určitě je tu plno lidí kteří rádi pomohou druhým v případě poruchy, nehody či nesnází během cesty na motorce či v autě.
Zpravidla se jedná o pomoc materiální či kamarádskou.
Napadlo mě to posunout ještě o kousek dál a pomoci i třeba darováním krve.
Je to jedna z mála kapalin, která se ještě nedá vyrobit či nahradit a jak všichni víme, je velice důležitá.
Sám jsem dárcem krve již několik let.
Co takhle kdyby jsme šli a darovali krev? Pro Ten dobrý pocit třeba právě ta Vaše krev pomůže zachránit motorkáře, který se né třeba vlastní vinou dostal do ''průseru''.
Diky
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
chodim pravidelne uz nekolik let, ted jsem dostal bronzovou Janskeho plaketu
Zrovna ve ctvrtek rano jdu do Thomayerovy nemocnice, tak kdyby se chtel nekdo pridat, muze
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Chodím od 18-ti darovat. Měli jsme to jako skupinovou akci pro prvodárce ještě na škole. Byl jsem na to vždycky hrdý a tzv. pouštění žilou ve mě vyvolává "dobrý" pocit. Myslím si ale, že většina "mojí" krve putuje na výrobu léků k soukromým farmaceutickým společnostem, které je zpátky do oběhu za šunku s chlebem a sušenku určitě nevrátí.
Byl jsem zatím dvakrát a hodlám pokračovat dokud zdraví dovolí. Měl jsem z toho vždycky dobrý pocit. Na poprvé je lepší jít s někým, ne kvůli strachu, ale máte průvodce, nebloudíte, je s kým si popovídat.
Bubak napsal:
... schvaluji, ale 2nasobne tezke toxoplasmose jsem bohuzel vyloucen...........
Hele toxošku jsem měl taky a darování nebyl problém...tak nevím.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Já jsem chodil darovat, velmi jsem to zastával a loboval, aby bylo dárců víc. Bohužel po vlastních zkušenostech si nejsem tolik jist a rozhodně už bych nikoho nepřesvědčoval.
Při vyšetření jsem vždy uvedl prodělané nemoci a lékařka na transfuzní stanici, ke které jsem chodil před odběrem, mě vždy nechala bez problémů projít. Pak - čistě náhodou jsem musel k jiné doktorce, která mě "vyhodila" s tím, že nechápe, co tam dělám, protože darování je pro mě rizikové a ohrožuje mě. Takže tak :-/
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Také jsem dával, bohužel pro špatné krevní rozbory jsem byl vyloučen, ale co jsem kdysi dostal, to jsem vrátil (i něco navíc).
Škoda, dával bych dál, nic mi to nedělalo...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Pokud jde o testy, tak v Trebici - spada pod Brno - jsou jedny z nejprisnejsich, takze nemam strach.
Ja se chystam obnovit darovani po 7 letech bez leku a projevy nemoci bych prej uz zas mohl tak uvidime.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Za mě dobrý... Taky bych ráda přispěla, ale nemůžu mám poruchu srážlivosti a bylo mi řečeno, že s tou to bohužel není možné. Takže klobouk dolů před těmi co toto děláte pravidelně
Před čtyřmi měsíci jsem prodělal už druhou hlubokou žilní trombozu a předepsán lék Xarelto,momentálně beru 1x20mg denně a obavu mám s toho že kdyby došlo k vnitřnímu zranění(krvácení) nebo většímu vnějšímu tak je asi konec páč mi bylo řečeno že Xarelto se kontrovat nedá takže jedině rychlá transfůze.
Máte někdo podobnou zkušenost pořípadě jak se vám z tím jezdí.
Mě to momentálně obrátilo dost naruby a bojím se čím dál víc jezdit.
Za cca osm měsíců zase testy a pak se uvidí jestli to bude "doživotí".
Když to tak čtu, tak mě u některých členů opravdu mrzí to že by chtěli jít pomoci a darovat ale vzhledem ke zdravotnímu stavu nemohou. A ještě víc mě mrzí to že jich je tolik.
Musím zaťukat na dřevo - jsem zdravý a na seznamudárců krevní dřeně... tka snad to vydrží a jednoho krásného dne budu atakovat tu magickou 200 - to jsem si dal jako svůj cil a získat tka zlatý kříž.
Momentálně jsem na těch 23 odběrech...
cert68 - jsi borec, jak dlouho chodiš?