dáš si do gůglu trajekt Korsika a vyjedou ti možnosti
např. http://www.corsic...
pokud jedeš na motorce, tak je to naprosto zbytečný. Vždy tě někam strčí. Z Livorna do Bastie jede 4 hodiny. cena kolem 50-60€
Upravil pepanek1150 dne 17.06.2015 09:01
všude dobře.....doma GSA
Zdravím všechny, využiju tohoto vlákna: my se pro změnu chystáme do Švédska - trajekt Sassnitz-Trelleborg. Rezervace jsem našel, ale také by se mi víc líbilo koupit lístky na místě, nevíte někdo jak to tam funguje?
hrošíku opravdu to neřeš, při odbavení si lístek koupíš v pohodě podmínky jsou pro motorky všude stejný, jen je někde přivazují někde zase ne. Vše je ve vybavení trajektu.
Jen si najít časy odjezdu. Já jsem to jel...domov Berlín ( tam je velký kemp ) ráno Berlín Sassnitz. Doba plavby je taky cca 4 hodiny. Já měl lístek předem kolega ne, tak ho koupil tam a snad o 20€ levněji. Tak za to koupil v bezcelní zóně pivo. Švédové tam jezdili trajektem jako pěšáci pro pivo a zpět, neboť v Německu vyšlo na 40kč ve Šédsku na 80kč plechovka.
všude dobře.....doma GSA
Ahoj, loni mě trajekt tam a zpět vyšel cca na 95€, ale objednávali jsme to už v únoru a jeli v červenci. Pro motorku si myslím opravdu není problém najít míst.
A jeli jsme s Corsica ferries z Livorna do Bastie.
Do it my way...
my tam byli teď v půlce května, lísky jsme kupovali na místě, cesta tam byla ze Savony za cca 140€ (motorka a 2 lidi) a cesta zpět z Bastie do Livorna za podobnou cenu (cca 135€)
používám tohle :
https://ssl.directferries.com/ferry/secure/multi_price_detail.aspx?stdc=DF10CZ&grid=0&rfid=903&psgr=2&curr=2&retn=True
ale kupuju na místě. Jednou jsem se ale už nevešel a do Norska jsem musel až druhý den.
maser napsal:
my tam byli teď v půlce května, lísky jsme kupovali na místě, cesta tam byla ze Savony za cca 140€ (motorka a 2 lidi) a cesta zpět z Bastie do Livorna za podobnou cenu (cca 135€)
Hele to mi nepřijde zrovna málo. To je standartní cena, když kupuji na místě? Na netu jsem našel na září okolo 130-150e zpáteční. Máte ještě někdo z nedávný doby nějakou konkrétní zkušenost s cenou při koupi na místě v Livornu? Můžete mi někdo prosím stručně napsat jak se to tam kupuje? Někde u závory nebo musim někde pohledat kancelář v přístavu? Díky za rady.
Prijedes do pristavu a u mola je patrova budova, kde maji jednotlive spolecnosti prodejni stanky. Nejde minout jsou tam cedule. Jen pozor na siestu ti dacani behem ni nepracuji a maji zavreno. Ja kupoval v srpnu 2012 na miste platil jsem tam a zpet Livorno-Bastia cca 5500kc. Nevedel jsem kdy vyrazim na cestu, takze jsem predem nic neobjednaval. Usetrit se tim da, ale zase nikam nemusis spechata stresovat, motorku nalozi vzdy.
Ještě si dejte pozor pokud pojedete třeba v neděly.chtěli jet z Francie Nice do Bastia a v neděli prostě lístek koupit nešel tak je to vzali do Itálie a koupili. Lístek tam
Jinak jsme vždy jeli nočním trajektem je to nejlepší varianta jelikož se krásné vyspis a ráno odpocatej můžeš vyrazit a ušetřit za nocleh v kempu a čas
Upravil cert68 dne 17.08.2015 08:00
V květnu jsme platili lehce nad 160€. Platba a místě v boudě. Je fakt, že ač neradi jsme tam jeli "expresem" Byl tam za cca 3hoďky. Jinak bychom museli čekat do druhého dne.
Taky přidám svoji zkušenost: všichni říkali dopředu nekupuj, zbytečně se budeš strachovat, aby jsi tam byl včas apod. na místě vždycky seženeš...seženeš o to nic, ale mě to koncem května 2013 stálo (2 lidi+motorka) z Livorna 154€ tam a začátkem června z Bastie 145€ zpátky a to zpátky jsem to naschvál kupoval 2h před odjezdem, na rozdíl od kamarádů, co si to koupili den předem za stejnou cenu jako tam, páč jsem si myslel ,že to bude na poslední chvíli třeba levnější, bylo o 9€, je pravda, že v tu dobu jezdila jen Corsica Ferries, Mobi ještě nejezdilo, takže prakticky takový monopol...nikde žádný vyvěšený ceny, cenu se dozvíš až na přepážce a buď ji akceptuješ a jedeš nebo ne a nejedeš, žádný smlouváni nefungovalo...