kde byste doporučili koupit nového GS Vodníka? Obecně se zde vychvaluje pan Semerád? Takže Stratos?
A druhý dotaz - nikdy jsem nekupoval fungl novou motorku. U aut je běžné, že je reálné u orodejce získat cca 10 % slevu. Máte někdo podobnou zkušenost i u motorek?
U aut dostaneš i víc, o dost víc (např. u BMW byla teď akce na silné benzínové motory -26%). Na motorku ale dostaneš nejlepší cenu - slušňáci a charakteři dál nečtěte - když si ji vezmeš na úvěr, tam jsem se dostal s GSA v plné na cca 470. No a úvěr můžeš za jedno procento poplatku vyplatit třeba za měsíc... Jinak 15% bych ti tuším byl schopen domluvit.
pod trvalým dohledem
Reálná cena z minulého týdne na model 2017 je 460.tis. Ale vyhodili jsme bezklíčkové zapalování a držák origo navigace. Uvedená cena je i díky slevě co dávají na úvěr (leasing). Ten bych v žádném případě nedoporučoval splácet předem i kdyby jsi na to měl v kešeni dost peněz. Součástí úvěru (lesingu) je povinné ale hlavně havarijní pojištění za cca 14tis. ročně. To u žádné pojišťovny nikdy nedostaneš. Doporučuji natáhnout splátky na 5let, déle to nejde, i kdyby jsi měl platit jen minimální měsíční splátku.
Upravil Taborak dne 10.01.2017 06:31
Jo, máš recht, já platil advíka. Samozřejmě, 40 tisíc níž, ale zohledni, že jenom sada padáků vyjde třeba u SW Motech tak na 20...
pod trvalým dohledem
Taborak napsal:
Reálná cena z minulého týdne na model 2017 je 460.tis. Ale vyhodili jsme bezklíčkové zapalování a držák origo navigace. Uvedená cena je i díky slevě co dávají na úvěr (leasing). Ten bych v žádném případě nedoporučoval splácet předem i kdyby jsi na to měl v kešeni dost peněz. Součástí úvěru (lesingu) je povinné ale hlavně havarijní pojištění za cca 14tis. ročně. To u žádné pojišťovny nikdy nedostaneš. Doporučuji natáhnout splátky na 5let, déle to nejde, i kdyby jsi měl platit jen minimální měsíční splátku.
hele propočítával jsi to? fakt se to nevyplatí? já ho tedy osobně taky ještě nevyplatil, ale porovnat obě varianty by bylo zajímavé, tj. motorka koupená za plnou což bude odhaduju tak 510-550 podle výbavy anebo na úvěr za 460-470...?
protože něco mi říká, že se to všem zúčastněným, tj. prodejci, úvěrovateli i pojišťovně musí vyplatit...
Upravil Miguel dne 10.01.2017 09:26
pod trvalým dohledem
Taborak napsal:
hele propočítával jsi to? fakt se to nevyplatí? já ho tedy osobně taky ještě nevyplatil, ale porovnat obě varianty by bylo zajímavé, tj. motorka koupená za plnou což bude odhaduju tak 510-550 podle výbavy anebo na úvěr za 460-470...?
protože něco mi říká, že se to všem zúčastněným, tj. prodejci, úvěrovateli i pojišťovně musí vyplatit...
Na úvěru přeplatíš tak 5 tis., protože Ti ještě 40 tis. sundají. A pokud chceš s takovouhle mašinou jezdit bez havarijní pojistky, je to Tvoje věc, ale za mě to je nesmysl. A jen tak pro zajímavost si nech havarijně pojistit mašinu v hodnotě půl mega. Přeji příjemnou zábavu :-)
Obecně ohledně pojištění: za posledních deset let jsem měl jednu nehodu, střet se zvěří, resp. se psem, který vyběhnul ze zatáčky na Silvestra večer a škoda byla 70 tisíc. Tehdy jsem nevěděl, že je vždycky nějaká zodpovědnost majitele za zvíře, ať je to divočák potažmo myslivci z příslušného revíru, nebo majitel psa. A ta škoda se dá vymoci. Navíc jsou teď už i tyhle škody u některých pojišťověn hrazeny s povinného ručení.
Provozoval jsem i auta přes 1M bez havarijní pojistky a v pohodě. Teď, po letech jsem si havarijní pořídil, protože mně přemluvil soused pojišťovák do nějakého balíčku, rok končí a já měl dvě nehody během týdne - ani jedna ne mojí vinou, obě v zahraničí, přístup i vyjednávání katastrofální, nárok na náhradní vozidlo jen po dobu opravy, škodu jsem musl zaplatit v hotovosti a teď už měsíc čekám na plnění.
Takže 70 tisíc za cca 15 let? Na auto se mi to jednoznačně nevyplatí.
A u motorky? Pojištění jsem vždycky měl a všechny moje "havárie" byly v nulové rychlosti a pokryly je padací rámy. Jsem asi mizerný vodič i když se zlepšuju, ale jezdím pod svoje možnosti, resp. riskuju dost málo. A na motorce jsem nejdražší součástka já
Takže pojištění v rámci toho úvěru mám a nezjišťoval jsem jeho cenu, proto jsem se ptal, že pokud tu motorku vyplatím, budu mít cenu reálně o 80 tisíc nižší, za jak dlouho jí na havarijní pojistce "dorovnám". Netuším, kolik taková pojistka stojí, třeba 20 za rok?
pod trvalým dohledem
kde byste doporučili koupit nového GS Vodníka? Obecně se zde vychvaluje pan Semerád? Takže Stratos?
nebo Invelt pan Subrt!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
nebo Invelt pan Subrt!
Imho jsi v Inveltu asi dlouho nebyl viď
Pro Prahu a okolí doporučuji Semeráda,ale hlavně kvůli servisu momentálně nevím o šikovnějším mechanikovi v aut.bmw servise než je Milda Servisák přístup,ochota,znalostiGaranční technik p.Hrůza OK.
Jinak pro orient jak píše Hiks šikovnej je Přéma v Renocaru,moc ochotnej Ondra Marianek poradí
Chacharov nahoře Baník p.ičo jezdil a byl spokojenej Bmw Sikora Bielsko Biala
Taky jsem slyšel chválu a dobré ceny na Honza 87 Bmw Wien
No a ted babo raď,chce se to poptat,ale pokud jseš kolem Prahy,střední čechy tak Stratos,pokud bych kupoval novou motorku,ale nikdy takovou blbost neudělám, abych rupnul kilo za jedno léto,tak ji beru ve Stratosu
Upravil Bob dne 10.01.2017 16:38
Tady jde o cenu, servisovat lze všude. A BMW Wien si nemyslím, že by udělali lepší než tady v Česku... plus počítat s tím, že musíš zacálovat NOVA (daň z luxusu v podstatě) a vracet se po příhlášení pro peníze, určitě tedy potřebuješ ještě větší hotovost, než obnáší cenovka v Rakousku. Bral jsem tam K1600GT protože v Česku tehdy nebyla, ale byl to komplikovaný porod...
Teď jsem poptával tu 701 enduro v zastoupení ve Vídni a nebyli moc ochotni ke slevám...
To bych spíš zkusil ty Poláky, to jsou židi jak se patří, a to platí na obě strany, jak lacino chtějí nakupovat tak lacino prodávají...
pod trvalým dohledem
Platit leasing kvůli pojistce je zbytečné. Pojistku na GSA 2016 mám s 5% spoluúčasti u Allianzu za 10 tisíc. A to i včetně kufru a navi. Jestli budeš kupovat ve Stratosu, tak pan Semerád ti dá kontakt na pojistovaka. Ještě vycházela slušně Kooperativa,ale Allianz bere pojistnou částku včetně příslušenství. Tak ať dobre poridiš
A druhý dotaz - nikdy jsem nekupoval fungl novou motorku. U aut je běžné, že je reálné u orodejce získat cca 10 % slevu. Máte někdo podobnou zkušenost i u motorek?
Díky moc.
Petr
Ahoj, loni jsem scháněl nový BMW pro vytíženýho kamaráda. Už jen po telefonu byl Stratos první v pořadí. Pan Semerád je velice příjemný, ochotný,slušný , motka se koupila tam i s hadrama. Radím ti teda zajet tam ) Kvalitu servisu ve Stratosu neznám, motorka tam byla jen na výměně olejů po 1000 km, a z toho se prd pozná
A nějakou slevu určitě vydiskutuješ ), ale s 10% nepočítej, u GS ne, co vím teda já.
Upravil Kraftrad dne 12.01.2017 14:55
Osmikilo jsem zdárně prodal a dostal jsem zálusk na dvanáctku.Vzhledem k tomu,že jsem jezdil na servis do Inveltu,tak jsem tam požádal o nabídku.Nabídku jsem od pana Šubrta obdržel.Nedalo mě to a zavolal jsem do Stratosu panu Semerádovi.Dostal jsem se na o 26 824 lepší cenu na stejném modelu i výbavě.Takže objednávám u Stratosu.
Upravil Stanly dne 18.02.2017 23:52