Ahoj chtel jsem se optat,mam podrapana ventilove vika a tak premyslim ze bych je v zime opravil,
Otazka zni cim to mam vykytovat? Staci karosarskej kyt? Nebo musim vzit nejaky tekuty kov ci jak se to jmenuje?
Dalsi otazka zni na lakovani mam pouzit jakou barvu?
Dik moc
magoss napsal:
Ahoj chtel jsem se optat,mam podrapana ventilove vika a tak premyslim ze bych je v zime opravil,
Otazka zni cim to mam vykytovat? Staci karosarskej kyt? Nebo musim vzit nejaky tekuty kov ci jak se to jmenuje?
Dalsi otazka zni na lakovani mam pouzit jakou barvu?
Dik moc
Na víka autolak-klasika. Každý rok opravuji, vždycky mi to někde upadne. Barva drží.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Ja mam na vikach popraskanou a trosku sloupanou barvu, takzee staci taky jen autolak? Po zacisteni tech vik?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
kubrt napsal:
Ja mam na vikach popraskanou a trosku sloupanou barvu, takzee staci taky jen autolak? Po zacisteni tech vik?
ne,musíš mít motolak ...to dá rozum
Tusil jsem, ze to nebude jen tak
A ten motolak koupim asi jen v mototechne, vid?
Vikec, barborina : Dik
Upravil Kubrt dne 10.11.2016 20:27
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zrovna komaxitu bych se vyhnul. Ten patří na regál do garáž a nasušák na prádlo...Jak ho odřeš,nedá se lokálně opravovat,pak to začne "podlejzat",oxidovat hliník pod tym komaxitem a loupe se to dál a dál... Navíc se toho v případě opakování opravy nedá lehce zbavit,blběse opískovává atd.
Komaxit ne, ten dávám jen občas a děsně blbě se opravuje a ještě hůř odstraňuje. Nejlepší je nalakovat barvou na to určenou.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Ano, oprava komaxu není jednoduchá ale co se týká odstranění, u ventilových vík stejně používám pískování páč s těch záhybů to nijak jinak nedostaneš a oprava zdrsnění šmirglem a nalakováním je opravdu jen na chvílu, a k oxidaci, mám 11-ku 22 let starou a podsedadlák a jiný hliníkový díly původně v komaxitu, a o oxidaci a následným loupání komaxu nemůže být řeč.
Stewe napsal:
Jenom pro upřesnění k tomu hliníku. Proč myslíte, že je na tom ventildeklu napsáno Magnesium?
No prave proto jsem se ptal... A chytrej Petr ze me udelal blbce
Stewe napsal:
Jenom pro upřesnění k tomu hliníku. Proč myslíte, že je na tom ventildeklu napsáno Magnesium?
No prave proto jsem se ptal... A chytrej Petr ze me udelal blbce
Voe Petra se musíš zeptat po tel. nebo osobně on je po přelakování svojí motorky už napůl vyučený lakýrník ...
Upravil pavelgsxrv dne 11.11.2016 12:15
Sezona nikdy nekončí !!! Zatím ...
Zdar. Opravoval jsem víka vloni. Ve firmě zabývající se práškovými barvami mi je namočili do lázně na odstranění barev (nevím složení), bylo to tam asi tři dny. Takže bez pískování, bez broušení, jen pak do laku a hotovo. jako nové.
Kuba5433 napsal:
Zdar. Opravoval jsem víka vloni. Ve firmě zabývající se práškovými barvami mi je namočili do lázně na odstranění barev (nevím složení), bylo to tam asi tři dny. Takže bez pískování, bez broušení, jen pak do laku a hotovo. jako nové.
Můžeš k tomu napsat nějaké podrobnosti, když nechceš veřejně tak do SZ? Kontakt na firmu, na kolik to vyšlo atd. Chtěl bych letos taky udělat jejich "servis".
Upravil Miho dne 27.11.2016 08:33
Zdravím kolegy.
Já se tou firmou netajím. Je to firma LAKMETAL Kobeřice.
Majitelem firmy je p. Gardavský. telefon si každý umí najít na netu.
Cenu Vám už přesně neřeknu, ale bylo to někde kolem 500 za to odlakování. Jestli bude chtít dělat odlakování na kšeft to nevím, protože to je firma která dělá práškové barvy a jako taková by raději lakovala než odlakovávala. Ale zkuste to. Třeba to umí i jiné firmy co dělají komaxit.
je úplně jedno co je to za material. Nebudeš lakovat na magnesium ale na barvu, takže úplně jednoduše technologii jako když opravuješ blatník na autě. přejet jemným smirkem, vykytovat kytem na karoserie přebrousit pod vodou a láknout autolakem.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Ja vozim odlakovat do ootb rousinov aji tam piskujou a je tam i lakovna ale to vozim jinde.za ten chemicky odlak chteli posledne tusim 200 za stredy kol na 1200gs.kdyz to chcu na komaxit tak to jeste vymachaji v dalsi lazni aby se to uplne vycistilo a pak to na komaxitu nebublalo ven...
Kupredu spatki ni krok...