máte,prosím, zkušenost s bankou, která má opravdu výhodné ( nejlépe zdarma ) výběry z bankomatu v zahraničí? Platbu na terminálu apod beru jako samozřejmost, že mají všechny gratis.. ale jde o výběr z ATM.
U mBank je jen problem kurz. Vychazi dost spatne. Mam taky MBank, ale i Ces.Sporitelnu a u ni jsou za vybery minimum v parterskych bankach Erste. Najdes nejblizsi pobocku a sosas. Kurz lepsi jak MBank. Rumunsko i Balkan jsme tak fungovali. Ale Euro vetsinou berem doma a vychazi nam to nejlip. Palivo berem vetsinou kartou.
Upravil milanosor dne 23.06.2015 12:36
I pád na hubu je pohyb kupředu
POZOR!!!! Lako musis, ale napsat vsechno 0kč je jen tehdy kdyz vybirat 2500kč a vic.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
milanosor: presne jak pises MBank ma dost spatnej kurz EURA, na cestach pouzivam Sporku nebo Airbanku (jakakoliv castka paltis 100kc za vyber) maji lepsi kurz , navic pokud platis kartou MBANK v jine men jak EURo je to jeste horsi jelikoz neprve se kurz prepocita z CIZI meny na EURo a pak teprve na KC takze timhle prevodem je to jeste horsi
Čeština můj koníček
Asi to teda všechno obvolá, nebo obejdu.. o mBank jsem slyšel, ale jestli mají opravdu špatný kurz.. záleží taky jak špatný. Ono člověk to třeba při výběru pár stovek/max tisíc ani kolikrát nepozná
Upravil naprcccs dne 23.06.2015 13:27
unicreditbank, výběry u nás i v zahraničí zdarma. Kurz neřeším, zas takový částky neplatím.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Jak piše czunik. Záleží na bonitě klienta a jestli máš kreditní kartu nebo debetní ( těch je 99%) .Skoro každá banka když máš kreditní kartu ,ti pak dokáže nastavit indiv.polatek za výběr i nulový
KUKY se vrací
Mbank super banka,ale v tom zahraničí je kurz fakt horší.Dříve jsem mel do zahraniči AXA,ale ta u nás skončila tak mám Unicredit a spokojenost.Že by byli všechny výbery všude zdarma se mi nezdá,ale v síti jejich bank ano a těch bank je dost.V Chorvatsku je to třeba banka Karlovačka.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Mám taky mBanku, ale kurzy jsou špatné a teď co chtějí za kartu 29.- měsíčně, pokud s ní neutratíte 500.-Kč, jsem více začal používat Equabank. Takže vozím jak VISA, tak MasterCard a výběry u Equabanky v zahraničí jsou za 9.-Kč a kurzy dobré.
mám Raiffeisen -výběry zdarma po celém světě + možnost uložit asi 8 různých měn,což může být taky výhoda.Nebude se ti to automaticky převádět na Kč a opačně,ale zůstane tak,jak dodáš.
Výběry zdarma už nabízí mnohem více bank,ale je to taky otázka kurzu,jak se píše výše a aby to nebylo tak jednoduchý,tak některá banka má lepší kurz např na dolar,ale zase horší na euro,takže globálně si moc nepomůžeš.Jestli to chceš konkrétně na tu jednu cestu,tak si budeš muset individuálně pozjišťovat kurzy potřebných měn a podle toho si zařídit účet.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS: kolik tam posilas mesicne ze to tak mas udelany? me to nechteli ty smejdi udelat prez ze bych musel mesicne posilat 100tis.
Čeština můj koníček
Mbank má kurz pro výběry v zahraničí na ve srovnání s dvacítkou nejznámějších tuzemských bank nejhorší (ověřeno loni na podzim) jinak s mbank spokojenost a platba 500kč měsíčně kartou za 3 výběry z jakéhokoli bankomatu zdarma je taky gut. Jen bacha na zobrazení zůstatku v bankomau, je zpoplatněn.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Raiffeisen bank - vybery ve vsech ATM u vsech bank zdarma, vc. USA - vyzkouseno.
To Schrek: 100 tis/mes. tam tedy neposilam. Prechazel jsem z CS a zadne podminky mi nikdo nekladl. Delal jsem to hlavne kvuli poplatkum.
Upravil Ivanhoe dne 23.06.2015 21:56
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Z US jsem se vrátil v pátek. Na výběry z ATC jsem používal Raiffeisen debetní. Mají být výběry zdarma ale je to složitější. Kartu mám multiměnovou. Nabiješ Eurem,Dolarem, Librou, Korunou a jednou kartou platíš a vybíráš všude místní měnu bez konverze.
K těm výběrům z ATC, sice mají být zdarma ale všude jsem musel souhlasit s určitým poplatkem a téměř všude si něco malo bankomat vzal. 1-3 dolary. Osvědčil se Walmart, tam sice taky většinou odsouhlasíš poplatek ale nikdy ho neúčtují.
Bývá problém i s tankováním kde se platí na stojanu kartou. Zadávej všude že karta je kreditní a většínou to pomůže.
S pozdravem „Stát je špatný sluha a zlý pán“