Pote co se Falcons rozhodoval jestli koupit hybrida jsem se rozhodl založit tohle téma.Na začátku chci říct,že nejsem proti ekologii,třídím odpad,nesnáším černé skládky,v lese bych nikdy nic nevyhodil,ani z okénka auta.Na druhou stranu si myslím,že mnozí lidé považují za ekologické i to co ve skutečnosti není a fanatismus za každou cenu věci neprospívá už vůbec.
Falcons uz se rozhodl,tak ted par odkazů pro ty co vážně věří tomu,že tyhle eko technologie jsou opravdu ekologické!
Tak jak se treba teží ty prvky,ktere jsou potreba pro provoz elektroaut,pro sluneční elektrárny atd.Sranda je,že v evropě by tu těžbu nikdo nedovolil. http://zpravy.idn...anicni_ert
Myslím,že je to ještě horší než těžba ropy v Kanadě o ktere si mnozí myslí,že je to ekologicky smýšlející země. http://stophf.cz/...
Možná si to někdo myslí i o Austrálii,která je mezi rozvinutými zeměmi v přepočtu na obyvatele největším znečištovatelem životního prostředí. http://www.tyden....13112.html
A jestli někdo věří,že větrné elektrárny jsou ekologické,tak to nejsou.
Temelín by výkonově (ne kvalitativně) nahradilo 8000 větrných elektráren, na jejich výstavbu by bylo třeba 6x víc betonu a 10 x víc oceli a také spousta velice kvalitních plastů. Životnost větrné elektrárny je navíc třetinová ve srovnání s jadernou. http://krasnodvor...lektraren/
A nakonec ten boj ekologů za euro 6,7atd.je blbost.Když si člověk uvědomí,že patnáct největších lodí znečistí životní prostředí více než všechna auta světa.A těch lodí se po mořích plaví na 90 tisíc. http://auto.idnes...tomoto_vok
Takže si myslím,že kdo propaguje tyhle ,,eko"technologie,tak by to mel prestat hulit,nebo má sám kvůli štědrým dotacím nějakou sluneční nebo větrnou elektrárnu.
Upravil vevis dne 06.03.2016 09:11
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
..a Falcons se asi vazne zblaznil... ... pokuz uz chtel hybrida, co trochu funguje tak bud BMW i3 .... .. a nebo hardcore elektro - Teslu S P90D .. 0-60 MPH za 2.8 vteriny... pohon vsech kol, az 532 PS a dojezd na kochacku cca 400 km s 85 kWh baterkou....
Upravil Bubak dne 05.03.2016 20:09
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Vytáhl jsem 2 příspěvky z tematu o hybridní toyotě a vytvořil jsem samostatné ekologické téma.Třeba někdo bude chtít napsat svůj názor.
Upravil vevis dne 06.03.2016 09:09
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Ja delam v energetice, tak vim, jak ekologicke jsou obnovitelne zdroje energie. Napriklad vetrna elektrarna v nasich podminkach neudela za celou zivotnost ani tolik energie, kolik je spotrebovano na jejich vyrobu, dopravu a postaveni.
Druhym pripadem je páleni biomasy. Tento zdroj je vhodny treba pro pilu, ktera ma dostatek odpadniho dreva. Britalni paradox je, kdyz nam nabizeli biomasu z jizni ameriky. To pak nedava absolutne zadny vyznam.
Kdyz vezmu auta, nuti nas kupovat stale nove vozy, protoze je to ekologicke. Osobne si to nemyslim, kdyz vyrobou vozu se vyprodukuje pres 60% emisi z celkoveho zivotniho cyklu vozu. A bavit se o ekologicnosti velkych suv asi taky nema smysl.
Splněný sen moje 1100GS
Všechno je to jenom jeden velký byznys, prostě nás musí nějak donutit vyhodit starou funkční věc, aby se mohla pořídit nová "ekologičtější", prostě ekonomika musí růst. A co ty neziskovky, jaký mají skutečný zájem? (jejich řadoví členové mají IQ tykve, je to takový dáv bez rozumu, už jenom od pohledu v TV).
Upravil dejvit dne 06.03.2016 09:50
R1200GS 08
dejvit napsal:Všechno je to jenom jeden velký byznys, prostě nás musí nějak donutit vyhodit starou funkční věc, aby se mohla pořídit nová "ekologičtější", prostě ekonomika musí růst......
...prostě klasická spotřební společnost.....
Přitom výrazně EKO je starší věco opravit, než ji celou likvidovat...jenže to nepodporuje spotřebu a prodej, tedy není žádoucí...
Takže celá EKO je zvráceností současné společnosti...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Celý automobilový průmysl je paradox. "Sníží" emise, ale o obrovskou ekologickou stopu každého komponentu se už nikdo nezajímá. Když vidím, kam dodáváme a odkud se to vrací zpátky, tak mě bere vztek nad nabubřelostí OEM.
A co třeba enduro mimo CHKO...? Krásný les zmizí, protože není na krásu ale na dřevo a zvěř je "chovaná" pro kulku klubového nadšence...
jjj.. třeba povinné přimíchávání bio složky do paliva, supr kšeft pro některé zemědělce (Agrofert), z pěstování řepky mám největší radost v době květu, věčně zasrané auto žlutým bordelem, A přínos pro ekologií, bio složky v palivu zvyšují emise výfukových plynů dle výzkumu, a jejích výroba ta zrovna EKO není.
Ale čemu se dá věřit, méďa nás pěkně masírují a je těžké rozlišit co je pravda a na svůj výzkum nemám čas ani buňky
R1200GS 08
Uz i taticek Klaus rikal ze planeta je modra nikoliv zelena
Nadruhou stranu je fain ze se odsyrily kominy spaloven a fabryk a na severu cech clovek nevidi zniceny lesy Do rek uz se taky nevypousti tolik bordelu jako pred 20lety
Takze vsechno uplne na nic taky neni. Nadruhou stranu kdyz prejedu u Mikulova do Rakous a vidim ty vetraky jak hyzdi krajinu tak je mi s toho vzdy tak trochu smutno
Carpe diem
nádhernej byznys, nějak se musej z lidí ty peníze vytáhnout tam kde lidi nemaj peníze není ekologie,nejekologičtější jsou věci které se nemusej vyrobit
LORD napsal:
Uz i taticek Klaus rikal ze planeta je modra nikoliv zelena
Nadruhou stranu je fain ze se odsyrily kominy spaloven a fabryk a na severu cech clovek nevidi zniceny lesy Do rek uz se taky nevypousti tolik bordelu jako pred 20lety
Takze vsechno uplne na nic taky neni. Nadruhou stranu kdyz prejedu u Mikulova do Rakous a vidim ty vetraky jak hyzdi krajinu tak je mi s toho vzdy tak trochu smutno
Ja jsem pro ekologii, ale jen tam kde je to ekologicke. Tzn. Odsireni,odpraseni a desoxvu stacionarnich zdroju dava smysl. Tak si myslim, ze i pro auta euro 2 nebo euro 3 davala smysl, ale ted uz je to prehnane a kvuli ekologi stoupa spotreba aut a cpou se do nich dalsi veci kvuli snizeni emisi, ale prinos uz neni takovy.
Splněný sen moje 1100GS
Kratkej napsal:
nádhernej byznys, nějak se musej z lidí ty peníze vytáhnout tam kde lidi nemaj peníze není ekologie,nejekologičtější jsou věci které se nemusej vyrobit
Pod to se podepisuji.
Ještě k tématu přidám - auta na elektřinu jezdí bez emisí, ale nabíjejí se eletrikou, která se vyrobí v tepelné elektrárně (z hnědého uhlí). To je ekologie, nad kterou zůstává rozum stát...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Hele co si budeme říkat... Jaderky jsou zatím nejšetrnější a nejlepší poměr cena výkon...a v neposlední řadě odpad jako takový není až tak nebezpečný jak se všude straší... Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Když vysvětlete to lidem, že jaderka je v pohodě. Ono v republice jsou většinou všichni ****ové, co slyší jen na populisty .
Ten kdo bude schopen uskladnit vyhořelé jaderné palivo, tak za několik desítek let šíleně vydělá. U nás nejsme schopni postavit ani jedno blbé silo na ukládání vyhořelého paliva .
Když jdeš k jádru věci, tak nejekologičtější energie je ta, kterou NEVYROBÍŠ!. Když vidím, jak všechny sklady a supermarkety okolo Brna jsou bez oken (svítí se od rána do večera), tak kde je ta "ekologie"? A tobě zakáže slavná EU obyčejné žárovky, protože moc "žerou"....
Vorel - je problém s úložišti jad. odpadu, ale se skládkami popílku z tep. elektráren (toxicita) není?
Jak říká Einstein - "všechno je relativní..."
A já dodám - lidstvo zahyne na odpady.....
Upravil hobr dne 06.03.2016 20:20
hobr napsal:
Když jdeš k jádru věci, ...
Myslíš ten asijský nebo africký ?
Pochopil jsem, ale myslím celkově. Když Ti za barákem vyrůstá skládka, tak si musíš říct - co za 20,. 30let, kam se bude ten odpad ukládat? A když už budou všechny prolákliny zaplněny, bude se obilí pěstovat na skládkách?
hobr napsal:
Když jdeš k jádru věci, tak nejekologičtější energie je ta, kterou NEVYROBÍŠ!. Když vidím, jak všechny sklady a supermarkety okolo Brna jsou bez oken (svítí se od rána do večera), tak kde je ta "ekologie"? A tobě zakáže slavná EU obyčejné žárovky, protože moc "žerou"....
Vorel - je problém s úložišti jad. odpadu, ale se skládkami popílku z tep. elektráren (toxicita) není?
Jak říká Einstein - "všechno je relativní..."
To že je jeden problém nevylučuje že je i jinej a o dost vetsi
říkám si hurikán
Jestli myslíš "čmoudy", tak s Tebou souhlasím, ale to je do jiného vlákna...
Upravil hobr dne 06.03.2016 21:21