Zdravím pánové snad mě neukamenujete že jsem si to nenašel sám ale jednoznacnou odpoved jsem nenasel a tak mám dilema. Přečetl jsem tady hodně debat ohledně tlumičů a rozhodl jsem nekupovat nove ( finance) ale chci zrepasovat oba stare tlumiče + výměna pružin, po 140tis. si myslím že už mají nárok. Motorka se naložená v zatáčkách houpe a doraz zadního tlumiče už taky dobře znám. Ted resim komu tlumiče na repas dat ? Procházka ? Beran ? Buran' ? Nejde mi ani tak o cenu -+ pár stovek o ktery se to bude lisit mě nezabije, spíš myslím kvalitu práce (už jsem tu četl, že někomu se repasovany tlumič i roztrhl),ochota a rychlost opravy a případne další provádění údržby uz repasovanych tlumičů. Procházku mám nejblizsiho tam bych to i dovezl ale není problém tlumiče poslat.
já bych ti poradil jediný, kup si nový tlumiče a nevyhazuj peníze za repase.
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Ja bych dal na Milana, po prednasce na Radarce mam chut prodat 11tku a za ty penize koupit tlumice v TT s elektronikou. Ale na co bych je pak dal, to musim jeste domyslet??
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Ja bych dal na Milana, po prednasce na Radarce mam chut prodat 11tku a za ty penize koupit tlumice v TT s elektronikou. Ale na co bych je pak dal, to musim jeste domyslet??
....luxusně vytuněný kočárek...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Pochopitelně asi záleží na tom, kam a jak často člověk s tou motorkou chce jezdit nebo jestli jí bude za pár měsíců prodávat...
Když se něco stane s tlumičem pár desítek nebo stovek km od domova, tak jde celkem o houby. Nějak se to dojede - i když může být dovolená v háji. Pokud je to dál nebo skutečně jde o dovolenou za víc peněz v nějaké atraktivní zemi, tak je to na zvážení. Vytéct pochopitelně může jakýkoliv tlumič rovnou po vybalení z krabice ale pravděpodobnost u "repasí" je trošku vyšší - už je proto, že neexistuje žádný předpis, žádná specifikace, podle které se to má dělat. "Dám ti tam hustší olej aby to lépe tlumilo a dám ti ho radši o trošku víc... ". Tak to je přesně ta metoda, jakou se to dělá...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Na 12-ku s ESA dělal Prochymoto a podle kluka, co to koupil, zatím maká určitě min. 10.000km.
Na 11-ce to dělal pan Beran. Vpředu TT a vzadu Öhlins. Najeto 10.000 a pořád ok.
milan enduroskola napsal:
já bych ti poradil jediný, kup si nový tlumiče a nevyhazuj peníze za repase.
Nový tlumiče určité kupovat nebudu, je mi jasný, že by to bylo o něčem jiným ale na závodění mám silnici a na Bmw cestuju takže mi stačí aby motorka měla vlastnosti jako za mlada jsem kochac jezdim 90% silnici max polni cesty, nepotřebuju nic vylepšovat.
Upravil svobodakT dne 04.04.2016 16:22
jencekgs napsal:
Žádnou elektroniku je to hezký svezení ale všechno je krásný jen dokud elektronika funguje to dobře znám.
Vím že repas nikdy mění 100% oprava mechos nebude mít svůj den a mám smůlu, proto se ptam kdo má techhle dni nejmíň. Většinou jezdim kolem komína ale před letošním Balkánem chci dat motorku pořádně do cajku tak preventivně menim a repasuji co se dá, ať mě nic zásadního cestou neprekvapi.
Nevim uz jak se jmenoval pan z Hronova, to bylo pres Vevise.
Repasoval mi komplet tlumice na 12tce (naj. 70tkm) + novy Hyperpro pruziny, od repase vim, ze najely dalsich min. 55000km a dal o motorce uz nevim. U me to bylo hoodne muziky za malo penez.
Mě repasovalo Prochymoto. Nové pružiny a repas tlumičů. Mám ADV rok 2008 s ESA, najeto 45tis po repasi a bez problémů. Po této sezóně jim je dovezu zase.
Alda napsal:
Repasoval mi komplet tlumice na 12tce (naj. 70tkm) + novy Hyperpro pruziny, od repase vim, ze najely dalsich min. 55000km a dal o motorce uz nevim. U me to bylo hoodne muziky za malo penez.
Tak to je paráda, tohle je zkouška kvality prace . Třeba se Vevis ozve a bude ještě vědět.
Alda napsal:
Taky jsem nechával dělat tlumiče u něj a paráda...Já na nich najel asi 35 000km a myslím, že tam jsou do teď...
Jinak myslím, že to je pan Beran.
Upravil zetor dne 04.04.2016 17:35
Alda napsal:
Taky jsem nechával dělat tlumiče u něj a paráda...Já na nich najel asi 35 000km a myslím, že tam jsou do teď...
Jinak myslím, že to je pan Beran.
A kolik je asi tak málo peněz? Repas tlumičů + nový hyperpro? Počítám tak 10 - 15 litrů?
A co se takhle podívat na jeho stránky a do ceníku?! Píše tam, že u nerozebíratelného tlumiče to stojí 2290Kč kus, cenu pružin si najdi a sečti si to! Za mě můžu říct, že jsem k němu posílal 4kusy tlumičů na 12ku. Kámošovo sada OK, můj přední tlumič asi po 5tkm začal téct, takže sem mu zavolal, poslal a za 4 dny byl zpět opraven zadara. Pak už byl dlouho klid. Dohoda s pánem perfektní.
Upravil MALI dne 04.04.2016 18:00
Když chceš vyhazovat peníze do kanálu(protože repase originálu není nic jinýho),tak je radši pošli mě...já ti pak pošlu pěkný fotky někde z cesty a napíšu tě jako sponzora
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Takže pan Beran z Hronova zatím vypadá jako nejlepší volba. A ještě jedna prosba ,nevali se doma někomu kdo kupoval komplet tlumice starý tlumiče na zapujcku ? Jasně že ne zadarmo. Motorku používám každý den, nemůžu ji odstavit až budu posílat repasovat moje tlumiče.Koukal jsem po netu, že bych koupil nějaký jen na chvilku ale nechci v tom mít cca 5 tis. než se zase prodají, radši nekomu koupim dobrou flasku.