Občas se stane, že ten německý mastodont lehne .... na nějakým tom výjezdu, sjezdu, po hladkém kameni v brodu, šlápnutí do prázdna a samozřejmě úplně nejhorší je pád ze stojánku, co si budeme povidat :-).
No a když se jedná o tuze zábavné odložení, tak to aby si jeden neudělal fotku nebo při tom nebyl zrovna nachytán na kameře, že?
Podělte se proto o své zkušenosti, fotky, videa z pádů, kotrmelců, rychlých úprků od padajícího stroje, ... .
Minimálně to poslouží jako motivace pro ty, co mají ještě tendenci své stroje před pádem za každou cenu zachraňovat (jako třeba já) :-).
WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017
Foto bohužel nemám. Ale vloni na konci sezony jsem se rozhodl umýt moto. Vyndal jsem ho z dílny a tlačil okolo baráku na dvorek. Šel jsem na druhé straně od bočáku. Žena vystrčila před vchod nový květináč, o který se bočák zavřel a já si toho nevšiml. V prostřed dvorka jsem motku vklidu postavil na bočák, který tem nebyl. Práskla sebou na beton. Myslel jsem, že mě jebne. Ještě že za to mohla žena.
co mě nezabije , to mě posílí
Taky příhoda s bočákem. Přijel jsem do práce, před budovou byla spousta lidí. Frajersky jsem vykopl bočák (něco cvaklo) a prostě jsem vysedl z motorky, vlastně i s motorkou na zem. Jistě že se všichni smáli a můj zaměstnanec naštěstí NE (ale měl chudák co dělat). Přestal jsem válet na zemi zvedl moto a dělal, že se nic nestalo. Od té doby kontroluji bočák, že je tam kde má být :-).
... cca rok 2013, spodní nám. Madonna Di Campiglio, odpoledne, cca hoďku po dešti, kavárničky obsazené, divácká kulisa vynikající, najel jsem "po česku" do takového menšího zákazu. Chvíli jsem čekal na spolujezdce a pak se rozhodl, že si vezmu něco z kufru. Pomalu jsem stavěl motorku na boční stojan, prostě jako vždycky, ale nějak jsem ho zapomněl vyklopit. No, bod zvratu se přiblížil, vytřeštil jsem oči a moto padla. Naštěstí na padák a boční kufr a vše ok. Ani netuším, kde se ve mě vzalo tolik síly, ale moto jsem zvedl na stojan i naložený. Myslím, že v tu chvíli bych to zvedl snad i kdyby spadla z kopce ;o)).
www.jantruhlar.cz
... Zell am See, před BMW Motorrad centrem po kamarádské konverzaci s prodejcem jsem vyjížděl ještě se svojí 1150 z parkoviště na silnici a najednou jsem uviděl přijíždějící auto, tak jsem to zašlápl .. samozřejmě se to naklonilo přes zvratný bod, tak jsem to elegantně odložil na padák a kufr, v klidu vystoupil obešel motorku , zvedl nasedl, zamával usmívajícímu se prodejci a odjel .. jako by to bylo něco abolutně nornálního :-)
(ch)stepan
.. jsem jediný nebo je nás víc, kteří když nám upadne moto, tak máme tendenci ji co nejdřív zase zvednout ... a né si ji potupně ležící fotit :-)
(ch)stepan
chstepan napsal:
.. jsem jediný nebo je nás víc, kteří když nám upadne moto, tak máme tendenci ji co nejdřív zase zvednout ... a né si ji potupně ležící fotit :-)
chstepan napsal:
Nejsi jediný.Jen já na to nemám.Tělíčko jak ****ový pavouk a pořídím si hrošici(1150 GSA)Položení jen ze stoje,kdy to neudržímNaštestí se vždy najde někdo ochotný kdo pomůže.Jen jednou v garáži jsem čekal asi hoďku a půl než dojel kámo ze šichty
Gruzie 2015, náraz kufrem do kamene, který vyčníval více, než jsem myslel. Motorka se rozvlnila a bum. Sice jsem jel sám, ale zvedl jsem jí bez problémů.
mjaklovsky přiložený následující obrázek:
[444.78Kb]
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Znojmo, u Kaufu. Místo abych počkal, nechal projet auta v protisměru a odbočil ke zmrzlině, nechal jsem se zviklat, odjel k nedalekému paneláku, a na parkoviště se otočit. Převážila se/mě (musím to pomalé otáčení nacvičit). Ani jsem se nestačil zvednout a už u mě byl borec že mi ji pomůže zvednout. Dnes to beru s humorem, tehdy jsem si bručel něco pod fousy a pomalu mu ani nepoděkoval.
Ostatně schylovalo se k tomu dlouho. Už před tím jsem nešťastně zastavil na sjezdu na lesní cestu abych vyměnil baterky v gps, mašina se začala převažovat a já ji se štěstím ještě udržel. Pak jsem si až všiml, jaké jsem měl štěstí. Pode mnou byl propustek a jáma 1,5 metru hluboká. Asi bych ji tam nechal a šel do vesnice pro traktor. Nebo pro pár Pepíků do hospody.
To mě přivedlo na myšlenku, naučit se mašinu zvedat. Naštěstí mám dakara, takže to není taková hrůza. Třikrát jsem ji na trávníku položil, třikrát zvedl a nazdar. Přesto však od 60 kilového fichtla je to krok kupředu.
Jak tedy správně odložit gs? Hlavně tam, kde se najde někdo k ruce.
Mimochodem, kdybyste nevěděli, ve Znojmě na hlavní třídě na Vídeň, u Kauflandu, je zmrzlinář. Jezdím si pro ni do vaničky od LnB. Tak je dobrá.