48 km už není málo...záleží, jestli po dálnici nebo mimo, každopádně 250ccm je ideál...125ccm má limit okolo 100km/hod, přeci jen už to chce být u maxima 130 km/hod, což 250ccm v pohodě dá...
Ale pokud člověk není náročný, i ta 125ccm to zvládne, jen o něco pomaleji.
Já budu na jaro měnit svou 250ccm za 400ccm...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
...vypadá to jako stará motorka, chová se to jako stará motorky, (ne)jede to jako stará motorka, je to stará motorka......teď jsem o víkendu zkoušel Enfielda, chovalo se to stejně...
Takhle bych dojíždět nechtěl, ale proti gustu
Vybrat dobře vhodný skůtr je celkem složitá věc. Radím najít nějakého kamaráda v okolí, co má dost zkušeností s různými objemy, typy a značkami. Já bych při dojíždění jak píšeš na výkonu i objemu nešetřil, on je totiž velký rozdíl jet 100 na skůtru s maximálkou 110 a 160, jízdní vlastnosti, ochrana jezdce, všechno může být na jiném skůtru úplně jinak.
Při dojíždění 48km bych šel určitě do většího objemu. Za prvé tě nebude štvát, že to nejede a za druhý jsou to už přece jenom větší stroje kam se dobře schováš při horším počasí. 250 bych bral jako minimum. Já bych koukal na Hondu SH300i popřípadě Forza 300. No a kdyby si chtěl už opravdu něco velkýho Honda Integra nebo Yamaha T Max jsou jistoty. Já měl půjčenou i 650 od BMW a je to pecka a prd to žere, ale ta pořizovačka je šílená.
Ja mam hondu Wave 110 a tu bych nedoporucil na mezimesto. Jede sice kilo, ale ideal je 65-75. Do mesta genialni. Spotreba max 2,3l pri zdimani z krizovatek. Ja to mam to prace jwn 3km, takze ideal. Ale jak pisou kluci mezimesto 250 alespon. Spotreba bude podobna jak u 125.
Splněný sen moje 1100GS
Ja nejakej cas jezdil do prace na Aprilce 125, po case jsem koupil starsiho Burgmana 400 za 30 tycek a maximalni spokojenost. Spotreba 3,3...u te 125 byla 3 litry! Jede to 140, muzu v klidu predjizdet busy a kamiony. Ochrana pred povetrnostnimi vlivy luxusni a mam tam dokonce rucni brzdu!:-D
, no moznosti je nekolik, podletoho kolik chce clovek utratit.
ja jsem si na jezdeni do prace poridil hondu SH300i, 27 kobyl, 172kg. a na dalnici to ve 145kmh leze porad do omezovace, abych nemusel na tech 7 km co mam, startovat motorku. spolehlivost A+++je to honda , ne, spotreba(kdyz to drzis porad fullgas, jako myslim furt) 4,0l A, ochrana xyz-, asi jako kazda motorka a skutr...
jeste jsem uvazoval o piaggio beverly 350 ale to polozis jeste tak dvojku na stul vic, jako v €.
Joke
marda napsal:
Zůžil bych výběr na 125ky,a cena do 50 tis.
...tak s tímhle zadáním jsi tak trochu v řiti....
Každopádně naši mladí mají Yamahu Majesty 125, je to větší skůtr, pohodlí na delší cestu poměrně slušné...je to Opavě, což bys neměl daleko na vyzkoušení a asi bude brzo na prodej...až opravím svého X-Maxe, pravděpodobně budou za něj měnit...
...150ccm je hloupý obsah, o tolik víc než 125ccm to nejede a nemůže na tom jezdit nemotorkář...
Jinak PCX je dokonalý moped, jeden mi stojí v garáži a žena na něj nedá dopustit...a vyměnit jej za mého X-Maxe by prý vůbec nechtěla, přeci jen PCX se ovládá jako kolo a jezdí to na výpary...
Za měsíc projezdí cestou do práce méně, než stojí legitka na MHD
Uz jsme to tu nekde resili, ale hodne zalezi na rozpoctu. Ja bych taky bral aspon 250ccm, kde se da udrzovat 100-120 bez vetsich problemu, ale jezdim skoro furt na PCX 150 do prace, streka 30km tam 30km zpet a bez vetsich problemu zvladam vsechno. Kopec nekopec furt jezdim predpisovych 90km/h. Dalnici tu nemame. Jezdi za min spotrebu a poskladam se na ni uplne vpohode. Jediny co je u mensiho obsahu limitujici, je situace predjizdeni. Do 70km/h, jsem schopny predjet cokoliv. Ale nad 80km/h uz to chce poradne promyslet.
A jedna takova usmevna. V lete jsme jeli s moji drahou motorkarskou polovickou na scooteru na Slovensko ve dvojku ( 500km ). Po skromnu sbaleni do jednoho kufriku a pod sedlo, spotreba 2.4l a hlavni problem nebyl v cestovni rychlosti ( nikdo nas vzhledem k provozu skoro nepredjel ), ale v tom, ze z BMW mame ty prdele asi nejaky zhyckany Malem nam upadly
Upravil milanosor dne 08.10.2015 09:03
I pád na hubu je pohyb kupředu
...já když X-Maxe pořídil, tak hned po zajetí jsme vyrazili také ve dvou na výlet na Šumavu...dalo se to v pohodě, tempo bylo kochací, ale znovu bych to nemusel
Pokud 125 tak bych koukl po Honde Innova. Sice tak nechrani nohy, ale moznost razeni je skvela a zaroven neotravuje spojkovani. Spotreba je super a hlavne proti tem skutrum 150+ kg ma jen 100kg, coz pri tom objemu poznas.
Je to nesmrtelny a vlezes se do 40tkc, jen je spokojeni majitele moc neprodavaji, proto jsem koupil Wave, ale tech 10% dole na vykonu je pro mezimesto nevhodne.
Mam Wave od jara a zatim jsem nevynechal jedinou cestu do prace. Nekdy lituju, ze to mam jen 3km:-)) a proti bachratym skutrum se s tim propletes mezi autama genialne.
Splněný sen moje 1100GS
...má-li to být přibližovadlo do "každého počasí" je třeba, aby to chránilo...což třeba PCX i s dekou na kolena dělá velmi dobře...to naše má navíc třeba i vyhřívání rukojetí
...jen teď bude třeba přezout na zimní gumy...