Zacapa je výborný rum.Whiskey za mne Jack Daniel´s Single Barrel.
Upravil vevis dne 02.02.2016 21:54
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Jack Daniel... no mám na něj svůj názor.. to samé Balantýnka... bývala lepší.. asi se změnila lehce receptůra s postupným nárustem konzumace, jinak si to neumím vysvětlit...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Strathisla To je moc dobréé Jack Daniels je bourbone, přesněji tennessee whiskey, ani bych to nenazýval whiskey, když se to dělá z kukuřice, ale na mém názoru nezáleží ...
Upravil Cidas dne 02.02.2016 22:16
Vojto, já mám rád jednosladové whiskey (Single Malt Whisky) - moje nejoblíbenější jsou Glenfiddich a Talisker (ale obě 18-ti leté). Glenfiddich má i 12-ti letou, ale ta "18" je pro mě prostě úžasná.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Něco málo jsem ochutnal. Např. jsem měl možnost přímého (dlouhodobějšího) "porovnávání" 12letých Glenfiddich a Glenlivet a jednoznačně zvítězila Glenlivet. Jemná a voňavá. Ochutnal jsem taky Laphroiq a taky mi moc chutnala. Výborné jsou i irské whiskey (třeba Kilbeggan nebo Tyrconnel). Škoda, že se nedá ochutnat všechno...
...songs from the wood make you feel much better...
zalezi taky kolik za to chces dat, single malt jak pise Tonda plati za to lepsi, ale i nektere blended (sleva se vic druhu) nemusi byt spatne.
Ja dostal k vanocum 10ti letou Laphroaig z ostrova Islay. Hodne kourova chut, je tam dost citit raselina a uhli, je tim hodne navonena. A jako pekny bonus dostanes ctverecni stopu zeme na ostrove
Dokonce aji Mirce chutna, coz je zajimave. http://www.laphro...
Maji na youtube moc pekny videa, treba todle je dost vtipny "they let the cows in that one" YouTube Video jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Za mě:
Laphroaig Quarter Cask
Highland Park 12 y.o.
Finlaggan 10 y.o.
Isle of Jura Superstition
a jako perlička, velice příjemný překvapení ve formě československý single maltky Hammerhead z roku 1989
Klucí, ko je to i o ceně, ale příjemné chvilky jsou k nezaplacení. 18-ti letá je jasně už někde jinde. Jak chutí vůní tak i tou cenou. To mi chutná též. Tím omezením 12 let jsem chtěl říct že pod tuto hranici se mi moc nechce protože mi přijde chuť taková dost podobná až pomalu stejná. U některých sedmi letek je to ale jinak. Co se týče slévaných nebo singlu. Tak tam už je to celkově znát. Chuť singlu je dle mého soudu vždy vyvážená a slévané nemusí nutně znamenat špatné či levné. Někdy právě to nakombinování chuti přidá neuvěřitelný šmrnc.
Každopádně díky za pomoc. Lepší jak řešit uprchlíky a nebo seznamku ???? Mám co koštovat. Kupovat budu asi až po výplatě. A postupně se k něčemu dostanu.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Hele říct, že 18 y.o. je lepší jak 12 y.o. je nesmysl. Možná tak u jedný a tý stejný láhve, ale i to nemusí být pravidlem. Třeba ten Laphroaig Quarter Cask zraje mnohem kratší čas, ale jelikož je v malinkatých sudech, stačí i zlomkový čas ke zrání. Raději si zajeď do nějakýho obchodu kde to dělají lidi jako koníček a většina z nich ti dá i ochutnat a něco k ti tomu řeknou, popřípadě tě provedou základem aby sis našel "to svoje". Zkoušet naslepo může vyjít draho než najdeš co ti chutná. Já tomu třeba moc nerozumím, ale kolega je do toho blázen a díky němu mi teď chutnají věci, ke kterým jsem si dřív ani nebyl schopnej čichnout.
Z tech "levnych" me hodne oslovuje vyvazenou chuti i vuni RX Bourbon.
A ze skotskych doporucim znacku Lagavulin. ;-)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /