Hlavně néééé český CONCEPT. Mám ji doma a myčka nic moc a servis tragégie z dob totáče. Hlavně, že je to česká firma!!!! Vědět co mě čeká tak bych si ji nikdy nekoupil. Teď máme BEKO a za ty samé peníze je to úplně něco jiného.
dovolím si vložit názor uživatele, ne mechanika na myčky, pračky.
Pořídil jsem do nové domácnosti vše od Bosche. S naivním domnění, že v rámci možností v obchodě "na furt". furt skončilo 2týdny po skončení 2leté záruky. odešel nějaký řídící bazmek 2x2x2cm. oprava 6300,- cena nové myčky byla 13500,- po dlouhém zvažování a propočtu kolik jsem "ušetřil" díky sofistikovanosti myčky na vodě a elektrice s odpisem 6750,- za rok na mytí nádobí jsem koupil Beko s 5ti programy a 5ti letou zárukou v hodnotě 7000,- včetně montáže dovozu.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Ja to resil s lednickou a myckou...druzka furt to musi mit A+++++++ a musi to zrat malo vody a eletriky...nakonec sem ji vysvetlil ze ta mycka o 5 tisic levnejsi nam vyjde lip ikdyz zere o 5 litru vody vic a stejne vydrzi 5 let jak dneska fsecko...je to bosch aji lednica ale ne vestavny toz tak.
Kupredu spatki ni krok...
Jestli to bude stat v oddeleny kuchyni, OK. My mame kuchyn s obyvakem spojenou a 47dB je docela kraval na takove vecerni posezeni u lahvinky...
Kupovali jsme teda mycku s ohledem na hlucnost, nase ma tusim 42dB a potud slouzi dobre. Je to Siemens, slouzi dobre 5. rok.
V rodine nam jedou jeste dve o rok novejsi + jedna volne stojici Siemens, ma 9 let, potom 2x AEG, jedna ma 17 a druha 15 let, nicmene te posledni jmenovane uz jede jen jeden program a opravare uz ani nevolaji.
Treba mamka je zvykla poustet mycku, pracku jen kdyz bezi nizky tarif a priplatek za lepsi energetickou tridu by se nevratil snad nikdy.
Dostal jsem zadarmo letitou AEG , opravil jsem dvířka a za rok spustil 150krát - to vím přesně protože jsem spotřeboval 3krabice tablet po 50ti kusech. Naprosto bez problémů. Naši měli boschku a ta se furt srala.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Mame sedm roku BEKO.Kazdy den v provozu a slape na vyborne.s priplatkem za usetreni energii a vody je to pekny tunel.kupovali jsme ji tenkrat za cca 14000.premyslel jsem tehda jeste neco od bosche ale tam za podobnou mycku chteli cca 20000.
Nejhorší smrt je z vyděšení
Nazdar sousede přes kopec,
naše zkušenost s novostavby. Když jsme zarizovali barak pred 4 rokama, tak manželka vybrala Whirlpoolna zakladě nejakych recenzi nevim kde je cetla ja to neřešil. Neustale s ni byli nejaky problemy. Furt to hlasilo nejaky chyby furt se cistily nejaky filtry a jiny ****iny. Později na ni nadavali i ty lidi s těch recenzí. Stála asi kolem 13000 kc presně nevim. Po necelych 3 letech a pul se podělalama tady v Čb v servisu mě řekli že je to řídici jednotka a oprava cca. 5-6 tisic a zaruka na tu novou řídicí jednotku že prej je 3 měsice a že opravu nedoporucujou. Doporucili me koupit Beko.Malem mě praskla cévka. Už předeslý servis stál 1500 kč a to tu nejakej manik byl asi pul hodiny , něco vycistil a neco tam namackal.
Takže vysledek : za cca. 5500 kč jsemkoupil nejlevnejší Beko na které bylo spousta kladnych recenzí a za necelou 1000 jsem přikoupil zaruku na 5 let. Teď ji máme necelých 9 měsiců a manzelka je spokojena a myčka meje lip než ta blbá Whirlpoolka.
Abych to celé trochu zkomplikoval, přidám také názor uživatele. Před řadou let (řekl bych tak 8+) jsme pořídili zcela vestavnou myčku Electrolux a nemůžu si na ní stěžovat - běžií minimálně 5x do týdne bez jediného problému. Cenu si opravdu za ty roky nepamatuju.
Na servisu záleži zatraceně hodně - před vánoci nám odešla sušička AEG, na stránkách výrobce jsem našel servis, technikovi popsal závadu a nestačil se divit. Technik už do telefonu prohlásil, že je to zdroj na řídící jednotce (což je SMD šváb asi 0,5x1 cm) a že to opravuje. Za 3 dny přijel, za půl hoďky opravil, dal půl roku záruku a řekl si o cca 750 Kč.
Dělám v tomto už 20 let.Takže si dovolím něco ke spotřebičům obecně.Doby,kdy spotřebiče vydrželi 15-20 let jsou ty tam Nepočítám luxusnější znašky -Siemens,Miele,Všechny střední třídy,počínaje Whirpoolem,Elektrolux,Bosch mi už pár let říká servismen,že mají stejný vnitřky.Takže je celkem jedno co člověku vnutí prodejce.Já,protože za posledních cca 5 let řešil stále reklamace,tak jsem se rozhodnul prodávat jenom jednu značku TEKA,o který vím ,že se ze střední třídy nesere.Měl jsem jedinou reklamaci na troubu,kde měnili programátor.A dneska říkám lidem,kupte si klidně BEKO,Indesit za pár tisíc a vydržejí stejně co třeba Gorenje,Mora atd.Tyto dvě posledně jmenované je jedna firma.Nejhorší je tzv reexport z Polska,kde jsou vnitřky jiné než pro český trh.Viz zkrachovalé Levnéelektro ČB.Třeba Whirpool není už vůbec co býval.A ještě nakonec,většina prodejců prodává levnou řadu -a ta se vyrábí např,v Čině.Mám dojem,že je to právě Concept.Dneska je to jako s autama,trh se musí točit.Dej za myčku 10000 a předpoklad je cca 5 let životnosti,nebo max 7.Jediný co drží jsou odsavače,a nevestavný mikrovlnky.Levný indukce hrůza,trouby jakž takž a myčky asi nejvíc odcházejí. oranžová dvanáctka
Pro J A K - Za sebe bych vybíral něco z AEG nabo Electrolux.
Bosch,Elektrolux,i AEG ok,ale originály,nejlíp z ofiko zastoupení.
Právě Bosch a Elektrolux se sem tahá dost z Polska.Přijde servisák,koukne na čárovej kód,a řekne ať to opraví,kdo to prodal.
Upravil rick dne 16.01.2017 15:12
oranžová dvanáctka
rick napsal:
Pro J A K - Za sebe bych vybíral něco z AEG nabo Electrolux.
Bosch,Elektrolux,i AEG ok,ale originály,nejlíp z ofiko zastoupení.
Právě Bosch a Elektrolux se sem tahá dost z Polska.Přijde servisák,koukne na čárovej kód,a řekne ať to opraví,kdo to prodal.
a já když kupoval electrolux tak jsem to řešil, a servis mi řekl že jim je prdel jestli je to z maďarska,polska,německa. V roce 2014. Byla mi řečena že tam záruka v rámci unie nebo co říkali. Ověřoval jsem si před koupí na servise.
Jeste bych doplnil, byl tu zminen Concept. Pred lety se mi dostal do rukou vysavac tehle "znacky", samozrejme jeste v zaruce se zacal zadirat motor a navic se rozpadla podlahova hubice. Vysavac sel na reklamaci. Vratil se s tim, ze se nejedna o vady, na nez se vztahuje zaruka - vysavac ma pridreny motor, protoze se s nim vysava prach a hubice praskla, protoze jsme vysouvali kartacky slapnutim nohou (nevim jak vy - ale ja jsem to tak prepinal hubici vzdy a vsude).
Pristup servisu tedy jako z doby kamenne. U nas v rodine komplet skoncili. A jak ctu, plati to stale.
Jinak velmi dobre zkusenosti mame se spotrebici z Ikei, coz jsou Electrolux nebo Whirlpool, petileta zaruka v cene a pristup k zakaznikum jak ma byt. Loni poprve jsme mohli vyzkouset i servis (po 3 letech od koupe indukce) a to tak, ze v servisu jsme nahlasili chybovy kod, servis objednal dily, po tydnu od telefonatu dorazil technik i s dily, za 20 minut vymenil, dalsich 10 minut vyplnoval papiry a nashle.
Pár zkušeností taky mám. Mimo kuchyň mám ještě vinárnu ve sklepě, takže jsem toho vystřídal víc. Moje první byla Miele dovezená z Rakouska vyhozená při rumpeltagu stará již 10 let. výměna gufera a fachčila dalších 5 let. Bohužel je to v jiné cenové relaci. pak jsem měl AEG, mohu doporučit. Bosch za 20t mi vydržela 3 roky a když mi řekl opravář 5t oprava tak šla. teď mám LG a spokojenost, jedna závada byla ještě v záruce. Praskla sklenice a střep se dostal do čerpadla na vypouštění vody. Mechanik dostal flašku a dal mi nové čerpadlo na záruku. Když odešel přidal jsem tam sítko co je do dřezu a mám klid. Všechny myčky byli samostatné které jsem odmašlil a vložil do linky. Jinak pokud chceš ušetřit kup myčku která není jen na tablety, prášek vychází levněji a připálená vejce to umyje jen v televizi. Pokud nebudeš mýt každý den, vyber myčku aby měla oplach, jinak ti to zaschne.
...pred 8 mi lety po narozeni 1niho prcka jsem poridil domu vse od AEG - pracka, susicka, mycka nadobi.... .. a krome jednoho praskleho tesneni v mycce kvuli kteremu senzory nepustily myti - oprava asi za 6 stovek - o nich nevim. A ze jedou denne. Je fakt, ze vsechny 3 spotrebice byly top rada a staly kazdy skoro dvacku ...... ....ale jedou naplno uz 8 let...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure