Zdravim shanim kufry na GS12 r.v.05 a chci se zeptat na vas nazor...Jestli je lepsi origo vario nebo celohlinik treba Givi outback atd..vim ze cena je rozdilna. Zajima me nazor a zkusenosti. Nebo to treba kombinovat??
Dikes
Záleží na víc věcech. Pokud na ceně, tak varia, držáky bočních pravděpodobně máš na motorce, případně seženeš za pár stokorun. Při pádu toho moc nevydrží, při otevření ti z nich vypadnou věci a lezou ven při zavírání. Hliníky stojí víc, navíc potřebuješ nosič, který něco stojí, někomu se nelíbí, ale při pádu vydrží rozhodně víc, plní se horem, můžeš na ně navázat další zavazadlo (spacák, stan, rolku..) Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Jak uvedl PeDr je to věc názoru. Dokud jsem jezdil sám a pouze silnici, tak varia OK. Ve dvou už to bylo na pikaču a do hliníků se toho vejde mnohem víc a hlavně je nemusíš nikde cestou sundávat, když do nich lezeš, protože mají horní plnění. Záleží za kolik je seženeš, ale když si vezmu, že nový hliníkáče pořídíš kolem 15 a varia kolem 11, tak za mě jasně vedou plecháče.
Samozřejmě hraje roli i cena náhradních dílů. Koukni se třeba co stojí náhradní plastový roh na originál hliníkáč (jestli se nepletu, bylo to kolem 30 éček)
Já když jsem to řešil jsem nevěřil tomu uchycení Vario kufrů a ani se mi nechtělo mít kufr otevíraný do strany. Proto a kvůli ceně jsem šel cestou hliníkových neoriginálních.
Za mě hliníky. osobně mám GIVI outback komplet a super. Před tím jsem měl Varia, a ty prostě vyžadovaly vnitřní tašky, ale ty si nakonec hodi do všech kufrů. Výběrů hliníků mš mrak, husky,marselus atd. a budou asi i větší. topcase vario je fakt cvrček. osobně na GIVI obdivuju ten 58l topcase na 2 helmy.
Já mám třeba tašky do origo Varia. Nemusím mít strach o věci ,když otevřu boční kufr.
------------------------------------------------------------------------------------
CHOVEJ SE KE SVÉ MOTORCE TAK, JAK CHCEŠ ABY SE TVÁ HOLKA CHOVALA K TOBĚ
Pavelik_cz
Ty mas ten 58l topcase??ten se mi strasne libi. Ale rikam si jestli neni moc sirokej??jak si ho poridil??a ten zbytek??
Chci pockat na brezen na vystavu jestli nebude nejaka akcni cena??
Weenca napsal:
Pavelik_cz
Ty mas ten 58l topcase??ten se mi strasne libi. Ale rikam si jestli neni moc sirokej??jak si ho poridil??a ten zbytek??
Chci pockat na brezen na vystavu jestli nebude nejaka akcni cena??
Jojo a jeto bomba,vetší je, ale na cesty nedocenitelný. Zkušenost s GIVI je taková, že za poslední rok zdražili o cca 4 tis. komplet. tak sem ho rači loni už koupil a nečekal. A hlavně na dodání můžeš čekat i měsíc, speciálně na držáky bočních.
Pripojim se k diskuzi, jen mozna s jinym dotazem, ale asi praktickym:
Jak kluci udrzujete hlinikove kufry bmw? Jsou dost "surove" a nic mi na to nezabira.
A kdyz na to vezmu napr. hrubsi pastu-tak to lestim skoro do chromoveho stavu a to neni hezke.
Jackob napsal:
Pripojim se k diskuzi, jen mozna s jinym dotazem, ale asi praktickym:
Jak kluci udrzujete hlinikove kufry bmw? Jsou dost "surove" a nic mi na to nezabira.
A kdyz na to vezmu napr. hrubsi pastu-tak to lestim skoro do chromoveho stavu a to neni hezke.
Mam z te udrzby docela hlavu v pejru...
Polepuji je samolepkou a údržba je super.
PavelDR přiložený následující obrázek:
Weenca napsal:
No to vypadá dobře..A nejsi vzadu širší než přes řidítka??Toho se trochu bojím...
Jestli chceš užší kufry, pak třeba od BigHusky střední velikost. Mám je na své 12 a šířku řidítek nepřesahují. Na druhou stranu to bude proti originálním rozdíl pár centimetrů na jednom kufru.