Zdravim, tak nejak mi prislo na mysl, ze mojeho Jega nemam jak vozit. Rad bych taky vyrazil na vetsi vylet na vychod autem, jelikoz uz nejezdim na motorce a nejak mi to cestovni offroad dobrodruzo chybi.
Plan je nasledujici: koupit Defa v jakemkoliv stavu. Jestli to bude trikilo nebo TD5 je mi jedno. Opravit pripadne upravit ve smyslu jako delam Jaguara a posleze ho vylepsit, aby se s tim dalo trochu cestovat.
Predstavuju si to takto: Novy ram komlet, novy podvozek, GO motoru, novy elektricky svazek a milion uprav vcetne stanu na strechu, markizy, narazniku, navijaku atd.
Ted otazka: Nevite nekdo o nejake zricenine na takovou akci?
Vubec na to nespecham, samozrejme celou akci bych zde dokumentoval.....Tak jdem do toho?
O Cyrilovi jsem slysel, zkusim ho kontaktovat. No casu moc nemam, to je pravda, ziju proste na 100 procent. Ale vis co se rika...kdyz nekdo rika, ze nema cas, tak to znamena, ze si nedokaze veci zorganizovat! Nahodou jsem se tuhle nedavno i nudil...vydrzelo mi to asi ctyri minuty...
Upravil Michal21 dne 25.09.2016 20:37
Land Rover dobrá volba
Měl jsem LR Discovery II a jsou to super auta. Bohužel na oba koníčky nebyly groše tak musel do světa
Každopádně na cestování bych volil 110tku. Většina znalých by asi volila 300tdi. Ale TD5 taky dobrý.
Mrkni na http://www.landro.../index.php tam je spousta rad a info a třeba tam v inzerci narazíš na defíka co by se ti zamlouval.
Michale, já bych do Defa nešel. Nelíbí se mi vyosené sedadla vpředu. Loket namáčnutý na dveřích, když chceš dát klíček do zapalování, musíš otevřít dveře, pedály těsně u sebe...
Mě by se líbíl MB řady G! A pro expedice má i uzávěrku přední nápravy...
Kdo jednou okusi defiho, nic jinyho uz by nechtel. :-) za me verze 130 s udelanou exp.nastavbou a motor 300 .
Cyril je nejlepší a já měl tu čest, že jsem s ním dal před 2 roky Rumunsko v jeho expedičním Defíku. Bylo to prima, trochu jsem záviděl druhé půlce výpravy, co jela na motorkách, ale v autě jsem si to užil a projeli jsme věci, které by motorka nedala.
Znám lidi, co renovují auta/motorky/motorky se sajdou, aby mohli jezdit s rodinou a do divočiny, ale občas mi přijde, že je to jen zástěrka pro ještě větší vášeň a tou je dílna. Když to dodělají, stejně nikam nejedou a pod další záminkou se hrabou v něčem dalším... Držím palce, ať se Michal cestování dočká.
Upravil Ivan dne 27.09.2016 15:06
Kluci diky za odkazy. Mergla typu G jsem uvazoval taky. Jenze Nemcouri se s nahradnima dilama vubec nestydi a je to napaleny jako to zvire co se reje v zemi a chrochta. Prave ze na Defu neboli na jakemkoliv anglickem aute je dostupnost dilu naprosto uzasna a je zajimave, ze anglani svoje auta vubec nepovazuji za stara nebo okoukana jak je tomu u nas. Vubec nespecham, spis jsem ve fazi shaneni informaci o opravach a upravach defa. Doufam ze si me tady na foru nechate kdyz uz ted nejezdim na BMW. Kdokoliv mi neco dohodi ma u me flasku neceho dobryho a svezeni v Jaguaru! Zdravim z Turecka!
MB G je ta správná volba...
Mám tady dva kousky..jeden si stavím pro sebe a druhej je na prodej...,ale jsou zgenerálkované..mají najeto 32tis km....
progranit přiložený následující obrázek:
Motor 2,5l 5válec bez elektriky, mechanický tudíž snadno opravitelný....
Výkonu není na rozdávaní ale stačí a v terénu nedostižné, redukční převodovka, veškeré uzávěrky-vše řaditelné za jízdy hydralicky:-), vojenská(blbuvzdorná) verze....
Diky, taky na toho mergla cumim, je to dilema Def versus Gecko. Narazil jsem na youtube na manika co s Gckem jede uz par let kolem sveta, zadny upravy, proste si jen vzal tasku a jel...nektery lidi jsou husty...
Taky to mas na cestovani nebo jen off?
Upravil Michal21 dne 03.10.2016 20:36
Cestování, za 14 dni rumunské Karpaty, příští rok Maroko a island....
Taky jsem chtěl Defíka, byl jsem i ve Španělsku v bazaru, nakonec jsem si vzal tohle G.
Na rozdíl od Defa ma uzávěrky v základu, nemusíš stát pro jejich zařazeni a i ten posaz je lepší. Mam 196 cm a do Defa se taky vejdu, ale sem lépe....
Upravuji takže se dělá zahrádka na střešní stan, ale tak že jde sundat plachta a udělat kabriolet....
Snorchl, podvozek, nové pneu, kompresor na foukací kol, nezávislé Topeni do stanu i auta, osvětlení kolem vozu, šuplíky v kufru, naviják a další věci....