V dubnu jsem byl na motorce na Sardinii a včera 1.12. mi přišla z Italie z Livorna doporuceným dopisem ( motorku mám na ičo ) pokuta za překročení rychlosti o více než 10 a méně než 40km/h 119euro + 20euro poplatky za dop.dopis,pokud uhradím do 5 dnů. Jinak to narůstá do měsíce 169 a po dvou měsících až na 360euro.Na dopise je odkaz na snímek z kamery,ale tam se mi nepodařilo dostat,abych se podíval,kolik jsem jel.Vnitřně jsem rozhodnutý asi zaplatit,ale.... Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Zkušenost je takova ze od roku 2013 vesla v platnost dohoda o mezistatnim vymahanim pokut, tzv. přeshraničním, v ramci evropské unie v oblasti dopravních přestupků. Tusim ze to bylo k 15.rijnu 2013.. nicmene zalezi na nekolika faktorech. Jednalo se o tom, ze ti dotycny urad bude povinnen zaslat pokutu v jazyce statu vinika - nevim jak tato dohoda dopadla a pak zalezi na tom, jestli dotycny stat postihuje majitele ci ridice... nicmene obecne plati: hřešil jsem - platím... takové to cechackovske "jak se tomu za kazdou cenu vyhnout" je hodno asocialnich jedincu.. takze zalezi na tobe, kdyz vis zes tam byl, pokuta přišla, asi jsi nejel vzdy podle predpisu, jak se zachovas...
bmwgsa napsal:
Zkušenost je takova ze od roku 2013 vesla v platnost dohoda o mezistatnim vymahanim pokut, tzv. přeshraničním, v ramci evropské unie v oblasti dopravních přestupků. Tusim ze to bylo k 15.rijnu 2013.. nicmene zalezi na nekolika faktorech. Jednalo se o tom, ze ti dotycny urad bude povinnen zaslat pokutu v jazyce statu vinika - nevim jak tato dohoda dopadla a pak zalezi na tom, jestli dotycny stat postihuje majitele ci ridice... nicmene obecne plati: hřešil jsem - platím... takové to cechackovske "jak se tomu za kazdou cenu vyhnout" je hodno asocialnich jedincu.. takze zalezi na tobe, kdyz vis zes tam byl, pokuta přišla, asi jsi nejel vzdy podle predpisu, jak se zachovas...
Upřímně tvoje tvrzení hřešil jsem, tak platím není moc dobré. Z principu podporovat automatické systémy měření a buzeraci obecně moc nemusím. Je sice hezké se chlapácky přiznat, ale je to kravina. Policie často měří jen kde se jim to hodí a v první řadě by měla dbát na plynulost provozu a jeho bezpečnost. (viz Praha a stále měření na místech, kde je to absolutně zbytečné) To samé si myslím o Italech.
Podíval bych se na d-fens o nějakém možném řešení tohoto problému, jednu dobu jsem čerpal některé rady právě tam. Bývá to tam docela rozumně shrnuto.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
To mi5: Trochu Te chapu s mistem mereni, ale dodrzovat predpisy (rychlost) by si mel vsude ne? Taky nejezdim vsude dle predpisu, ale pokud me nekde zmeri, muzu si za to sam ne?
Ja jezdim denne na skutru do prace, pri objizdeni aut prejizdim plnou, na krizovatce se radim prvni. Ale vim ze ani jedno neni dle predpisu a uz me nekolikrat policajti videli, nebo jsem je predjizdel a nikdy me nezastavili, takze bych rekl, ze v ramci plynulosti provozu to pousti. Ale pokud me zastavi a nepodari se mi jim to vysvetlit, budu platit. Tak to vidim ja.
A co se tyka zaplaceni pokuty v Italii, tak bych ji zaplatil.
Splněný sen moje 1100GS
Já třeba mám zkušenost, že v zahraničí při navigování, hlídání cesty a provozu občas přehlídnu značky. Je opravdu hodně vjemů, co na člověka působí a nepřidá tomu ani jiné prostředí.
bronek napsal:
V dubnu jsem byl na motorce na Sardinii a včera 1.12. mi přišla z Italie z Livorna doporuceným dopisem ( motorku mám na ičo ) pokuta za překročení rychlosti o více než 10 a méně než 40km/h 119euro + 20euro poplatky za dop.dopis,pokud uhradím do 5 dnů. Jinak to narůstá do měsíce 169 a po dvou měsících až na 360euro.Na dopise je odkaz na snímek z kamery,ale tam se mi nepodařilo dostat,abych se podíval,kolik jsem jel.Vnitřně jsem rozhodnutý asi zaplatit,ale.... Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Stalo se mi totéž s Autem v Bolzanu, v březnu. Přišla přesně taky pokuta v angličtině a italštině od městské policie , a údajně jsem se dopustil vjezdu do nějaké zóny kam se smí jen určité hodiny ze dne a zachytila mě tam dle dopisu nějaká kamera dle SPZ.
Bloudil jsem tam, byl jsem rád, že jsem se o tamtad vůbec vymotal, značky žádný nebo sem je ani neviděl. Původně jsem vůbec nevěděl za co je to ...
Pokutu jsem nezaplatil - necítím se vinen za to, že není nic označeno, je to jen nějakej jejich předpis a navíc sem to neudělal úmyslně. Teď jde o to až pojedu v březnu zase na lyže, jestli mě tam neskasírujou hned za Brenerem. Jsou to vychcanci jako všude.
[quote]GSPETR napsal:
Taky očekávám pár pozdravů z Italie od těch jejich oranžových poštovních schránek s fotákem.
To mi povídej, asi budu na tom podobně. A to jsme si myslel, že jedu slušně.
První blbostí je přebírat doporučené pozdravy z Itálie (ostatních jiných států). Pokud vím, že jsem si v Itálii (jinde ve světě) nic neobjednal, tak nic nepřebírám = není možno doručit, adresát nezastižen.
Hlavně si doma domluvit s ostatními členy rodiny, že si každý přebírá svou zásilku sám.
Jen je na draka pak do dané země opětovně cestovat. Člověk se pak může nemile divit.
Pro zakladatele: asi bych to v rámci klidu duše zatáhl
Upravil Stewe dne 02.12.2016 09:59
GSA 1250 Rallye 2024
Mě změřili vloni v MNE. Na padesátce mi naměřil 85. Napřed jsem nevěděl co chce ale když mi ukázal sazebník kde za překročení rychlosti o víc jak 30 mají 300EUR jsem rychle pochopil. Nakonec mi to dal za 35E jako že jsem jel bez helmy. Zabavil mi techničák a s vypsaným papírem jsem jel zaplatit na nejbližší úřad.
Asi bych to být tebou zaplatil a byl rád že to nebylo víc ... a máš klid
Vidím to asi stejně.Na lehkou váhu to určitš neberu. Do Italie se určitě hodlám v klidu vrátit. Dopis přebrali zaměstnanci.Bohužel,nebo možná bohudík. Vůbec to není o tom,zda je člověk asociál,nebo ne. V tu dobu jsem tam byl a asi jsem jel rychle.Takže asi pro klid zaplatím.Nicméně. U stacionárních radarů v obcích např. legislativa neumožňuje obesílat slovenské řidiče. Je tedy zarážející,jak v E-unii legislativa umožňuje Italovi pokutovat Čecha.....Italsky neumím,anglicky neumím. Taky bych to viděl tak,že by dopis měl přijít v češtině. Pošlete Italovi výzvu k uhrazení pokuty česky !!! Utře si s tím zadek . Buďme tedy trochu patrioti. Když všichni,tak všichni! Nebo má někdo pocit,že musíme zbytku Evropy strkat hlavu do zadku ?
Já jsem takhle jel 100 na 80ce v Německu, zaplatil jsem 130EUR a ještě navíc mi přišel dopis, že jim mám poslat řidičák, že mi do něj dají razítko že nesmím do německa na měsíc. Poslal jsem jim fotku že můj řidičák je plastová karta do které se nedá nic psát, tak mi odpověděli obratem že ho evidují a mám zákaz řízení v německu na 30 dnů. Prohřešil jsem v dubnu (cesta na hory) a tohle mi přišlo v červnu! Takže s pěkným zpožděním a navíc - zrovna v létě zablokovaný německo i na průjezd - nepříjemný.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tvl...to jsou věci
aspoň,že k tomu nejsou ještě body To je totiž taková ****vina,že se fakt divím,že to ještě není v celý EU zavedený globálně ...ikdyž za fotku nechcou body ani měšťáci v Praze
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Trošku jsem se o tuto problematiku začal podrobněji zabývat a zjistil jsem následující. Většina států EU má přístup do evropské databáze registrace motorových vozidel,jelikož se jejich ministerstva dopravy a zákonodárci o toto postaraly. Jaká náhoda,že Česká republika toto nemá zřízeno,jelikož ti nejlepší z nás,které jsme ve volbách volili,mají evidntně jiné zájmy. Takže např. Slováka vyfoceného na radaru nelze obeslat. Lze ho ale zastavit,pokutovat a jde mu podle nového zákona i odebrat řidičák,který se následně přes ambasádu posílá na Slovensko. Pokud by se šlo do důsledků,jak se na začátku někdo zmiňoval,tak např u dopravních nehod a vážných přestupků způsobených cizincem musí dotyčný úřad ČR obeslat hříšníka v jeho jazyce. Zda to ale platí i u přestupků za rychlost,nebo zda toto musí udělat např. italská policie,jsem nedostal odpověď. Nepřebrat obsílku je nesmysl. Tím se pokuty nikdo ze systému italské policie nezbaví. Takže jsem zaplatil a za současné legislativy to doporučuji i ostatním.
nějak tomu nerozumím, jak souvisí že ČR nemá přístup do evropské databáze vozidel a Slováka obeslat nemůžou? Není to spíš tak že ČR má ten přístup a proto tě obeslali a Slováci to nemají? Jen se ptám abych to pochopil
Dopis jsi asi v češtině nedostal, že?
říkám si hurikán
Je to jednoduchý. Pro lepší pochopení ještě jednou. Italové si normálně sáhnou do evropské databáze registrace vozidel,jelikož si přístup jejich ministerstva sjednali.Uděláš přetupek,oni si vytáhnou podle SPZ údaje o motorce,kdo je majitel a je to...Vůbec se nedotazují do ČR !!! Bez ohledu,zda je motorka na ičo,nebo rč.Jednoduchý. ČR tohle nemá,protože se o to nikdo u nás plošně nepostaral. Takže pokud český policajt zahraničního viníka přímo nechytí,ten se z vesela směje a proto tu často jezdí tak,jak jezdí.....
Upravil bronek dne 06.12.2016 16:16