Něco mě racchotí v zadním kole, jen když točím na stojanu .V klidu rukou lze točit úplně v pohodě.Uprostřed je šroub s kolíkem,ten je jako měrka na olej ,nebo to de na sucho. Díky za info.
Upravil Sharki dne 27.06.2015 11:30
bubak
loziska jsou jasnyou pricinou , jinak me odesli originali po 10 tis, ale treba kolega je menil prevntivne po 40tis.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ahoj,
Potřebuji poradit jak u F800ST dostat zadní osu z Excentru. Vidím tam dvě tyčky ale nevím čím je vyklepnout. Mám pocit že to drží to jedno ložisko.Spojka mi nacechrala řemeny spojka už je nová. Teď se mi rozsypal řemen a skřípalo zadní ložisko. Mám to venku ale zadrhlo se to na té ose.
Díky moc.
rád se toulám na dvou kolech
Vytahuje se to ven ke kolu a je tam v jednom miste vyrez a pak to vytahneš ven. A je nato od bmw opatreni takze doporucuju nechat proverit vin a mas to zadarmo
Upravil servisak dne 06.05.2022 13:14
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Já to mám na stole, osa je přes dvě ložiska v Excentru usazená a to jedno ložo, u unašeče kola, má takový dvě jehličky....a těmi podle mě drží to jedno ložo osu. Psal jsem do inveltu s vinkem i a nic...ani dobrý den.
Upravil janjarolim dne 06.05.2022 13:29
Děkuji. Je ale vidět že se v tom minimálně před 40 tisíci km někdo hrabal
Poslal jsem vinko přes soukromou zprávu
Upravil janjarolim dne 06.05.2022 14:21
Jako ložiska jsou hlučná a stopro suchá ale poškozené nic není, vakl není patrný, Excentr má známky neodborného zacházení, jsou na něm stopy po úderu jak ti někdo kurvil asi v itálii.
jen jak se do toho bastarda dostat.Loziska podle čísla objednám ve městě, máme tu dva obchody spec. na ložiska.
Ty trny musíš vyklepnout, pak ohřát excentr s ložisky, stáhnout z hřídele, ohřát excentr - vyndat gufero a segerovku a vyklepnout ložisko. No, a pak to zajdeš koupit celé nové do BMW, protože ložisko je atyp a před X lety, když jsem to řešil, to nikde koupit nešlo (jestli se tedy něco nezměnilo).. Pak vypsalo BMW svolávací akci, tak jsem to od té doby už neřešil - měnilo se to celé. BMW to ani "na díly" neprodává - pouze celek.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ložiska jsem našel u nás v českém e-shopu, minimálně na dvou. To dražší stoji asi 2000,-. Vzhledem k tomu že policajti ty motorky mají taky(GT) tak myslím že Ina to vyrábět musí, když to lóžo u řemenice Ina je. Do těch excentrů ložiska mít musí.Jen to udělat
Tak jedno ložisko 1439,- a druhý 994,-
Upravil janjarolim dne 07.05.2022 07:05