Ahoj, jedeme v so do Košic autovlakem a bylo mi řečeno, že si mám vzít své kurty. Chci se zeptat, kolik potřebuji kurt, jedu poprvé a nerad bych vozil něco navíc...popř. jak to kurtujete? díky
Autovlakem jsem jel 2x tam i zpět, na 1200GS mi vždy v pohodě stačily 3 dlouhé kurty s ráčnou a háky na obou koncích - nikdy se mi to ani nehnulo. 2 kurty v předu stanout pěkně do tlumičů a jedním zadek - pohoda. :-)
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
No hlavně to nedavej na stojánek, ale stáhni do tlumičů....
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
to párkrát uděláš a můžeš si koupit novej bočák, případně čep
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Zdravim.Jsou nejaky max.rozmery pro moto na nakladku?Výška, šířka.Ptam se kvuli plexi a kufrum na GSA.Díky za odpoved.
To kyselo je moc kyseli a ten bramborák je moc bramborovej...
GS KV napsal:
Zdravim.Jsou nejaky max.rozmery pro moto na nakladku?Výška, šířka.Ptam se kvuli plexi a kufrum na GSA.Díky za odpoved.
Tady mas podminky prepravy... (ze stranek www.cd.cz)
Stručné přepravní podmínky, dobré rady a doporučení:
Autovlakem do Košic a zpět se přepravují osobní automobily do maximální výšky 1,55 m na dolní plošině a 2 m na horní plošině (v tomto případě musí být šířka střechy max. 1,35 m). Do výšky je třeba započítat i střešní nástavbu nebo zavazadlové boxy umístěné na střeše.
Maximální hmotnost vozidel do 1,6 m je 1500 kg včetně nákladu (kufry, batohy atd.). Maximální hmotnost vozidel od 1,6 m je 2500 kg včetně nákladu (kufry, batohy atd.) Autovlakem do Košic lze přepravit i motocykl nebo motocykl s postraním vozíkem (sajdkárou), s maximální délkou 3,8 m. Čtyřkolky autovlakem přepravovat nelze.
Autovlakem není dovoleno přepravovat silniční motorová vozidla, nebo náklad na nich, za účelem vývozu nebo dovozu zboží, cestující je plně zodpovědný za dodržení platných celních zákonů a formalit.
Doporučujeme neponechávat ve vozidle po dobu přepravy žádné finanční prostředky, elektroniku, fotoaparáty a jiné cennosti. Dopravce za ně neručí!
Cestovní doklady je možné zakoupit u všech mezinárodních pokladních přepážek v ČR a na Slovensku se zařízením pro elektronický výdej jízdenek v běžném předprodeji až 60 dnů před odjezdem. Prodej rezervačních dokladů pro autovlaky končí vždy 2 hodiny před odjezdem vlaku z důvodu včasné nakládky automobilů do speciálního vozu na přepravu aut.
Ve vlaku EN445 Slovakia / 442 Bohemia jsou pro posádku každého vozidla jedoucí do a z Košic vyhrazena v lůžkových vozech č. 359 a 360 lůžka kategorie „T3 - tourist“ (tři lůžka v oddíle), v kategorie „Double“ (dvě lůžka v oddíle) nebo „single“ (jedno lůžko v oddíle). Místa jsou přidělována obvyklým způsobem obsazování lůžkových vozů s tím, že ve vozech č. 359 a 360 jsou oddíly pouze se třemi, dvěma místy nebo jedním místem v oddíle. Lůžkové oddíly ve vozech č. 359 a 360 jsou rozděleny obvyklým způsobem na „muže“ a „ženy“. Pokud spolu cestují „muž“ a „žena“ a požadují ubytování ve společném kupé, mohou si zakoupit lůžkový příplatek kategorie „Double“.
Při objednávání a zakoupení přepravy autovlakem musí cestující uvést tyto údaje: jméno, příjmení, druh vozidla, jeho SPZ, výšku, délku, šířku vozidla, šířku střechy a další údaje uvedené na objednávce. Objednávka je závazná a údaje na ni musí být pravdivé. Při nakládce zaměstnanec dopravce vyplní s cestujícím „Zprávu o stavu vozidla před naložením“.
Nakládku a vykládku si cestující - řidič zajišťuje sám za asistence zaměstnanců železnice, upevnění na voze provádí zaměstnanci železnice. Pouze u samostatných motocyklů musí mít cestující - řidič své vlastní upevňovací popruhy, kterými dle pokynů zaměstnance železnice zajistí motocykl proti jeho pádu na pravou nebo levou stranu.
Příjezd do terminálu autovlaku v železniční stanici Praha hlavní nádraží je z ulice Italská, cca 300 m od podjezdu u Bulhara.
Automobily je zakázáno zakrývat plachtou z důvodu bezpečnosti železničního provozu a z důvodu kontroly orgány celní správy při překročení státní hranice.
Každý automobil musí po celou dobu přepravy doprovázet nejméně jedna dospělá osoba s platným řidičským oprávněním. Přeprava auta bez řidiče, bez platné registrační značky (nelze nahradit převozní značkou) je zakázána. Přeprava řidiče bez automobilu také není možná.
Upravil Dejvidek dne 11.05.2016 09:59
GS KV napsal:
Autovlak je super věc. Rád ho využívám.
Rozměry jsem vyplňoval do dotazníku při koupi jízdenky. O omezení nevím. Na vagon se moto vejde i s kuframa. Omezení je jen výškou, bude tam tak 160 cm. Nutno sehnou hlavu. Je-li po 21h už tma, čelovku po ruce.
Zklopil jsem před přední kolo zarážku na auto. Přední kolo opřel do rohu a utahoval na něj. 2 kurty zepředu, 2 kurty vzadu. Kurty s ráčnou, kterým věříš. Boční stojánek jen jako pomocný, než zakurtuješ.
Kurtuješ si to sám, dráhy za to nezodpovídají. Vlak sebou za jízdy docela hází.
Kufry nechal na moto. Do vagónu jen příruční zavazadlo, sváču, kraťasy, trepky, doklady.
F-T
A teď babo raď....Dnes jsem byl kupovat lístky na autovlak pro 2 motorky a čtyřkolku. Jaké překvapení bylo, když mi na pokladně oznámili, že čtyřkolku sice do přepravy nevezmou, ale kdybychom měli sajdu, rádi mi lístek prodají.
Má někdo nějakou zkušenost, nebo dá se to nějak obejít?
Když nejde o život, jde o houno.....