Postupem času jsem tady prestal chodit, i prispivat, jelikoz jsem si udelal obrazek o zdejsich lidech a prestalo me to bavit.
Nicmene ti, kterym jsem chtel dat vedet, o mě vedeli.
Uspesne jsem dokoncil svou zivotni cestu a dojel po vice nez pul roce do Vancouveru.
Urazil jsem 52 500km .. z toho cca 25tis ve dvou a zbytek sam.
Motorka me nenechala nikde stat. vzdy jsem mohl pokracovat. Byly samozrejme problemy - male problemy. Ale na to, co motorka jela, kde vsude byla a kolik najela je to nula nula nic dlouho nic PRD !! Je to nezmar a moc ji vdecim!
Hlavne taky vdecim Milanovi - Servisakovi, ktery mi ji pred cestou pripravil - Milane jsi BOREC !!
A taky dekuji Tondovi, ktery mi byl vzdy napomocen, kdyz napr Milan byl v Maroku na motorce a ja ho otravoval s necim dulezitym.. a taky Tomasovi z TT ktery mi byl taky vice nez napomocny a pomohl mi s nejednim problemem !
Dekuji kluci !
Kdyby vas zajimalo vice info tak jsem hned po ceste sepsal na nas FB lifetrip.cz tohle :
Tak a je to tady.. jsem v cíli!!!
Vancouver !!!!
52 500km a 194 dní!
Když jsem dojel, sedl jsem si na patník, dal si doutník a jen koukal kolem sebe.. normálně jsem se i třepal. Byl to zvláštní pocit.. najednou jsem si uvědomil odkud jsem až dojel...a vůbec něco takového plánovat a opravdu zrealizovat. Když byl tenhle výlet na začátku tak se to zdálo celkem nereálné..dostat motorku za oceán, vyřídit veškeré formality, vše nakoupit, obstarat..no bylo toho moc. Vůbec jen to se odhodlat a všeho nechat bylo nejtěžší! A najednou to mám za sebou.. Jsem moc rád že jsem se takhle rozhodl.
Tahle cesta mi dala hrozně moc.. osamostatnil jsem se, trošku uzkromnil, naučil jsem se nedělat rozdíly mezi lidmi a brát je takové, jací jsou...zjistil jsem, že svět není tak špatný, jak ho známe z televize a novin.. člověk si jen musí udělat ten obrázek sám! A asi ta nejdůležitější věc, kterou mi to dalo.. teď už vím, že když něco moc chcete a jdete si za tím tak to dokážete!
Pár čísel:
- 52 500km
- 194 dní
- 15 státu
- 0 defektů ( Mitas e07 )
- 4 výměny oleje
- 3 sady pneu
- 3 vzduchové filtry
- spáleno cca 3200l benzínu
Fakta z jiného soudku...:
- ztratil jsem řidičák, občanku, dvoje sluneční brýle, sandále, žabky, rukavice, gopro stativ, několik peněz, ponožky..
- viděl jsem jeden z divů světa
- řídil jsem ve výšce 5040mnm
- cca 20x jsem zvedal motorku
- přejel jsem rovník
- vařil jsem američanům bramboráky
- zabil jsem několik ptáků
- byl jsem donucen tancovat s bolivijskou prostitutkou
- kouřil jsem trávu s bezdomovcem
- poznal jsem Guatemalce, který používal slovo **** v angličtině
- oslavil jsem narozeniny v New Yorku
- jedl jsem morče
- viděl jsem medvědy, tuleně, plameňáky, bizony, papoušky..
- v kostele jsem prosil o nocleh
- dal úplatek argentinským policistům
- byl jsem v mexickém vězení
- surfoval jsem v Nikaragui
- s otravou žaludku jsem 5h ležel na zemi salvadorské celnice
- zhubl jsem 7kg
- dostal jsem coca colu od bolivijskych vojáků
- letěl jsem letadlem, jel jsem lodí, vlakem, v kufru auta, metrem, tramvají..
- zahrál jsem si automaty v Las Vegas
- pokousal mě pes
- kempoval jsem v území medvědů grizzly
- nejvíce za den jsem ujel 900km
- potápěl jsem se v karibském moři se svou přítelkyní
- tahal jsem na laně Fina, který u silnice zadřel motorku
- napadla mě ovce
- projel jsem se tramvají v San Franciscu
- měl jsem dvě střevní chřipky
- viděl jsem supy žrát koně
- krmil jsem slepého psa
- projel jsem nejsušší místo světa
....a mnoho dalšího
Moc chci poděkovat rodině, kamarádům a všem lidem, kteří drželi palce..a hlavně taky přítelkyni, která je tak skvělá a chápe, co dělám a podporuje mě..a litá za mnou a taky lidem z těchto shopů : Big Husky, Bartus, Motozem.cz, Hudy, tlumiče Beran, Touratech CZ, kteří byli tak vstřícní že mi poskytli lepší ceny vybavení..taky Milanovi alias Servisák, který se mi postaral o servis..
A hlavně!! mé největší "neživé" lásce!! BMW GS 1150 adv ! Je ti strojovna, nikde mě nenechala!! Každý den jsem si na ní užíval, hladil ji po nádrži a obdivoval, co vše zvládne! Pouště, hory, déšť, sníh, zima, vedro... každý den jsem ji nakopl a jela!
Takže je to za mnou...
Lidi cestujte...je to ta nejlepší investice! Nic vás neobohatí více.. mám zážitků na další dva životy. Už nevím co víc bych napsal prostě jsem jen rád, že mi bylo umožněno něco tak jedinečného jako byla tahle cesta, nikdy jsem nelitoval... ač to bylo sebevíc těžké. Denně jsem si dělala zaoisky, takže třeba něco sepíšu.. nějaký cestopis. Doufám, že vás cesta bavila a taky samozřejmě děkuji za nějaké zprávy, komentáře atd, člověka to potěší! A kdo ví, třeba jsme někoho z vás inspirovali a už se začínáte balit na podobnou cestu.
Teď začíná nový život v Kanadě.
Motorka samozřejmě zůstává, takže to tady řádně chci pro jezdit.
Honza.
ahoj,
většina jistě ví - celý rok jsme plánovali náš životní výlet, životní rozhodnutí..
za dva měsíce odlétáme, motorky jsou již v rukou společnosti, která je nám tam doveze..
ve zkratce :
celá Amerika, 45 000km, zhruba 7 měsíců, 2 motorky, 2 kamarádi...
Místa jako :
Machu Pichu, Ushuaia, cesta smrti, Titicaca, Atacama, Manaus, Kolumbie, Karibik, Mexiko, L.A. , N.Y. , Kanada
Můžete nás sledovat na FB - je to nejjednodušší a nejrychlejší způsob jak dát vědět, že žijeme..
na webu se pracuje, taky bude
Nechceme si to nechat pro sebe, proč taky.. nás ovlivnilo a pomohlo spoustu lidí, chceme ukázat, že to prostě jde...
defko! zavidim... a dejte pozor na stredni ameriku.. abys vytetovanej napis Mara Salvatrucha nebylo to posledni, co uvidis
jo a pozdravuj Rockies.
Upravil hicks dne 09.11.2015 15:15
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přeju Vám kilometry bez potíží a ať si to patřičně užijete!
A koukej sem valit fotky, ať se můžem kochat i my bez xichtoknihy (bez F.B.).
Upravil Hrabe_X dne 09.11.2015 15:18
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Paráda, tak hodně štěstí přeju.....pořádně si to užijte a hlavně ve zdraví zpátky do rodného údolí. Určitě budu sledovat. A po návratu bude určitě nějaká přednáška ne.
kdo jinému, tak se z lesa ozývá...sám do ní padá
většina jistě ví - celý rok jsme plánovali náš životní výlet, životní rozhodnutí..
za dva měsíce odlétáme, motorky jsou již v rukou společnosti, která je nám tam doveze..
ve zkratce :
celá Amerika, 45 000km, zhruba 7 měsíců, 2 motorky, 2 kamarádi...
Hodně dobrý!!!
Na kolik předpokládáš,že to vyjde?...celá cesta i s přepravou sebe i motorky?
Sehnal jsi ty Poláky za těch 40tis na tu motorku v kontíku?...a je to cena tam i zpět?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
No tak to je ale parádní cesta!!! Ať vám to jede a jak už zaznělo..hlavně nás informovat jak to jde..
A na jakejch motorkách to jedete?
per aspera ad astra