Jistě se ozve dost lidí...
Takže asi na doplnění - psalo se o tom kdysi na motorkářích, určitě to vyhledáš. mě o tom povídal Petr Benke a mluvil tuším s někým, kdo to přímo organizuje ale jméno jsem už zapomněl. Dělali to na půjčených enfieldech. Dovoz a provoz vlastní motorky je mimo možnosti většiny lidí - hlavně kvůli úřadům, každopádně před pár lety se to povedlo větší partě z Německa (byl tam mimo jiný majitel Touratechu s přítelkyní a fotograf Michael Martin). Video (resp. DVD) je docela zajímavý ale zajímavější jsou ty zkušenosti co říkali o té akci - na autě co jim vezlo benzín byli doslova všichni tajný policajti a jejich rodiny, sledovali je na každém kroku. Jízda moc zajímavá, krajina úžasná. Někde mám ještě i kalendář s fotkama, je to fakt jiná liga - už jen proto že se jelo prakticky pořád v obrovských výškách. Část o Tibetu je i v jednom videu Michaela Martina z trilogie Všechny pouště světa. Je to hodně podobný ale pochopitelně jen takový úryvek z té jeho cesty. Pokud vím, tak hlavní účel bylo focení motorek a oblečení pro BMW a jsem 100% přesvědčený že jim s organizací pomohli. Byli cestou i v Nepálu ale tam nesměli natáčet a jeli z Číny, což je dneska něco nepředstavitelného.
Jet na půjčené mi připadá podobné jako organizované zájezdy co dělá BMW (a další) - určitě to není špatný ale nějak mi to nesedí...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nahodou me se zda lepsi jet na pujuceny,nez nejet vubec samo na vlastni je to nejlepsi,ale ty vzdaleny destinace jsou uz darda a kolikrat celou cestu lze poridit jen za cenu dopravy s motorkou tam.
Ahoj Svato.
Ten chlapik z CK Rajbas se jmenuje Odehnal, rika se mu Ode. Pred trema rokama s nim nase parta absolvovala na Enfieldech Himalaje, vznikl z toho slavny film Himalayo Enfieldmo. Da se poridt na nasich strankach www.roadodendron.coz. :-) Ode je zkusenej cestovatel, na prelomu dubna a kvetna s nim delame Iran. Tibet planuje uz dlouho a lakal nas, abysme jeli s nim a udelali dalsi film, ale me vic laka Pakistan. Tak at ti to dobre dopadne. PS: enfieldy jsou mrdky, kazdou chvili se neco posere. Ale Ode s sebou vozi Anela, indickyho servisaka, co z plechovky od koly udela novou masinu. frantisek
Svato stav se, rad te uvidim. Od 25.4. do 11.5. jsem v Iranu, jinak porad na svem miste.
Tibet bude urcite krasnej. To za vama pojede dzip? Kluci si vsechno vezli, ale jeli na 500 Enfieldech. na kozu dvoustovku se ti toho moc nevejde. Zenu nechas doma, nebo ji vezmes na tandem?
No pekne sis to zaridil, vyrazis do sveta a zena bude makat.:-) Ja beru pritelkyni s sebou, na tandemu teda. Dali jsme tak i Albanii a bylo to v pohode. Rek ti ten organizator neco k tomu o cem psal Tomas? Totiz ze budete mit celou cestu za prdeli cinsky vojaky? To by me asi trochu stvalo. Jinak to urcite bude nadherny svezeni.
Františku, kdybys potřeboval nějaké doplňkové informace o Iránu, dej vědět, byli jsme tam na jaře...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
TomasTT napsal:
brtnik: v tomhle případě to je jasný ale když člověk vidí zájezdy v Tunisu nebo v Maroku, tak fakt ty organizovaný akce nějak nemusím...
rusak: Rajbas. Honza Rajbas. To je to jméno...
Já taky organizované zájezdy nemusím (teda vůbec nemůžu) ale viděl jsem jejich video z Indie a dost se mě to líbilo,není to akce jako když BMW pořádá zájezdy a za tebou jede servisní jeep...Když už bych to jel,tak taky radši na svojí motorce,ale uznej sám,že není v silách většiny lidí takovou akci uspořádat...A podle toho videa to s těma enfieldama byla docela prdel
Ty enfieldy jsou pochopitelně něco jiného ale určitě to nepůjde bez servisního auta už kvůli jejich spolehlivosti..
Pochopitelně že asi není v možnostech většiny lidí dokázat dostat svojí motorku právě tam a pokud existuje možnost jet s cestovkou, tak proč ne..
Ono je to podobný jako se vším ostatním - jsou lidi, kteří si zorganizují cestu někam na Reunion, tam si sami zařídí půjčení lodi a vybavení a jedou se na pár týdnů potápět jen v malé partě. A jsou lidi, kteří prostě zaplatí zájezd, většinu vybavení si půjčí a užívají si to s podstatně menším rizikem že něco nevyjde a bez nutnosti něco organizovat atd. Každému vyhovuje něco jiného.
Pokud prostě chceš jet do Tibetu na motorce, je to pravděpodobně nejsnadnější metoda a dost možná jediná možná.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jezdí s nima indický mechanik,taky na enfieldu a je to fakt kouzelník(vyrobit na koleně prasklé ventilové sedlo,no problem)
No a jed na motorce od Indie je náročné jak časově,tak finačně plus víza atd...takže ta cestovka je celkem rozumná alternativa...(i když by mě fakt mrzelo že Africa stojí doma)a pokud jde o to dostat se z vlastním vozidlem do číny,tak to je prakticky nemožné..(ale pokud si uděláš čínský řidičák,tak by to jít mělo)
Zdravím.
Zkusím vložit pár obrázků z cesty mezi Nepálem , Base Campem a Lhasou. Je to z května 2007. V té době Číňani budovali lepší cestu a snad má být i lepší cesta k B.C.
Hodně se tam využívá práva silnějšího na cestě.
Na tuhle cestujsem se taky přihlásil a těším se jak malej Jarda ( Jardo promiň , já vim že už jsi velkej)
Snad ty fotky vyjdou , abych nebyl za trapáka.
Pavel GS vyletnik přiložený následující obrázek:
[36.92Kb]
Upravil Pavel GS vyletnik dne 14.12.2008 21:35
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz