Ahoj kucí,
říkám si proč třeba nejet směrem nahoru a nekouknout do Lotyšska, Litvy a Estonska.
Podle umístění a jejich nejvyšších kopců (né víc jak 320 m.n.m) čekám že to bude spíš placatá vyjížďka...
Byl jste tam někdo cíleně? a nebo máte nějaké postřehy? Díky
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
Ahoj kucí,
říkám si proč třeba nejet směrem nahoru a nekouknout do Lotyšska, Litvy a Estonska.
Podle umístění a jejich nejvyšších kopců (né víc jak 320 m.n.m) čekám že to bude spíš placatá vyjížďka...
Byl jste tam někdo cíleně? a nebo máte nějaké postřehy? Díky
Zalezi co cekas a co vyhledavas. Byl jsem tam vsude a mam radsi jine destinace. Jsou to proste nudne placky
KTM LC8 Adventure https://www.youtu...WjP3kIj_fw
Před 3 roky jsme tam byli, na motorkách a cíleně, měl jsem obavu že to bude nuda ale opak byl pravdou. Rád tam opět pojedu, i když nevím, jestli na motorce, zatáček a kopců tam fakt moc není... Ale dají se najít i zatáčky, když se sjede na okresky a bezva jsou šotolinové cesty skrz rozlehlé lesy. I pobřeží je krásné, bezva lidi, jezera...atd.
Byl jsem tam dva roky zpátky a taky můžu doporučit. Rovina a placka to sice je, ale nečekaná šotolinová cesta, o který nevíš, kde končí, má svoje kouzlo A třeba ostrov Saaremaa podle mě taky stojí za to...
Upravil Mesik dne 26.01.2016 22:22
F 650 GS *2002
Hm, to zní docela zajímavě, poskytnete nějáká data - návrh trasy a zajímavá místa? co kde vidět? plus cca kolik dní jste tam pobyli? Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Byl jsem tam z cestovatelského hlediska a mého motta, že co nevyzkoušiš nepoznaš. Jel jsem tam s tím, že to nejsou Alpy ani Rumunsko. lidi příjemný, státy na evropské úrovni. Čím víc nahoru tak chladnější pobyt, ale taková přátelská pohoda. Texty o Polsku neřešim, protože bylo parádní a já mu nemám co vytknout. Mazury a okolí nádhera. A cestou zpět pěkný off průjezd národním parkem, cca 100 km.
všude dobře.....doma GSA
Kdo rika, ze ty zeme stoji za ho*no to bud proficel jako transportni zeme, nebo tam nikdy nebyl a dela chytryho... Vojto, kdyz budes chtít, dam ti par typu, kam se podivat. Estonsky ostrovy jsou vlastne jedna velka sotolina.
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
hlavní místa najdeš v mnoha cestopisech, muzeum komunizmu Grutas v Litvě, hora křížů, nepříliš známý Amatciems, Kurská kosa...ale hlavně všechny silnice 3. třídy a některý dvojky jsou standard šotolina, my jsme změnili původní plán dojet až do Kundy v Estonsku a rači jsme se motali pořád po šotolinách. Najeli jsme na nich min 1000 km. Všude dost kempů i soukromých prázdnách tábořišť u jezer: ohniště, kadibudka, dřevo, molo a večer přide děda pro pár peněz
vorel přiložený následující obrázek:
No právě - ty hlavní místa z cestopisů už jsem viděl, spíš by mě zajímaly ty "nehlavní", většinou o to lepší ... Sice pojedeme opět i po těch hlavních, protože ostatní tam nebyli, ale kdyby padl nějaký tip na něco neobvyklého, co není v cestovatelských průvodcích, tak by to bylo super ... Díky !