Alda napsal:
Vyzkousej to at mame pokusnyho zajice a informuj
obavam se, ze sedesatikilovy Mosquito netrpi na motorce stejne jako vetsina metrakovych (a vic GScvaliku
Takze bych ho bral s rezervou...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tohle na GéeSo? Podívej se na čem to potřebují. Na lehnách, nebo na tvrdých sedlech na KTM. Ale dávat to na "křesílko" co má dvanáctka si myslím, že je úplně zbytečné...
Me treba z GSa zadek boli,pravda je to az po cca 500km a vic,ale nekdy je to potreba a tohle by se mozna hodilo,ale zas bych asi nedosah poradne nohama na zem
Jinak pri dalnicnich prejezdech me na supersportu zadek bolel min.
Aktualne 1250 GSA HP
Airhawk známe tak asi 8-9 let. Je to naprosto běžná věc mezi lidma, co jezdí na cruiserech. Sedlo na cruiseru je obvykle krásný ale nedá se na tom vydržet delší cesta a airhawk je jedna z možností. Populární americký sedlář Russell ty balonky rovnou dává do svých sedel jako první vrstvu pod kůži. Lidi co jeli ironbutt na to nedají dopustit (to je projet tuším během 48 hodin cestu ze západního na východní pobřeží USA a zpátky). Zapomněl jsem dodat že typický motorkář s cruiserem má tak 120kg minimálně, jezdí v džínách nebo v kůži a amíci mají spíš 150kg ale jezdí se od rána do večera a pořád se sedí..
Na GS mi to přijde asi tak jako dát si tam opěrku a třásně na hefty. Nééé
Ale teď něco fakt osvědčeného - třeba na srazu v GaPa si všimněte lidí, co používají kus ovčí kůže. Prý to je skvělá věc a mezi takovými dálkovými cestovateli na starých motorkách je to docela běžná věc. Nejsem takový cestovatel, abych to někdy potřeboval a ti lidi nikdy nejezdí offroad pokud vyloženě nemusí ale.... jestli někdo chce jít tohle cestou, tady je něco pro inspiraci:
Jo můj kamarád má na Varaderu tu ovčí kůži a moc si to libuje, ale jak zaprší tak je to v háji
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
xavier napsal:
Me treba z GSa zadek boli,pravda je to az po cca 500km a vic,ale nekdy je to potreba a tohle by se mozna hodilo,ale zas bych asi nedosah poradne nohama na zem
Jinak pri dalnicnich prejezdech me na supersportu zadek bolel min.
Jsem na tom uplne stejne. Na supersportech me zadek nebolel nikdy, jen ty zlomeny kolena. Na km nezalezelo, proste pohoda. Na Varaderu me bolely zada, na GS prdel.
Alda: věř mi že to je jen a jen tvarem toho tvého sedla. Záda bývají dost často poměrem vzdáleností a úhlů řídítek proti sedlu, u GS si na to lidi stěžují taky (na 1200 víc než 1150) ale sedlo je zásadní..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Verim tomu - prave i proto, ze u Varana byla situace uplne jina pri stejnym posezu, stejnym rozpolozeni nohou, rukou...
Ale jaky najit reseni netusim, ten ranec za gelovy sedlo se mi vyplaznout nechce..
Jojo o té ovčí kůži jsem slyšel a prý je to paráda. Já jsem teda do sedla zainvestoval. Žena si libuje a já .....po 500km nevěděl jak si sednout. Pak jsem dostal nabídku dělat prodejce Devold a tak jsem pár věcí objednal. A ejhle .... najednou pohoda. Takže je to i o tom v čem člověk jezdí.
Alda: gel je dneska překonaný, nejlepší jsou inteligentní pěny ale i ty jsou docela drahý a nedělá s tím každá firma. Na nové tvarování stačí i běžná studená pěna. Podle mě je každý sedlo lepší než to sériový, i kdybys to nechal vyřezat z barevnýho kuličkovýho molitanu u nějakého čalouníka.
Na jaře se stav, půjčím ti na odpoledne naše sedátko (některé vybereme), půjdeš se projet a uvidíš jestli to je lepší nebo ne
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jo, jo když jsem měl Biga tak po prvním dlouhém výletu jsem měl zadek rozsekaný jako řešeto,měl jsem slipy ,podvlíkačky a kalhoty.Po 500km zadek jako orangutan prostě jako bych dostal uhelkou snad 100ran . Tak jasem udělal opatření místo slipů kvalitní boxerky a očí kůži na sedlo.Změna byla taková ,že jsem dokázal skousnout téměř 1000km na jeden zátah, ta ovčí kůže je super hlavně ve velkých vedrech prostě je to přírodní materiál a opravdu se nezapaříš. Od podzimu mam 11gs a připadám si jako v komfortním křesílku na rozdíl od Biga ( přesto Big pro mě byla srdeční záležitost) ovšem že ovečku používám dál.
si děláte srandu, ale měl jsem upravenou R1(na okruh) a když jsem chtěl jet dál, tak jsem tu vložku taky zkusil. Když si na to vzpomenu jak ta pr.. po 300km bolela tak už nikdy více