Teba vytiahnuť prachy za každú hlúposť. Naopak v Gruzínsku mi prišlo, že majú pamiatok dosť a (zatiaľ) to neberú tak komerčne ako na západe.
Hosi kdo se chystate do Gruzie ted nekdy pozor, zemi postili dost prudke deste a odneslo to i Tbilisi. Kolega tam ted je tak mi psal, ze je to mazec, jinak nejake podrobnosti jsou i na netu dokonce ze ZOO utekly nejake selmy vcetne hrocha
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček