kluci kdo má zkušenosti s garmin mapami do Tunisu a Maroka?
Přemýšlím (opět) o malém výletu do Tunisu nebo do Maroka. Pokud máte někdo zkušenost s oběma státy, rád si znovu poslechnu vaše srovnání...... ano četl jsem, prošel vaše názory a většinou píšete, že Tunis je trochu jiný v obtížnosti off-roadu. Tento rozdíl jsem již pochopil, mně zajímá spíš, jaké byly pocity cestovatele, která země byla zajímavější, pestřejší, Pokud najdeš i v Tunisu to samé co v Maroku (kromě Atlasu), asi není důvod jezdit do Maroka, protože Tunis je podstatně blíže (zvlášť pro mne). Ale něco asi má Maroko navíc, .... co?
Jaké jste používali mapy?
Garmin compatible originalní myslím nejsou, zatím přemýšlím o těchto pokusech, mýte jiný nápad? http://gps.4x4tra... http://www.island...o/gps.html
Díky Doc
Upravil Doc dne 06.12.2008 09:46
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
odpovezeno
Nevím proč to řešíte neveřejně, obě mapy jsou free a jsou naprosto v pohodě. Marocká má podle mě aktuálnější offroad cesty ale podle té tuniské se jezdit dalo. Nebyli jsme nikde daleko, jen okolí Douz, El Sabria a na západ na hranici a na východ do kopců kde se natáčel Tobruk poblíž Matmaty.
Nevím jak vypadá sever ale podle mě to srovnatelné není - Tunis je jen a jen o ježdění v písku. Když chceš jet blbnout do dun, je to jasná volba. Všechno mi tam přijde že je udělaný na turistické zájezdy především německých autobusů - v hotelu nachystají hostinu, večer přijde autobus německých důchodců, ráno odjedou někde ke kafé v poušti nebo kouknout na pár koz a antilop v ohradě a jedou na další místo. Poměrně dost policajtů (i tajnejch), hodně oblastí zavřených. Maroko je absolutně něco jiného - jiný terén, jiný způsob ježdění, hory a obecně víc kopců. Co kraj, to naprosto odlišná krajina - oblasti u atlantiku radikálně jiné než na jihozápadě a jiné než na jihu a úplně jiné v malém atlasu a jiná krajina třeba v Rifu. Prostě za pár dnů uvidíš hodně rozdílné oblasti, takže to není nuda. Pokud tam ale jedeš kvůli blbnutí v poušti - tunis je lepší volba. POkud jedeš cestovatelsky, jednoznačně Maroko!
Když tak body z maroka i trasy mám a najdu i nějaké body z Tunisu kde jsme jezdili ale to bylo jen a jen o focení, natáčení a zkoušení ježdění v písku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Nevím proč to řešíte neveřejně, obě mapy jsou free a jsou naprosto v pohodě. Marocká má podle mě aktuálnější offroad cesty ale podle té tuniské se jezdit dalo. Nebyli jsme nikde daleko, jen okolí Douz, El Sabria a na západ na hranici a na východ do kopců kde se natáčel Tobruk poblíž Matmaty.
Nevím jak vypadá sever ale podle mě to srovnatelné není - Tunis je jen a jen o ježdění v písku. Když chceš jet blbnout do dun, je to jasná volba. Všechno mi tam přijde že je udělaný na turistické zájezdy především německých autobusů - v hotelu nachystají hostinu, večer přijde autobus německých důchodců, ráno odjedou někde ke kafé v poušti nebo kouknout na pár koz a antilop v ohradě a jedou na další místo. Poměrně dost policajtů (i tajnejch), hodně oblastí zavřených. Maroko je absolutně něco jiného - jiný terén, jiný způsob ježdění, hory a obecně víc kopců. Co kraj, to naprosto odlišná krajina - oblasti u atlantiku radikálně jiné než na jihozápadě a jiné než na jihu a úplně jiné v malém atlasu a jiná krajina třeba v Rifu. Prostě za pár dnů uvidíš hodně rozdílné oblasti, takže to není nuda. Pokud tam ale jedeš kvůli blbnutí v poušti - tunis je lepší volba. POkud jedeš cestovatelsky, jednoznačně Maroko!
Když tak body z maroka i trasy mám a najdu i nějaké body z Tunisu kde jsme jezdili ale to bylo jen a jen o focení, natáčení a zkoušení ježdění v písku.
Cau Tome,
mohl bych te prosimte taky poprosit a ty body a trasy v Maroku
Jedu tam koncem dubna z Irska a zacinam jiz planovat trasu a jeste dotaz,
v kterem shopu v Praze se da koupit dobra mapa? Zatim dik M.
TomasTT napsal:
Pokud tam ale jedeš kvůli blbnutí v poušti - tunis je lepší volba. POkud jedeš cestovatelsky, jednoznačně Maroko!
jednoznačně cestovatelsky....
záleží ještě na zbytku party a volném času, ale jak vidím, já budu tlačit spíš na to Maroko
způsob dopravy mám naopak mnohem jednodušší do Tunisu.
Do Maroka zatim přemýšlím buď
1- po asfaltu z Ancony do Algeriras,
2- po asfaltu z Ancony do Sete (mezi Marseille a Barcou) a trajektem do Tangeru
3 - vylodit se jižně, tedy Bari nebo Brindisi, odtud 450km přetransverzovat Itálii na západní pobřeží a z Civitanecchia trajektem do Barcy a odtamtud po sinici dolů
Momentálně není jasné, zda volba č.2 je k dispozici celoročně, spíš to vypadá jenom na letní sezónní trajekt
mampy mám již od včera nainstalované v mapsource, zdají se mi přijatelné a navíc se všude mluví hlavně o těchto dvou mapách, spíš jsem si myslel, zda mi neuniká jiné a lepší řešení............ mně osobně podle prvního "voka" mo připadají dostatečné
TomasTT napsal:
Nevím proč to řešíte neveřejně, obě mapy jsou free a jsou naprosto v pohodě. ...
"Neveřejně" jsem to řešil, protože jsem zatím nenašel způsob, jak připojit k diskuznímu příspěvku soubor. Obrázek umím. "Zip" file bohužel ne. To umím jen mailem.
Tomáši, přivedl jsi mě tím ale na myšlenku si udělat vlastní web a na něj kromě zmíněných map (celkem jich mám pro Maroko a Tunisko asi pět) dát i veškeré projeté trasy a POIs atd... Určitě se to bude někomu hodit.
Upravil Paji dne 07.12.2008 03:44
TomasTT napsal:
Nevím proč to řešíte neveřejně, obě mapy jsou free a jsou naprosto v pohodě. ...
"Neveřejně" jsem to řešil, protože jsem zatím nenašel způsob, jak připojit k diskuznímu příspěvku soubor. Obrázek umím. "Zip" file bohužel ne. To umím jen mailem.
Tomáši, přivedl jsi mě tím ale na myšlenku si udělat vlastní web a na něj kromě zmíněných map (celkem jich mám pro Maroko a Tunisko asi pět) dát i veškeré projeté trasy a POIs atd... Určitě se to bude někomu hodit.
Paji, Zip lze připojit k příspěvku stejně jako když se připojuje obrázek, ale ne když se vkládá odkaz na obrázek co je na webu. Jen Častých dotazů (http://www.bmwgs....p?cat_id=2) vyberu:
Pokud chcete připojit přílohu do stávajícího příspěvku, je nutné zvolit volbu "Odpovědět". Standardně je na konci příspěvku zobrazeno okno pro rychlou odpověď, které neumožňuje přílohu připojit. Toto tedy řeší až rozšířená stránka.
Záleží samozřejmě i na velikosti. Pokud se ti to nepovede, pošli mi soubory na inf@bmwgs.cz a já je zde vložím.
TomasTT napsal:
Nevím jak vypadá sever ale podle mě to srovnatelné není - Tunis je jen a jen o ježdění v písku. Když chceš jet blbnout do dun, je to jasná volba. Všechno mi tam přijde že je udělaný na turistické zájezdy především německých autobusů - v hotelu nachystají hostinu, večer přijde autobus německých důchodců, ráno odjedou někde ke kafé v poušti nebo kouknout na pár koz a antilop v ohradě a jedou na další místo.
Ahoj. Je jasný, že když budeš jezdit po turisticky profláknutejch místech a ještě k tomu v sezóně, tak je to jasný. To se ti ale stane i v jiných zemích. Když do Tuniska, tak z vlastní zkušenosti doporučuju začít na severu od Tabarky a v dostatečné vzdálenosti od Alžírské hranice pokračovat směrem na jih až do Tamerzi. Tam si naplánovat tak dva dny tábor a pojezdit okolní pohoří včetně oáz a hodně dobrej je průsmyk po betonce tzv. Romel pas. Na tuto oblast doporučuji místního průvodce, kterej zná místní pohoří. Je to prakticky těsně u Alžíru, musíš se hlásit na policii a on přesně ví, kam se smí a kam je to problém. Opravdu to stojí za to. Pak se teprve začít stahovat více do střední až jižní oblasti Tunisu přes ChottElJedit (solné pláně), přes které se právě dostaneš do oblastí věčného a všudypřítomného písku, oblast Douz a KsarGhilane. Přiložím pár fotek, kde je jasně vidět, že jen a jen o písku to v Tunisu není.
Jarda-vopic přiložený následující obrázek:
[69.65Kb]
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
[95.42Kb]
[65.35Kb]
[89.64Kb]
[82.5Kb]
[60.65Kb]
[102.93Kb]
[83.16Kb]
[124.91Kb]