Uz vam prisla slozenka na tento rok na povinne ruceni. Me to u Ceske pojištovny zdrazili o vic jak 4 kila. Podotykam ze nikdy jsem nemel zadnau nehodu a a mam co vim nejvyssi mozny bonus. Pěkně me to takhle po ránu zvedlo ze zidle. Jeste tam pisou nejake keci o novym občanskym zakoniku a prispevku do nejakyho Fondu zábrany škod ze kteryho se hradi technika hasičů apod. Sakra co je mi potom, v zivote jsem neboural tak nevim proc mam platit kazdej rok vic a vic. Predloni jsem platil 1209,-
Loni 1366,-
Letos chteji 1770,-
Na to kolikrat s zarok na ty motorce svezi me to prijde jako pekna zlodejna.
Mate s ostatnima pojištovnama nebo s Českou podobne zkusenosti?
Platím 1500,-rok a nemám žádné bonusy na motorku. S Českou mám svoje špatné zkušenosti co se týče pojistky na auto a u nich si už nepojistím nic. Nešlo o plnění ,ale o ukončení pojistky. Nakonec sem byl nucenej dát značky do depositu zrušit hav +pov a druhý den značky vyzvednout.
Koukni na epojištění.cz (schválně to píšu takhle) a uvidíš,co dokážou vydyndat z pojišťoven. Mám přes ně pojištěný všechno a spokojenost. Když mi přijde složenka a zdá se mi to drahý,tak je znova kontaktuju a zase se přehodí pojistka do nejlevnější pojišťovny.
Fak to funguje...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Stejně jako servisák platím 1.260 Kč u Kooperativy (celoroční, ne sezónu). Nicméně tuto cenu jsem nenašel na netu, ale musel jsem za pojišťovákem. Paradoxně ne za kooperativcem, ale za chlapíkem, který sjednává pojistky pro víc pojišťoven.
Tož néjni důležité na čem kdo valí, ale esli do teho cíla dovalí ...
BIGR napsal:
Koukni na epojištění.cz (schválně to píšu takhle) a uvidíš,co dokážou vydyndat z pojišťoven. Mám přes ně pojištěný všechno a spokojenost. Když mi přijde složenka a zdá se mi to drahý,tak je znova kontaktuju a zase se přehodí pojistka do nejlevnější pojišťovny.
Fak to funguje...
Jo jo to jsem taky udelal a jsem na 1122kc zaklad.
Ono to není tak jednoduché s těma poplatkama hasičům a zábranou škod... Teď mě nekamenujte. JSem sice zaměstnanec pojišťovny, ale to navyšování je u všech pojišťoven úplně stejné. I ČPP to dělá, KOOP atd všichni v tom jsou stejně. Bohužel zavedením NOZ se několikanásobně zvedla cena lidského života. Tedy to dříve stálo např. 200 000 Kč teď stojí i 2 000 000 Kč. Dál bez ohledu na to, jestli bouráš nebo ne pojišťovna prostě vynakládá na základě stupidního zákona poplatky na výjezdy hasičům v řádu několika tisíc korun. Když si pak dáš jako podnikatel 1+1 dohromady musí ti vyjít, že někde pojišťovna ty peníze vzít musí. Každý si vzpomeňte na dobu kdy se za pojistku na auto platilo i 10 000 Kč. V jiných státech převyšuje cena povinného ručení i hodnotu vozidla. To akorát tady v ČR jsou ceny za pojištění tak nízko, že jsou pojišťovny nuceny každý rok zdražovat a nasírat tak tísíce svých klientů.
Nejvíc to bohužel pocítí ti kdo mají plný bonus a navýšení slevy za bonus už nepokryje to samotné navýšení sazby.
Znovu opakuji nekamenujte mě jen jsem chtěla vysvětlit proč nemá až takový vliv na to zda někdo bourá či nikoliv...
Kamenovat bych Tě asi trošku kamenoval, protože ne bohužel, ale bohudík se zvedla cena lidského života, protože to pro pozůstalé byla almužna, i když žádné prachy stejně lidský život nenahradí.
Pokud tedy jsem podnikatel a vezmu si 1+1, tak jak je potom možné, že u jedné pojišťovny mi to pojištění automaticky zvednou, ale u té samé pojišťovny mi dají cenu i nižší, když se k nim budu jako "nový" klient hlásit ? Už se mi několikrát stalo, že jsem, konkrétně to byla AXA a pojištění auta, dostal dopis o navýšení pojištění, o cca 300 Kč. Vypověděl jsem tu pojistku a sjednal si u stejné pojišťovny novou smlouvu a - světe div se, dostal jsem cenu dokonce ještě i o pár Kč levněji. Jak mi tedy teď vysvětlíš, jak takový podnikatel může přežívat, když 1+1 je stále 2 ?
Tak to jen tak, malý šutřík na Tebe ...
Upravil bikerhp dne 20.01.2016 12:18
Tož néjni důležité na čem kdo valí, ale esli do teho cíla dovalí ...
Nebudu se s vama dohadovat o slovickareni. Kdybys videl vysledky trhu a konkretne toho jak si vede Axa, NN a podobni pochopil bys ze jim jde pouze o to nabrat kmen ktery jim driv nebo pozdeji stejne odejde. Nebo je to nizky pojistny jen podrazi uz tak dost nalomeny nohy.
hugitka napsal:
Nebudu se s vama dohadovat o slovickareni. Kdybys videl vysledky trhu a konkretne toho jak si vede Axa, NN a podobni pochopil bys ze jim jde pouze o to nabrat kmen ktery jim driv nebo pozdeji stejne odejde. Nebo je to nizky pojistny jen podrazi uz tak dost nalomeny nohy.
Tim koncim svoje vyjadrovani na tema zdrazovani..
Ale Klárko, u nás nekamenujeme. U nás ženské škrtíme A odmítnout pokračovat v plané a bezduhcé komunikaci, to už je na pováženou
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
BIGR napsal:
Fak to funguje...
Přesně jak píše Bigr, s epojištění.cz dobrá zkušenost, vyzkoušejte, vyplatí se!!
Taky můžu epojištění doporučit. Už je využívám několik roků a maximální spokojenost. U auta jsem přes ně měnil pojistku po tři roky za sebou, po roce vždy pojišťovna zdražila a tak jsem přes ně přecházel jinam ( nyní na dvoulitra s limitem 140/140 mil. platím 2.362,- kč ) a na moto mi současná pojišťovna (Slavia) pojistné upravila tak, že dokonce zlevnila o 60,- kč ( nyní 1.292,- kč na osmistovku ).
A je to strašně jednoduché. Na jejich stránkách zadám své údaje, oni mi pak nabídnou pojistky od nejlevnějších nabídek, pak mi zavolají, domluvíme se a druhý den už mám doma veškeré doklady k pojistce . Navíc když jsem v prosinci měnil opět pojistku na auto, tak jsem od nich dostal bonus 1.000,- kč při zřízení bezplatného účtu u Mbank.......
Při sjednání pojištění doporučuju zajímat se taky o to, jestli je v ceně pojistky asistence pro případ poruchy, nehody apod. Platím ročně cca 2 tis. Kč, ale mám v tom odtah ze zahraničí do limitu 10 tis. Kč.
Jinými slovy: nejlevnější pojistka se může při nehodě nebo poruše daleko od domu hodně prodražit.
Jó Brambory, ty se hoděj ke všemu
hugitka napsal:
Presne vim o cem mluvis, jsem na tom podobne jak ty, NOZ hasici atd. se nekde musi projevit, u nekoho se to projevi az casem jelikoz zatim nemel vyroci smlouvy atd., ale proste verte, ze cena POV se pak nekde projevi at je to likvidace (na to Dojel Triglav), nebo sluzby kdyz neco potrebujete nikam se nedovolate. Presne jak pise ALIK radeji drazsi pojistku s poradnym rozsahem nez nejlevnejsi.
Co se tyka ruseni pojistek, nekteri to stale nechapou, ze nejde zrusit jak se jim zachce, ale vsechny pojistovny se ridi stejnym predpisem
1. vypoved musi byt DORUCENA 6 tydnu pred vyrocim smlouvy
2. prodej vozidla s tim, ze relevantni dukaz o prodeji je zapis ve velkem TP nebo vypis karty vozidla
3. znacky do depozitu
4. trvale vyrazeni vozidla z evidence doklady viz bod 2.
5. vypoved z duvodu nespokojenosti vyrizeni pojistne udalosti, musi byt dorucena 30 dni od ukonceni pojistne udalosti
6. do dvou mesicu od uzavreni pojistne smlouvy
Jinak co se tyka Epojisteni, tak ceny maji opravdu dobre, ale nechte si pro jistou vsichni overit bonus, jelikoz jednu dobu to epojisteni davalo do tzv. BILE FLOTILY stejne jak "pojistovna JARO" a z tohoto druhu pojisteni nemate narok na bonus. Zrovna minuly tyden sem to resil s panem co mel pojistku u JARA 6 let ted skoncil a bonus v CKP 0. Odpoved JARA byla takova, mel jste levnou pojistku tak nemuzete mit bonus.
Upravil schrek dne 20.01.2016 22:27
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Zákoných důvodů pro ukončení pojištění je víc, než jsi vyjmenoval, ale v souvislosti s touto diskuzí jsi zapomněl na ten nejdůležitější, a tím je Zánik smlouvy z důvodu nesouhlasu se změnou pojistného na další pojistné období, kdy pojištění můžeš vypovědět do 1 měsíce od doručení informace o tom, že výši pojištění zvedli.
Přehled možných výpovědí povinného ručení dle zákona:
Výpověď do 2 měsíců od sjednání pojistné smlouvy
Výpověď pojistné smlouvy ke konci pojistného období
Zánik z důvodu změny vlastníka vozidla (prodej, darování apod.)
Zánik pro neplacení
Výpověď do 3 měsíců od doručení oznámení o vzniku pojistné události
Ukončení smlouvy dohodou
Ukončení z důvodu zániku předmětu pojištění (likvidace, vyřazení vozidla)
Ukončení z důvodu odcizení vozidla
Ukončení při on-line sjednání do 14 dnů od uzavření
Zánik smlouvy z důvodu nesouhlasu se změnou pojistného na další pojistné období
hugitka napsal:
Presne vim o cem mluvis, jsem na tom podobne jak ty, NOZ hasici atd. se nekde musi projevit, u nekoho se to projevi az casem jelikoz zatim nemel vyroci smlouvy atd., ale proste verte, ze cena POV se pak nekde projevi at je to likvidace (na to Dojel Triglav), nebo sluzby kdyz neco potrebujete nikam se nedovolate. Presne jak pise ALIK radeji drazsi pojistku s poradnym rozsahem nez nejlevnejsi.
Co se tyka ruseni pojistek, nekteri to stale nechapou, ze nejde zrusit jak se jim zachce, ale vsechny pojistovny se ridi stejnym predpisem
1. vypoved musi byt DORUCENA 6 tydnu pred vyrocim smlouvy
2. prodej vozidla s tim, ze relevantni dukaz o prodeji je zapis ve velkem TP nebo vypis karty vozidla
3. znacky do depozitu
4. trvale vyrazeni vozidla z evidence doklady viz bod 2.
5. vypoved z duvodu nespokojenosti vyrizeni pojistne udalosti, musi byt dorucena 30 dni od ukonceni pojistne udalosti
6. do dvou mesicu od uzavreni pojistne smlouvy
Jinak co se tyka Epojisteni, tak ceny maji opravdu dobre, ale nechte si pro jistou vsichni overit bonus, jelikoz jednu dobu to epojisteni davalo do tzv. BILE FLOTILY stejne jak "pojistovna JARO" a z tohoto druhu pojisteni nemate narok na bonus. Zrovna minuly tyden sem to resil s panem co mel pojistku u JARA 6 let ted skoncil a bonus v CKP 0. Odpoved JARA byla takova, mel jste levnou pojistku tak nemuzete mit bonus.
Čekala jsem jestli se ozveš i ty
Utla jsem to proto, že stále existuje příliš mnoho lidí pro které je důležitější cena na úkor poskytnutých služeb a rozsahu. A těm nejde nic vysvětlit...
Já osobně si nedovedu představit, že bych ve 2 hodiny ráno volala na epojištění s autem v pangejtu a chtěla po nich pomoc v podobě sdělení kam mám zavolat, co mám říct, co mám chtít atd... Tohle bohužel všichni okomentují slovy "Dyť já v životě neboural....". Ale neuvědomují si, že to jednou přijít může a nebo že se může stát ta varianta, že někdo poškodí je... A koho pak budou přemlouvat na lince epojištění aby jim pomohl?
Bohužel lidi co si prošli nějakou škodou, poruchou nebo něčím okolo škody ví že je lepší ty dvě nebo tři stovky zkousnout a připlatit si... Jenže to už je jiná pohádka