Ahoj všem. Mám problém s origo alarmem na R1200GS 05. Doposud byl bezproblémů funkční, nyní nelze aktivovat. Běhám okolo motorky s dálkáčem, dioda na DO bliká, alarm se neaktivuje. Zkusil jsem pro jistotu novou baterii do DO a stejný problém. To samé s druhým dálkáčem. Display motorky nic nehlásí. Nemáte tip na co se zaměřit? Díky moc.
A platí to pro oba? I kdyby mi to na tom jednom čistě teoreticky někdo z nudy namačkal, tak ten druhej se válel v šuplíku a vytáhnul jsem ho jen teď na zkoušku - a alarm nefunguje. Při poslední projižďce (před týdnem) jsem ho ještě 100% zapínal a fungoval. Jako motorka jezdí i bez toho, ale jak není vše v richtiku, tak to není ono
Dá se ta synchronizace nějak ověřit?
Dík, tohle Tvoje téma jsem si tu i našel, ale jak jsem psal, synchronizace podle návodu mi bohužel nepomohla Zkusil jsem jí 3x (zapalování on/off a pak pro jistotu ještě 1x při off)
ještě doplním - podle návodu po výměně baterie by na ovladači měla svítit dioda - to se mi neděje. Zkusil jsem ještě 1x baterii z ovladače vyndat a po opětovném vložení baterky dioda nesvítí.
servisak napsal:
Tak diagnostika . Klidne se mohlo neco podelat v DWA
Bohužel asi jo. Nějak se s Tebou spojím a dohodnem se, stejně ještě musíme dořešit ten Tvůj regulátor co pořád vozím ve svojí motorce (čímž znova děkuju)
Po dlouhé době navazuji na vlákno s dotazem. Sháněl jsem maximálně "sociální" verzi bez ABS a ESY a z hrůzou jsem po koupi zjistil, že v tom je alarm. Jak se ho dá jednoduše zbavit? Stačí jen odpojit konektory? Nebo to bez diagnostiky nejde? Díky předem!
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
servisak napsal:
Odinstalovat ale proc. Pokud ho neaktivujes dalkounedela nic. Vis v kolika je motorkach.
hELE, MĚ SI TO ŽIJE NĚJAKÝM SVÍM ŽIVOTEM. oBČAS NA DÁLKU REAGUJE, ZAPNE SE, VYPNE SE A POTOM - ANI PRD. nAŠTĚSTÍ SE DEAKTIVUJE ZASUnuTÍM KLÍČKU A NASTARTOVÁNÍM, ALE POŘÁD HO BERU JAKO KURVÍTKO, BEZ KTERÉHO SE MĚ BUDE LÉPE ŽÍT A S RADOSTÍ HO PRODÁM NĚJAKÉMU ZOUFALCI, CO BY HO NA DVOUVAČCE MUSEL NUTNĚ MÍT.
Zasranej caps, ale přepisovat to už nebudu.
Upravil Medik dne 13.10.2023 22:48
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
servisak napsal:
Odinstalovat ale proc. Pokud ho neaktivujes dalkounedela nic. Vis v kolika je motorkach.
Důvod? Co třeba to, že nechci, aby mi to trvale sosalo baterku? Nebo že tam prostě takovou zbytečnost nechci a nepotřebuju? Nebo že nechci shánět návod k alarmu, abych se dočetl, že je k němu potřeba nějaký dálkáč, který je v mém případě mrtvý a prasklý...
Nebo aby to nedej bůh, dokonce někde nezačalo houkat
Já netuším, jestli když to není aktivované, jestli je to na 100% mrtvé... ?
Nemám prostě tyhle zbytečnosti rád a velmi s chutí bych to z Bédi vyškubal, ale bohužel nevím jak.
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
Na dvouvačce RT jsem si po koupi motorky vyzkoušel různé změny nastavení. Jak pomocí dálkáče tak diagnostikou. A od té doby jsem alarm nepoužil. Mám ho povolený, ale neaktivovaný. Baterku to nijak nežere. Neřeším.