Zdravím všechny, prosím o radu chtěl bych si pořídit svoje Géeso ale vůbec nemám se žádným strojem zkušenosti. A vzhledem k mé výšce a váze ani nevím kterou vybrat jelikož jsem 198 cm vysoký a 114 kg vážící zato rozpočet není nijak extra vysoký. Pokukuji buď po R 1150GS nebo F 800GS ale na tu jsem zde na fórech nečetl nijak hezké komentáře na starší ročníky a hezká je i F 650GS ale podle mého bych na ní vypadal jako slon na koloběžce. jinak rád bych chěl BMW na denní ježdění po krásách ČR a po vyježdění i někam za hranice. Děkuji za rady a typy
Ahoj, jen pro tvojí představu. 175 výška 85kg živé váhy, dva roky zpět jsem to taky řešil. Zkusil jsem F 650GS a hned koukal po něčem dalším, větším. Takže R 1100GS a to byla láska na první pohled a jízda tomu dala tečku, no a bávo jelo domů a naprostá spokojenost. Je úplně jedno jestli jedeš okolo komína a nebo na druhý konec republiky a vlastně ono je úplně jedno kam jedeš, všude dojedeš.
Kuky: se omlouvam za nespokojenost s registraci ale teprve ted jsen se zaregistrovat a okoukavam co a jak se dela. A potom jeste nemam na takovou silnou masinu papiry teprve budu delat jen sem chtel poridit masinu a nez udelam papiry tak zatim aspon radne vyservysovat aby byla pripravena do sezony.
Jaja: Takze rikas radeji jit hned do vetsi a mit o starost min s v podstate okamzitou vymenou za mensi
Určitě jdi do větší mašiny vzhledem k tvé vejšce a váze... R1100GS nebo R1150GS a nebo i tu F800GS... F650GS dobrá mašina, ale malá... Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
A jeste jsem se chtel zeptat s chlapama v praci jsne probírali co je lepsi jestli kardan nebo rez a vyhody a nevyhody obou z nahonu ale nejak jsme se nemohli dohodnou pro ty co to zde uz v predeslych forech probirali zda by mi mohli dat nejake celkove shrnuti jakto doopravdy je nebo jestli to je jenom vec nazoru a kazdy ma sve to nej at uz je to kardan nebo retez
milan94 napsal:
A jeste jsem se chtel zeptat s chlapama v praci jsne probírali co je lepsi jestli kardan nebo rez a vyhody a nevyhody obou z nahonu ale nejak jsme se nemohli dohodnou pro ty co to zde uz v predeslych forech probirali zda by mi mohli dat nejake celkove shrnuti jakto doopravdy je nebo jestli to je jenom vec nazoru a kazdy ma sve to nej at uz je to kardan nebo retez
Kardan je v zasade bezudrzbovej. Retez bys mel kazdou chvili cistit a mazat. Nicmene bych rekl, ze je to v zasade fuk.
Jinak - 195cm, skoro 100kg - mel jsem F650GS Dakar a ted mam R1150GSA. Na obojim jsem neco najezdil, oboji je na cestovani v pohode.
Přesně... dneska je to už fuk... silnice jsou skoro všude.. řetěz už se tak nezasírá... mazadla jsou mazavější a čističe mají perfektní čistící vlastnosti.
Kardan je fajn na dlouhé výlety, prostě se nestaráš... ale může se stát že něco odejde a je to pak ranec... dříve či později, dle stylu jízdy... stejně kardan budeš muset opravit, vyměnit, repasovat... a nebo celé uložení - hrušku.
Kardan ubírá cirka 15% výkonu na zadním kole... řetěz pokud je v ok stavu max 5%.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Awe_cz: dekuji
Hobr: a omlouvam se vsem za gramatiku ja si na tom tolik nepotrpim pisu jak my to prijde pod ruku ale ja se polepsim
Upravil milan94 dne 20.06.2016 22:39
Ale hlavně, motorka s řetězem - vidíš jak na tom ten řetěz je... do kardanu - do toho obalu a kyvné vidlice nevidíš.... takže když to kupuješ, tak je lepší mít s sebou fajn kamaráda co se vyzná..
A dnes.. pokud máš řetěz existuje hračička scottoiler...automatické přimazávání řetězu. Šikovná věc... Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
KUKY napsal:
Kdyby ses slušně zaregistroval , kdo, odkud, atd. tak bych zajel a nechal Tě i svézt na Gs 1150, ale takle se to nedělá. Sorry
Ale KUKY nepřeháněj, vždyť se slušně zaregistroval. Chce jen znát názor a po nikom nic jinýho nechce.
A viděl si jeho první tegistraci než to opravil???
Znovu pisu omluvam se nevedel jsem ze i kdyz v podstate nemam co napsat kdyz zadnou moto nemam a ani nemam zkusenosti musim abych dostal info o moto ze musim vypsat titul, jmeno, bydliste, rodne cislo a cislo bankovniho uctu
Chtěl jsem ti taky napsat, že s tvými tělěsnými parametry jdi rovnou do 1150GSA, ale pokud ještě nemáš zkušenosti s takhle velkejma motorkama, pak možná zajdi do nejbližšího bazaru, kde mají tyhle modely a poseď si na nich, aby jsi zjistil jakou velikost můžeš mít... myslím si, že 650 je na tebe malá a 800 taky... ale to musíš zkusit sám...
koukal jsem, že jsi kousek ode mne, tak kdyby jsi nenašel na posezení nic bližšího, tak si můžeš zkusit sednout na tu moji...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...