Snad každý chlap nosí nějaké ty klučičí věci. Do vlákna o Leathermanech to nepatří a do vlákna o survival také ne, tak zkusím nové vlákno. Jsem úchyl na pouzdra a štvalo mne, když jsem tahal všechno po kapsách, stejně se to tam nevejde a blbě se to hledá. Vloni jsem objevil značku Maxpedition, mám několik jejích výrobků a když jsem sháněl něco malinkého na opasek, to správné jsem našel zase u nich. Pouzdro je kvalitní, bytelné, kompaktní, má pár vychytávek a našel v něm místo multitool s příslušenstvím, bloček na poznámky, propiska, malý Victorinox, svítilna a pár dalších blbůstek. Na druhém boku pak něco pro sebeobranu. Drobné, klíče, popř. nějakou tu bankovku, mobil a cigára stále v kapse, i když pouzdro s mobilem se dá připnout k tomuhle. Ale od toho kapsy jsou.
Přes rameno mám větší textilní taštičku, beru ji do práce, tam je foťák, peněženka, tablet, fleška, ubrousky atd. ale když si jen tak někam odskočím, neberu to.
Když jdu někam v obleku, je to jinak, ale to je naštěstí 3x do roka.
Jak to máte s "kabelkou" vy?
Ivan přiložený následující obrázek:
Nenosím u sebe zbytečnosti, vlastně nosím.
Mám malej batoh (A4), kde mám síťovku, bonzblok, propisku, lžičku,univerzální malej šroubovák s výměnejma hrotama, brejle, (účtenky, faktury, dodáky - jedny plastové desky uprostřed). To jsou věci co používám furt.
Potom tam mám kraviny, co použiju 2-3x do roka - kapesní nožík, verzatilku (tu jsem použil pouze jednou za těch hafo let), malou baterku (úplná zbytečnost), prášky pro případ, který nikdy nenastal, kapesníčky papírové (použito dvakrát při náhlé střevní příhodě).
No a jako správnej kovboj mám na opasku pouzdra dvě - jedno s mobilem a druhé s železem (zakázková práce, dle zadání).
Multitooly a nože s 50 funkcema nedokážu využít, tak se s nima nevláčím.
Foťák beru sebou jen v případě, že jsem rozhodnutej předem někde fotit a z elektronických otravačů z povinnosti k zákazníkům a rodině mám toho mobila.
Jasně, jsem brontosaurus
A vůbec nejradě to mám, že vypadnu do lesa a mám sebou jen ten nožík a košík na houby....... Někdy ani ten košík ne.
Upravil Medik dne 07.06.2016 13:23
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Na opasku nosim "Letrmena" a teleskop v rotacnim pouzdre
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Nosím kalhoty a kraťasy od Helikonu a ty mají tolik kapes, že až Takže telefon, velikej Viktorák, tužtička ESP se mi vejdou. Nebo ****tašku od Pentagonu, je i na skyté nošení zbraně. Jinak Ivane Maxpedition vypadá šikovně ;-) sháním něco na nošení Viktoráka i do práce, tak mrknu.
Přesně jak psal Viktor - v autě je cokoliv na opasku peklo a nůž na klipsu v kapse taky nic moc...
Já nosím doklady, telefony, klíče a drobnosti v takové tašce přes hlavu (sling) od Maxpedition a ní na boku je molle, tak jsem tam přidělal pouzdro na multifunkční kleště a přijde mi to praktičtější než tahat tyhle těžký věci po kapsách.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ivan napsal:
Přes rameno mám větší textilní taštičku, beru ji do práce, tam je foťák, peněženka, tablet, fleška, ubrousky atd. ale když si jen tak někam odskočím, neberu to.
Když jdu někam v obleku, je to jinak, ale to je naštěstí 3x do roka.
Jak to máte s "kabelkou" vy?
Victorinox Swisschamp, racnu Swistool s bitama, zapalovac Sigma Helios, baterka Fenix UC35, zip ties...
jo a nejakou malou kudlu vod Gerbera.
Ale to taham ssebou bud v moto, nebo auta a prendavam to.
Upravil hicks dne 07.06.2016 17:11
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Medik napsal:
...A vůbec nejraděj to mám, že vypadnu do lesa a mám sebou jen ten nožík a košík na houby....... Někdy ani ten košík ne.
Moja řeč, toto je nejlepší relax.... (Pak ještě jízda na moto).
proto jedu do lesa na motorce.zrovna vcera, oprel sem dakara o krmelec pomotal se tam a prt nasel...tak sem tam enom tak hodinu lapjel, dival se na motorku a na stromy a na ptacky a mel radost ze ziju a ze je hezky...tak si to taky tak opcas zkuste.
jo a jinak sebou nosim akorat takovy ten cerveny svicarsky nozik s vyvrtkou, pilnikem, nuzkama a srufovakem.
Upravil Bohumil dne 07.06.2016 18:53
Kupredu spatki ni krok...
Věci na opasku můžou stát v autě za..., v tom má TomášTT i Pardál pravdu. Nicméně lze je vychytat tak, že o nich v autě, ani při na/vystupování nevím a protože sedím v autě denně, je to věc, kvůli které jsem se s některými pouzdry rozloučil a nová pouzdra vyhledávám s touhle podmínkou. Ten Maxpedition jsem kupoval bez vyzkoušení a byl rozhodnutý ho vrátit, naštěstí je v pohodě.
já mínus peněženka, tlačí na prdeli tak mám vatu v kapse a a opasku semtam glock
A já v práci: na opasku nůž, v kapse kapesník a mobil a přes rameno pušku. A mimo práci: změním typ nože a přesouvám ho do kapsy a pušku odkládám do skříně...
Když jedu na výlet, tak nejradši malou úhlednou "ledvinku" (peněženka, klíče, doklady, tužka, papír a ten zatracenej mobil...)
...songs from the wood make you feel much better...
Jarda 900 napsal:
Mam tasku od FALCA 519 Mk3 a vleze se mi do ni 1911, victorinox, baterka a dalsi bezne veci co jsou potreba. Ma system molle pro dalsi nadstavby.
Mám podobný, Fatboy od Maxpedition, mám od Vánoc perfektně rozmyšlené, co přijde dovnitř, ale měl jsem ho sebou zatím jediný víkend, kromě práce a nákupů to oživím, tedy s trochu jinou výbavou než na fotce...:-). Výborně sedí a vejde se toho spousta. Také á Molle systém a na popruh jsem nainstaloval Single Sheats od Maxpedition, pouzdro na nůž/multitool/baterku...
Myslím, že jsme podobní úchylové jako ženské, které mají spoustu kabelek. Už věřím, že je nutně potřebují - stejně jako my ty naše. Jen výběr se řídí jinými kritérii...
Ivan přiložený následující obrázek:
To jo akorát na dámskou kabelku nedostanu záruku 5 let na vše a hlavně nejsou tak hezké
Ivan napsal:
Jarda 900 napsal:
Mam tasku od FALCA 519 Mk3 a vleze se mi do ni 1911, victorinox, baterka a dalsi bezne veci co jsou potreba. Ma system molle pro dalsi nadstavby.
Mám podobný, Fatboy od Maxpedition, mám od Vánoc perfektně rozmyšlené, co přijde dovnitř, ale měl jsem ho sebou zatím jediný víkend, kromě práce a nákupů to oživím, tedy s trochu jinou výbavou než na fotce...:-). Výborně sedí a vejde se toho spousta. Také á Molle systém a na popruh jsem nainstaloval Single Sheats od Maxpedition, pouzdro na nůž/multitool/baterku...
Myslím, že jsme podobní úchylové jako ženské, které mají spoustu kabelek. Už věřím, že je nutně potřebují - stejně jako my ty naše. Jen výběr se řídí jinými kritérii...