Chystáme se v létě na "jihovýchodní oblouk", tj. projet Vysoučinou a dále přes jižní Moravu, do Beskyd, Jeseníků, případně i s průniky na Slovenskou a Rakouskou.
Kdybyste měl někdo tipy na zajímavá místa nebo silnice, prosím, napište. Usnadní mi to plánování. i tipy na ubytování (kempy, penziony, soukromí ) vítám.
Na Šumavě jsme celkem často, stejně tak v Českém lese, Slavkovském lese a Krušných horách.- ty jsou všechny moc pěkné. Chceme zejména do Beskyd a Jeseníků. Pojedem z Plzně a zvažujem projet někde kolem hranic s Rakouskem a pak přes Moravu do zmíněných Beskyd a Jeseníků.
Ahoj,tak az pojedeš z Jeseníku tak to vem na Orlické záhoří přes Šerlich do Deštné,super silnice i zatáčky a hlavně příroda,je to podel Polskych hranic.
j_a_k napsal:
Na Šumavě jsme celkem často, stejně tak v Českém lese, Slavkovském lese a Krušných horách.- ty jsou všechny moc pěkné. Chceme zejména do Beskyd a Jeseníků. Pojedem z Plzně a zvažujem projet někde kolem hranic s Rakouskem a pak přes Moravu do zmíněných Beskyd a Jeseníků.
Tak to potom jo Ale bacha na Beskydy -pěkná příroda to jo- ale ŠÍLENEJ provoz -asi před třemi -čtyřmi lety jsem byl na mašině v Beskydech (naposled v 7 třídě se školou) tolik kamionů co jsem viděl v Mostech u Jablunkova a okolí to neuvidím u nás na křížení D1/D2 děs,zpátky přes Čadcu a zpět na Beskydy přes všechny ty Pod a Nad Radhoště-tím že jsou to komunikace převážně v údolích a korytech tudíž jinudy neobjízdné se stávají pastí pro motoristy při sebeprimitivnějších uzavírkách a omezeních a opět -aut a aut mě už tam nikdo neuvidí.Ale v žádném případě Ti to nechci zprotivit ,jen takové malé upozornění aby jsi si nemyslel jako já že jedeš do klidného kouta republiky
Chystáme se v létě na "jihovýchodní oblouk", tj. projet Vysoučinou a dále přes jižní Moravu, do Beskyd, Jeseníků, případně i s průniky na Slovenskou a Rakouskou.
Kdybyste měl někdo tipy na zajímavá místa nebo silnice, prosím, napište. Usnadní mi to plánování. i tipy na ubytování (kempy, penziony, soukromí ) vítám.
Díky.
Jirka.
Takhle nějak si to "plánuji-neplánuji" na příští týden, akorát opačným směrem. Začnu od Varů k východu, chci se juknout na "Hrabalovo Hájenku" a okolí, pak na jednoho kamaráda , potom křížem krážem Jeseníkem a třeba na Slezskou Hartu, další cíl je návštěva pivovaru v Chomoutově a zpět "spodem" přes Rakousko-chtěl bych vidět Kremži... a co bude mezi tím nechám náhodě... kdyby nevyšlo Rakousko, tak třeba Slavonice, Landštejn, Česká Kanada, Třeboň...
...songs from the wood make you feel much better...
V Beskydech bych se vyhnul "hraniční" cestě Hovězí-Velké Karlovice. Jedná se nudli, jednu dlouhou vesnici, kde se jede snad 20 km padesátkou. Z Velkých Karlovic ale na Prostřední Bečvu zase vede pěkná točivá cesta a z Nového Hrozenkova přes Hřeben k bratrům taky úzká, ale pěkná cesta. Akorát na Slovenské straně opět, nekonečně dlouhá vesnice.
Po cestě do Beskyd bych se podíval kde pramení Moravská Dyje, u Panenské Rozsíčky. Je to tedy zajížďka, ale stojí to za to. Zde oficiálně prohlašuji, že Dyje nepramení v Rakousku, jak by se mohlo zdát, ale u nás. Nejen že je místo hezčí, ale taky tam voda vskutku pramenila (září). Na rakouské straně ani kapka. Nutno uznat, že na rakouské straně jsou hezčí silnice.
Mam pro tebe dva tuctove tipy.
Beskydy: trasa Bytca-Bumbalka-Bila-Ostravice. 50km motoraj na zemi.
Mam to za barakem a jezdim si tam vyvetrat hlavu.
Jeseniky: Jesenik-Cervenohorske sedlo-Velke losiny.
Nezazil jsem v Cesku lepsi trasy pro motorky.
Jediny lepsi je Harmanec na slovensku.
Všem díky moc (to neznamená, že další doporučení nechci ). Díky samozřejmě i za varování, "tudy ne, přátelé".
Uvítám i tip na nějaké volné tábořiště, mimo kemp, kde by se dalo přenocovat.
pokud se rozhodneš jet na Moravu tady někde přes nás, tedy přes Slavonicko, tak určitě stojí za projetí Nová Bystřice, Slavonice, Písečná a dál kolem hranic k Vranovské přehradě.. nebo jet rakouskou stranou, teď jsem to tam jel a je to super..
paja1 napsal:
Mam pro tebe dva tuctove tipy.
Beskydy: trasa Bytca-Bumbalka-Bila-Ostravice. 50km motoraj na zemi.
Mam to za barakem a jezdim si tam vyvetrat hlavu.
Jeseniky: Jesenik-Cervenohorske sedlo-Velke losiny.
Nezazil jsem v Cesku lepsi trasy pro motorky.
Jediny lepsi je Harmanec na slovensku.
Tod vse.i
Sedlo je ted zavrene. Sice by se melo otvirat 10.6., ale diky polskemu ridici kamionu to asi neklapne. http://olomouc.id...zpravy_mip
Nicmene pekny zatacky jsou z Lanskrounu na Horni kermanice.Z Hermanic pak do Stitu. Pak nasleduji krasne serpentyny z Bukovic na Busin. Tam si vzdycky skrtnu stojanem
Teplo jedine u kamen :-) www.kamnarstvi-bo...
Díky.
Jirka.
Takhle nějak si to "plánuji-neplánuji" na příští týden, akorát opačným směrem. Začnu od Varů k východu, chci se juknout na "Hrabalovo Hájenku" a okolí, pak na jednoho kamaráda , potom křížem krážem Jeseníkem a třeba na Slezskou Hartu, další cíl je návštěva pivovaru v Chomoutově a zpět "spodem" přes Rakousko-chtěl bych vidět Kremži... a co bude mezi tím nechám náhodě... kdyby nevyšlo Rakousko, tak třeba Slavonice, Landštejn, Česká Kanada, Třeboň...
hofi01 napsal:
pokud se rozhodneš jet na Moravu tady někde přes nás, tedy přes Slavonicko, tak určitě stojí za projetí Nová Bystřice, Slavonice, Písečná a dál kolem hranic k Vranovské přehradě.. nebo jet rakouskou stranou, teď jsem to tam jel a je to super..
Není špatné to vzít v Beskydech přes Kasárna a pak býv. hraniční přechod Bílá-Klokočov https://goo.gl/ma...n9bpRra4Q2
Je to spíš na oddechnutí pěkná cesta přírodou a kvalitní asfalt.
Dál se pak můžeš napojit na trasu Bílá - Ostravice, jak výše navrhuje paja1
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Někdo to doporučoval Slavonicko -taky doporučuji -pěkná příroda a malý provoz.Já teď jezdím po cestě na Šumavu touto trasou a taky moc pěkný,po trase máš Bizon ranč a kemp Osika s pěkným rybníkem ke koupání.
kim přiložený následující obrázek: