Zdravím všechny. Chtěl bych opět místní odborníky poprosit o radu, případně podnět. Byl jsem v autorizovaném servise na výměně oleje, filtrů atd.. Po zaplacení faktury a její kontrole jsem zjistil, že mi bylo naúčtováno o 1,6litru oleje více, než je skutečný obsah motoru a dále, že na jednom litru oleje mám přirážku ve výši cca 950%, než je běžná prodejní cena na internetu. Má s tímto někdo zkušenosti? Nebo jsem prostě ****, že jsem si to nezjistil dříve?
Předem děkuji.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Co je to za olej? Je zcela shodný (myslím i značka) s tím, co bereš jako srovnávací pro stanovení "předraženosti"? Pokud Ti naúčtovali jejich standardní cenu (a je jedno, jak je vysoká), nic s tím neuděláš. Asi je to hloupost, ale není v ceně oleje zaúčtována i práce? Obvykle se materiál a práce se účtují odděleně, ale teoreticky mohou jet podle nějakého sazebníku standardních servisních úkonů, kde mají pro jednotlivé modely daný počet normohodin + standardní materiál...
V každém případě můžeš rozporovat množství - nemohou účtovat víc, než kolik do motoru patří a kolik tam nejspíš i nalili...
To není nic nenormálního. Nevím teda jestli zrovna o 950% ale kolega dával Tourana na garančku do autorizáku a za litr 5W30 si počítali okolo 900kč. Přitom ten samý olej se dá koupit za 250kč/l Když řekl, že ho sežene jinde a doveze si ho, tak mu řekli, že to klidně vymění, ale neuznají mu záruku mobility, či jak se to jmenuje.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Přesná specifikace oleje, dle faktury, je Helix ultra profes. AR-L 5W-30.
Jinak ne, práce je účtována extra....
Tohle fakt považuji za celkem slušnou zlodějnu. Berou si lidi jako rukojmí. Nejde o to, že bych na to neměl prachy, ale štve mě ten princip. Příště mě čeká výměna převodového oleje....
Upravil MartinM77 dne 28.11.2016 13:27
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Chlape ty si nedostal predbeznou kalkulaci na praci dopredu jako oobjednavku, ja ji dostanu vzdy s tim ze tam je i predbezna kalkulace rozpsana dost podrobne, me treba stoji ve skodovce ten jejich Ultra 507.00 LONGLIFE 577,-
Jinak uz davno plati pri prodeji auta ti daji vzdy slevu a pak si to vyberou na servise, takze, kdyz kupuju auto rovnou si nasmlouvam ceny servisu , jde to vzdy a vsude. Ve skodovce u sveho opravce sem si pri prodeji nasmlouval slevu na praci a dily 30% a jsem v klidu. Navic si muzu dovyst svoje dily, kdyz se mi zdaji ty jejich drahy.
schrek napsal:
Chlape ty si nedostal predbeznou kalkulaci na praci dopredu jako oobjednavku, ja ji dostanu vzdy s tim ze tam je i predbezna kalkulace rozpsana dost podrobne, me treba stoji ve skodovce ten jejich Ultra 507.00 LONGLIFE 577,-
Jinak uz davno plati pri prodeji auta ti daji vzdy slevu a pak si to vyberou na servise, takze, kdyz kupuju auto rovnou si nasmlouvam ceny servisu , jde to vzdy a vsude. Ve skodovce u sveho opravce sem si pri prodeji nasmlouval slevu na praci a dily 30% a jsem v klidu. Navic si muzu dovyst svoje dily, kdyz se mi zdaji ty jejich drahy.
Chlape nedostal jsem nic, žádná předběžná kalkulace. Ten olej není Longlife, je to obyč Shell. Tedy obyčejný není - je to kur...a drahý olej.
Nissan... Cena za litr 5W - 30 bratru 561,40 bez DPH
MartinM - nicholas1 napsal:
úplně běžná cena v autorizovaných servisech...To jestli Ti tam naúčtovali o 1,5l víc je věc druhá.
Tom
Fakt jako běžné, že účtují 561 korun za litr, když normálně se stejný olej kupuje za 140,- ????
MartinM - nicholas1 napsal:
úplně běžná cena v autorizovaných servisech...To jestli Ti tam naúčtovali o 1,5l víc je věc druhá.
Tom
Fakt jako běžné, že účtují 561 korun za litr, když normálně se stejný olej kupuje za 140,- ????
neres cenu na netu a v autorizaku. Intrenetovej obchod nema ani sklad a v autorizaku se na jednoho mechanika zivi dalsich x lidi.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
To bys mohl řešit, kolik je výrobní cena cigaret, alkoholu, jaká je výrobní cena léků apod. Nikomu se neekluje zaplatit v kavárně 35 Kč za kafe, co se vyrobí za dvě koruny..
pod trvalým dohledem
Miguel napsal:
To bys mohl řešit, kolik je výrobní cena cigaret, alkoholu, jaká je výrobní cena léků apod. Nikomu se neekluje zaplatit v kavárně 35 Kč za kafe, co se vyrobí za dvě koruny..
Když si udělám dobré kafe doma,tak me kapsle vyjde na 10kč.Takže za dobré kafe v dobré kavárně dám klidne i víc nez 35 kc.Ale když mi někde donesou 2 dcl obarvený břečky a říkaj tomu espresso,tak jsem nasranej i kdyby to bylo zadarmo.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Miguel napsal:
Když si udělám dobré kafe doma,tak me kapsle vyjde na 10kč.Takže za dobré kafe v dobré kavárně dám klidne i víc nez 35 kc.Ale když mi někde donesou 2 dcl obarvený břečky a říkaj tomu espresso,tak jsem nasranej i kdyby to bylo zadarmo.
Dobré kafe doma a kapsle nejde dohromady, sorry))
Já si za cenu jedné kávy v restauraci doma semelu Kopi Luwak nebo Blue Mountain a vím, že mám to nejlepší, co na světě existuje
Rozpočítej si, kolik stojí kilo Illy nebo podobných mainstreamových káv a uvidíš, jak tě "natahujou". Jenomže nevidíš nájem, odvody, Babišovy EET a podobný špeky...
pod trvalým dohledem