Měl bych dotaz na zkušenější cestovatele. Když někdy nocujete mimo oficiální kemp, třeba někde v lese, přikrýváte na noc motorku aby nebyla tolik na očích? Nějakou maskáčovou celtou? A ještě jeden dotaz. Vozíte nějakou židličku, nebo sedíte třeba na alu-kufru? (třeba při vaření)
Omlouvám se za primitivní dotaz, ale opravdu by mě to zajímalo.
Díky.
nejsem nějákej velkej cestovatel, ale bez jednoduché stoličky - kemp židličky už nikam nejedu není nad to si u ohýnku hezky sednout tak, aby tě nezáblo do zadku... Mám takovou starou komoušskou a slouží moc dobře...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
spal jsem uz vedle motorky ve vinici, v olivovem sadu, na zricenem hrade, pred hospodou, v poli brambor, na kraji municaku, u znacky minove pole i na zacatku vojenske pristavaci drahy a nikdy nebyl duvod motorku prikryt.
Vozim skladaci zidlicku, je to lepsi, nez sundavat kufr.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ještě nikdy nikde jsem nepotřeboval motorku maskovat
Léta jsem používal "rybářský" stoličky (trojnožky) Walkstool Comfort ale jak jednou vyzkouší člověk něco, kde se dají opřít záda, tak je to obrovská úleva pro ty, kdo mají potíže třeba s bederkou... takže používám Therm-A-Rest Treo. Je fantastická.
Když židlička není, tak se pochopitelně dá sedět na kufru a doporučuju si uříznout na víko kus pěnové gumy odpovídající velikosti, je to podstatně komfortnější a nestudí to. Na karimatky se dělá takový látkový potah s tyčkama, ze kterého se složí jakoby sedátko s opěrkou zad. Funguje to ale sedí se úplně na zemi, což není úplně komfortní když člověk pořád vstává apod. Ale nezabírá to téměř žádné místo. Od thermarestu se to jmenuje trekker chair kit a předpokládám, že to dělá každý výrobce karimatek na ty své rozměry. Já to používal kdysi dávno ale pak jsem zlenivěl a začal s židličkama a skončil v křesílku
Nikdy motorku pri dovokem spani nezakryvam. Prijde mi to zbytecny.
Ja kdysi koupil v tescu trojnozku za 45 a uz se mnou jezdi 5let a ne a ne se rozbit.
Splněný sen moje 1100GS
Na sezení jsme si pořídili tyhle židličky. Jak píše Tomáš, není nad to si opřít záda. Já nevydržím sedět dlouho bez opření a předešlé židličky nebo sezení na dece byl děs a radši jsem šel pak spát nebo se někam projít. Než jen sedět a kroutit se kvůli zádům. Tyhle židle nenarveš do kufru, ale mají pěkný a praktický obal, vozíme přidělaný na víku kufru.
Já používám tuhle stoličku
http://www.rei.com/product/877258/rei-flex-lite-chair
Kamarád jich přivezl z USA víc kusů, takže vyšla i na vcelku příjemnou cenu. Super skladná a velmi lehká. Na to, jak je subtilní, má i velkou nosnost. Motku jsem zatím nikde nepřikrýval a žádné problémy neměl.
Upravil Forman dne 13.02.2016 08:26
Tak to mám přesně opačně,než většina (to je divný )
Pod prdel nevozím nic...jenom do Ga-Pa,kde vím,že budu zevlovat 3-4 dny v kuse a motorku mít u stanu nemůžu.To už se hodí si sednout.
Na druhou stranu motorku si,mimo garáž,zakryju VŽDYCKY.Nevidím jedinej důvod,proč by mi po tom měli srát ptáci,padat smůla ze stromů,pyl... a voda týct tam,kam se ani za jízdy v dešti nedostane Za těch 6 let,co ji mám,bych spočítal na prstech jedný ruky,kolikrát stála venku jen tak.Je to to poslední,co pro ni můžu udělat,tak proč tu plachtu,která se zmáčkne na minimum prostoru,vždycky s sebou na nocování nevzít?Sám spím taky pod stanem...
Nejlepší zkušenost mám s plachtama Oxford Aquatech http://www.rockwa....Dělají i maskovaný,ale to mě příjde úchylný Fakt je,že někdy spím tam,kde bych neměl a mít fosforově žlutou plachtu bych nechtěl,ale bohatě stačí nějaká tmavá a zalízt za křák.
Upravil Mr GS dne 13.02.2016 10:59
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já prikryvam vždycky, ale v září minulej rok jsem to nevzal na Slovensko a zrovna vždy přes noc pršelo a byla tak mokrá, že jsem jo chodil vytirat hadrem, aby šlo aspoň sednou. V garáži mám všechny mašiny přikryté, tak i venku prikryvam.
Moc všem děkuji za názory. Nějakou skládací židličku určitě pořídím a to přikrývání ještě zvážím. Hlavně kolik místa by zabrala sbalená zakrývací plachta, jestli by nebylo smysluplnější to místo využít na nějakou láhev
mi5 napsal:
Já prikryvam vždycky, ale v září minulej rok jsem to nevzal na Slovensko a zrovna vždy přes noc pršelo a byla tak mokrá, že jsem jo chodil vytirat hadrem, aby šlo aspoň sednou. V garáži mám všechny mašiny přikryté, tak i venku prikryvam.
Je legracni,kdyz " géesák" ma problem sednout na mokrou motorku. Jak to delas kdyz cestou prsi, pockas nekde pod stromem nebo na autobusovy zastavce a pak masinu osusis fenem..?
Fakt nestacim zasnout... ( ale mozna si jen delas prdel.. :-)
Upravil bluesbery dne 14.02.2016 00:01
mi5 napsal:
Je legracni,kdyz " géesák" ma problem sednout na mokrou motorku. Jak to delas kdyz cestou prsi, pockas nekde pod stromem nebo na autobusovy zastavce a pak masinu osusis fenem..?
mi5 napsal:
Asi chtěl být nejvíc nejdivnější...
Nekdo ma motorku proste radsi nez nekdo dalsi. Neni to zas tak divne.
Kdysi jsem prijel ve Francii do kempu a zaparkoval vedle chlapika,ktery nove GS lestil po vyjizdce papirovymi vlhcenymi ubrousky. Kdyz videl moji 11tku po asi 5000km, nekolika destich, poli, sotoline, blate hned cumel na kilometry a pak se chvilku krizoval a modlil.
Kdo me zna, vi, ze motorku mam obvykle vymazlenou, ale behem cesty nemyju a neprikryvam. Lak motorky byva kvalitnejsi nez u aut a ty taky nechavate venku odkryta.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Podařilo se mi sehnat výborné, skladné křesílko. http://www.hellors.cz/kresla-/7021-kempinkove-kreslo-pathfinder.html
Složené má 46 cm a hladce se vejde do kufru, je i docela pohodlné. Uváděná nosnost v E-shopu je 100 kg. Na obalu od křesílka je ale 120 kg.
Třeba se to bude někomu hodit.
[urlhttp://www.hellors.cz/kresla-/7021-kempinkove-kreslo-pathfinder.html][/url]
chtěl sem to dát proklikávací a nedaří se
Upravil Kratkej dne 25.06.2016 22:00