jedno podobne tema uz zde na foru je, bohuzel prilis jsem se z nej nedozvedel. http://www.bmwgs....ead_id=684
jak vyplyva z nazvu, chtel bych pozadat vsechny, kteri maji s touto destinaci zkusenosti, aby se podelili.
chtel bych na korsiku vyrazit mimo hlavni sezonu, tedy kveten. nevim zda to neni prilis brzy, ale podle fotek porizenych v kvetnu soudim, ze by to slo.
jaky cas je potrebny k presunu na trajekt, je realne to zvladnout za den
( livorno ) pripadne kde prespat?
tech otazek je cela rada, takze doufam, ze se rozepisete, abych mohl sve dotazy rozvadet a hlavne zabukovat lod.
byl sem 2x ale autem. bukoval lod nemusis, jen si zjisti casy odjezdu nabud tam hodinu pred. na den asi tezko, bo posledni odjizdel po šestý. speli sme v dolomitech, kup si mapu kde sou znaceny kempy. nemám projetou uplne celou ale doporucuju sed stavit na severu u st. florent kde maj neskutecne levny vyborny domaci vino. dale krasnej horskej kemp u pruzracne ricky Solenzara, asi 15 km od more. more obecne jako zase nic moc.
říkám si hurikán
Loď sice bukovat nemusíš, s motorkou se vlezeš skoro vždy, budeš několik hodin na schodech a to je nic moc. V loni tak byl můj kolega s rodinou autem, koncem května, měl děti takže loď bukoval už někde v lednu a vyšlo to takhle hodně dopředu na cca 20eur za osobu. Čím dřív to vezmeš tím větší slevu máš, je to jako letenkama.
Někde vyhrabu fotky ale jeli jsme tam na BMW K1200LT ve dvou - cesta tam bezproblémů za jeden den do Livorna, jeli jsme nočním trajektem (jede o 2h delší dobu než ve dne ale docela se dá přespat na koberci kdekoliv na lodi) a ráno jsme byli na místě. Ubytování jsme měli na jednom místě (u Santa Giulia nebo jak se to píše - je to na východním pobřeží na jihu) a přejezd po pobřežní silnici byl dost peklo vzhledem k provozu. Odtam jsme vyjížděli na různá místa hlavně v horách a na přejezdy přes hřebeny na západní pobřeží apod. Můžu ti poslat zajímavé body v GPS. Jsou tam nádherné úseky, krásné koupání atd. Dá se dobře kempovat přímo v horách a za týden se to celé asi ani nedá projezdit. V květnu nevím, podle mě je ještě dost zima na koupání a to je škoda, protože ty laguny na jihu jsou skvělý a byla by škoda to nevyzkoušet. Každopádně max sezóna tam je v srpnu. My jsme tam byli v červenci a byly tropy ale v horách citelně chladno. Jsou tam velký rozdíly a od moře jseš v horách za chvíli a může tam být mlha, vítr atd. Je to skvělý místo a motorkářský ráj. I na velkém cesťáku to bylo OK ale na šotolině to holt na LT není ono
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Selver - je to jak pises, velka sleva pri vcasnem zarezervovani. nemam to presne sectene, ale myslim to dela neco kolem 100e na moto a dva lidi.
TomasTT - nabidkou zajimavych mist do gps nepohrdnu a na fotky se mooc rad podivam . muj mail : desperado@vinoklima.cz
termin v souvislosti s pocasim/koupanim je oterena zalezitost, ale rikal jsem si, ze je to celkem jedno. letos jsme byli v cervenci v alpach a velkou cast nam proprselo, takze ...
moje predstava je takova, ze si pronajmem nejake ubytko a budeme vyrazet podle libosti do vsem koutu a hor
a jak je to s off road? ciste lehoucky, (obuju asi tourance) je to pristupne, nebo jsou zakazane prujezdy mimo hl. cest
Upravil desperado dne 19.11.2008 09:40
Byli jsme na Korsice letos. Dva lidi na GS 1200. Neresili jsme ubytovani, ani trajekt. Do Livorna za den to asi nedas. Vyjizdeli jsme pomerne brzy rano a vzal jsem po 950 km cca 250 km od Livorna. Spali jsme v italske obdobe Terezina, opevnenym meste, snad si vzpomenu na nazev. byli to hodne prijemny, klidny misto. Druhej den na trajekt. Cesta cca 6 hodin, listek jsme kupovali na miste a nebyl problem. V kvetnu asi nebude vubec zadnej. Meli jsme stan a objeli Korsiku kolem dokola. Kempy jsou vsude, pomerne slusne vybaveny a ne drahy. Korsika ma prekrasny hory, vsude vedou uzasny klikaty silnice. Off roady jsme nehledali, po 14 dnech v Albanii mi sotolina nechybela. Uzasny mesta, vsude plno motorkaru. More se mi hodne libilo, ale taky si myslim, ze to bude jeste studeny. Ceny v hospodach spis francouzsky nez italsky. Lidi francouzi na druhou, dost me srali. Jsou neochotny, namysleny, proste frantici. Odmitaj mluvit anglicky. Nevim, co hledas, asi bych pridal konkretni tipy, kdybys rek, co mas rad. Muzes lizt po horach, valet se u more, popijet kafe v starejch kamennejch mestech a sledovat vsechny mozny stroje z cely Evropy, co se tam prohanej. Zpatky jsme jeli na noc pres Janov, spali pod zachranym clunem na paluce a nikdo nemel problem. Pak pres italii, svycarsko a nemecko zpatky, abysme se vyhnuli dalnicim. Za den jsme to taky nedali. Celkove je Korsika fakt uzasny jezdeni a pokud vylozene nevyhledavas teren, rozhodne si to uzijes. Parkrat jsme jeli tema nejzapadlejsima silnickama v horach a bylo to fajnovy.
No nevím, je to asi otázka jak to člověk žene. Do Livorna z Prahy to bylo pokud si pamatuju dobře 1100km. Po dálnici fakt za den bezproblémů ale je možné, že LT má fakt jiný průměr ale jeli jsme naložení ve dvou a dvě motorky, takže bych to viděl na jízdu tak 150kmh a s přestávkama průměr z jízdy tak kolem 120kmh. Vím že jsme vyjížděli poměrně brzo ráno a trajekt jel tuším o půlnoci a v Livornu jsme byli během odpolední dopravní špičky a pak jsme čelý večer čekali u takového baru v přístavu, protože jsme už nemohli vyjet ven do města.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
frantisek - urcite to bude hlavne asfalt. samozrejme bychom chteli videt co nejvic, ale na vsechno asi nebude dost casu. soustredil bych se na prirodu, hory/horske prusmyky, ale i na proslule plaze a laguny. archytekturu pochytil cestou, kafe si dal vecer u plaze a stroje obdivoval "za pochodu".
secteno podtrzeno, jezdit, jezdit, jezdit
budu rad za konkretni mista, ktera te zaujala
Upravil desperado dne 19.11.2008 16:17
Já sice nebyl na Korsice na motorce, ale stojíš-li o zážitek ode mne, můžu Ti poradit Bonifacio. Je to město úplně na jihu a zanechalo na mě ohromný dojem. Nevynech ho. Pohled na moře ze skály, na které město stojí je chuťovka. Jinak přes celou Korsiku se táhne trasa GR 20. Je to trasa pro opravdové chlapy s bágly a pohorkami. Na některých místech se dá na tuto trasu navázat a kousek jí dát. Vede tedy převážně po hřebenech, ale kousek jí ujít je zážitek. Výhledy na skály a lesy je bašta. Na motorce si užiješ úzkých horských silniček a klikatin až až. Ale jo. Stojí to za to...
Upravil radosek dne 19.11.2008 21:06
Korsika je fakt krásná. Jestli se nelekneš křivolakých silniček a prudkých srázů a troubení před zatáčkou, než na Tebe bafne autobus s turisty, dej si ji. Místa jako soutěska Spelunca, Ajaccio či vykopávky ve Filitose najdeš v každém průvodci. A taky to, že se Korsice říká "Smaragdový ostrov" a já jen dodám, že právem...
asi 100km na jih po východnim pobřeží je silnice do vnitrozemí směr Zonza podél řeky Solenzara. nejhezčí místo co sem tam potkal, průzračný tůně, skály, malinký příjemný kempy co ani nebyly na mapě a soutěska Polishelo, jak píše Radosek v každym průvodci ro najdeš. Na moře bych se už příště totálně vys...
říkám si hurikán
Tak Vám pánové povím, jak to tady tak pročítám, že v létě ukecám moji milou a krásnější polovičku a vyrazíme směr Korsika...
To vorel: ...vono moře má taky něco do sebe. Taková romantika ve dvou na pláži, nikde nikdo, západ slunce, moje krásná paní...
radosek přiložený následující obrázek: